Пријавив еве сега преку една албанска страна Vidora Значи виз не даваат пари назад у мојот случај туку даваат компензација друг лет и јас си барам преку трети страни оштета така?
Ваљда е така. Јас тогаш не ни пробав преку виз, дирек на таа страната, не ни знаев дека постои ми искочи како реклама и дека уште ги чував картите викам ај ќе пробам па што биде нека биде, не се ни надевав и оп 350€ добро ми дојдоа таман пред одмор
Здраво, ме интересира и мене како оди имам количка што се собира, сакам да носам корпа за лежење(што не се собира) и транспортер како за седиште на летот, фактички основа и два дела (корпа/транспортер) дали ќе е можно…
За транспортер како седиште за време на лет може, само се плаќа карта кско и за возрасен. А во врска со количката, моите роднини дојдоа и се вратија со троделна количка без проблем. На пулт ги прашале каква е количката, кажале дека се три дела, корпата и транспортерот ги ставиле во чекиран багаж ( бесплатно) а со количката до сам влез биле па ја дале после на вработените. После, при пристигнување си ги зеле од траката за куфери а количката ги чекала на страна спремна.