Wizzair

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Goldeneye, Jan 11, 2013.

1. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Девoјки јaс зa брзo требa дa пaтувaм зa Бaрселoнa, купив кaртa сo гoлемa кaбинскa тoрбa и чекирaн бaгaж 32кг. Ме интересирa пoшo немaм дoвoлнo гoлем куфер, дaли мoжaм дa земaм 2пoмaли a дa не нaдминувaaт тежинa oд 32 кг?

2. kanella

kanella Популарен член

Нема да можеш. Нема да ти ги признаат, ќе ти го рачунаат едниот како 32 кг а другиот ќе ти бараат да го доплатиш.

3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Девојки јас букирав лет за Лондон за утре но нема да бидам во можност да одам. Како можам да си ги повратам средствата?

4. kanella

kanella Популарен член

Ако ти е веќе платена картата нема да можеш да си ги повратиш парите. Така мислам. Освен ако немаш уплатено за годишната членарина каде што ти се опфатени сите попусти и промоции, единствено така мислам дека може да се направи нешто, дали да ти ги вратат парите дали да го презакажеш летот за друг ден.

5. Liky

Liky Истакнат член

Дечки шампон до колку милилитри смее да се носи? Дали за се што е течно важи до 100мл?

6. kanella

kanella Популарен член

Да. Секој течен производ во рачен багаж треба да изнесува 100мл или помалку.
    Јас никогаш не сум ризикувала и секогаш се што сум носела горе во торба било до 50мл, бог да чува се не знаеш кој што може да ти рече :worried:

Liky likes this.
  7. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Јас ке ги пробам во вторник ,ке летам за Гетеборг,прв пат летам со визз ваљда ке биде се ок

8. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Си купив карта но незнам како да ја испечатам.ќе сака некој да ми го објасни тој дел?треба да стигне на е-маил или ?

9. kanella

kanella Популарен член

Кога ќе ти се наближи денот на полетување да речеме еве една недела треба да ја чекираш картата т.е да ги внесеш податоците од патниот документ. Кога ќе го направиш тоа на крај ти излегуваат опции отвори во пдф формат, карта за мобилен телефон итн не ми текнува моментално точно што пишува но тука отвараш тоа отвори во пдф формат и после си ја зачувуваш на компјутер и преку усб или како ќе си одлучиш ти си ја принташ. :)

Tajnaotrovna likes this.
  10. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Фала ти многу.Јас се збунив,ја купив картата месец дена порано и мислев одма ќе можам да ја испечатам

Tajnaotrovna likes this.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Зa дa се чекирaш требa дa имa пoмaлку oд месец дo летoт.

Tajnaotrovna likes this.
  12. LALIZ

LALIZ Активен член

Здраво, сакам да прашам дали имаш ограничена сума на пари која можеш да ја имаш со себе во авионот и ако има ја знае ли некој границата, фала многу :)

13. Dust

Dust Game Over

До 2000 евра без да пријавиш и од 2000 до 10000 со бордеро.

14. My_Vezilka

My_Vezilka Истакнат член

Вкупната милитража треба да ти е 100 мл,каде што не смееш да носиш 100мл во поголеми шише од 100мл.Ми се имаше случено помалку дури од 50 мл да носам во шише од 150 мл и ми го зедоа.

15. kanella

kanella Популарен член

Можеби затоа што шишето било од 150мл, што знам :?: туку еве да не мудрувам многу, ова е јас како сум прошла.

Во торбата имав парфем од 50мл, течна пудра 30мл, крема за лице 30мл, лосион за тело 75мл притоа ништо не ми беше ставено во заштитно кесе и ништо не ми беше одземено. :)

16. missmk

missmk Истакнат член

Нареден петок патувам за Берлин. Пред некој ден ги чекирав картите. На картата од Скопје за берлин кога ја симнав во PDF формат ми пишува This is not a bording card, а картата за назад најнормално ми ја симнува. Прашањето ми е дали треба картата за идење, односно онаа кај што пишува This is not a bording card да ја испринтам, или само со пасош на аеродром ќе ми ја дадат?

Tajnaotrovna likes this.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ова со течноста (како и ред други работи) испаѓа дека зависи како ќе ти се погоди. Јас еднаш во рачниот багаж носев цело шише течност за леќи (од 350ml :!:) нормално ми го отворија куферот да видат што е, ама не ми направија проблем. А друг пат ме тераа да вадам сè од торбицата зашто наводно на дното сум носела некаква течност, за на крај да испадне дека на ренген уствари ги виделе After eight чоколадите со ментол :^)

18. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Последен пат кога патував за Германија, поточно пред еден месец, картата ми ја дадоа на аеродром во делот за чекирање само со покажан пасош.

Tajnaotrovna likes this.
  19. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Дали некој ги користел услугите со автобус од аеродромот до автобуска станица во скопје и обратно ?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Да, само јас се качив кај Холидеј Ин..си има распоред кога тргнува од Скопје,175 ден од правец а од аеродром термините им се обично после лет секогаш има