Пријавив еве сега преку една албанска страна Vidora Значи виз не даваат пари назад у мојот случај туку даваат компензација друг лет и јас си барам преку трети страни оштета така?
Ваљда е така. Јас тогаш не ни пробав преку виз, дирек на таа страната, не ни знаев дека постои ми искочи како реклама и дека уште ги чував картите викам ај ќе пробам па што биде нека биде, не се ни надевав и оп 350€ добро ми дојдоа таман пред одмор
Здраво, ме интересира и мене како оди имам количка што се собира, сакам да носам корпа за лежење(што не се собира) и транспортер како за седиште на летот, фактички основа и два дела (корпа/транспортер) дали ќе е можно…
За транспортер како седиште за време на лет може, само се плаќа карта кско и за возрасен. А во врска со количката, моите роднини дојдоа и се вратија со троделна количка без проблем. На пулт ги прашале каква е количката, кажале дека се три дела, корпата и транспортерот ги ставиле во чекиран багаж ( бесплатно) а со количката до сам влез биле па ја дале после на вработените. После, при пристигнување си ги зеле од траката за куфери а количката ги чекала на страна спремна.
Здраво на сите,сакам дс прашам прв пат резервирам карти преку wizzair па имам некое прашање.. платив карти за двајцс патници и исто такс уплатив за автоматско пријавување за двајцата ,е сега ме интересира зошто не ми побара податоци за патниците од пасошите? Или тоа ќе ни барс 50 часа пред летот? бидеќи пишува автоматско пријавување ќе ве пријави 50 часа пред летот и подолу пушува пријавени 0 од 2 патници а не ми дав да стегнам никаде Пробав притиснав на промена на патнички документи и ми пишува промената е достапна само по пријавувањето а не ми дава да пријавам и пишува следниве патници не се пријавени сеуште и само имињата наши ги има Исто така кога ги резервирав картите воопшто не ми побара пасоши .. бидеќи резервирам прв пат па суѓ збунета дан имам. Нешто згрешено