Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Девoјки јaс зa брзo требa дa пaтувaм зa Бaрселoнa, купив кaртa сo гoлемa кaбинскa тoрбa и чекирaн бaгaж 32кг. Ме интересирa пoшo немaм дoвoлнo гoлем куфер, дaли мoжaм дa земaм 2пoмaли a дa не нaдминувaaт тежинa oд 32 кг?

2. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Нема да можеш. Нема да ти ги признаат, ќе ти го рачунаат едниот како 32 кг а другиот ќе ти бараат да го доплатиш.

3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Девојки јас букирав лет за Лондон за утре но нема да бидам во можност да одам. Како можам да си ги повратам средствата?

4. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Ако ти е веќе платена картата нема да можеш да си ги повратиш парите. Така мислам. Освен ако немаш уплатено за годишната членарина каде што ти се опфатени сите попусти и промоции, единствено така мислам дека може да се направи нешто, дали да ти ги вратат парите дали да го презакажеш летот за друг ден.

5. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    42
    Дечки шампон до колку милилитри смее да се носи? Дали за се што е течно важи до 100мл?

6. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Да. Секој течен производ во рачен багаж треба да изнесува 100мл или помалку.
    Јас никогаш не сум ризикувала и секогаш се што сум носела горе во торба било до 50мл, бог да чува се не знаеш кој што може да ти рече :worried:

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Јас ке ги пробам во вторник ,ке летам за Гетеборг,прв пат летам со визз ваљда ке биде се ок

8. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    Си купив карта но незнам како да ја испечатам.ќе сака некој да ми го објасни тој дел?треба да стигне на е-маил или ?

9. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Кога ќе ти се наближи денот на полетување да речеме еве една недела треба да ја чекираш картата т.е да ги внесеш податоците од патниот документ. Кога ќе го направиш тоа на крај ти излегуваат опции отвори во пдф формат, карта за мобилен телефон итн не ми текнува моментално точно што пишува но тука отвараш тоа отвори во пдф формат и после си ја зачувуваш на компјутер и преку усб или како ќе си одлучиш ти си ја принташ. :)

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    Фала ти многу.Јас се збунив,ја купив картата месец дена порано и мислев одма ќе можам да ја испечатам

11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Зa дa се чекирaш требa дa имa пoмaлку oд месец дo летoт.

12. LALIZ

LALIZ Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Здраво, сакам да прашам дали имаш ограничена сума на пари која можеш да ја имаш со себе во авионот и ако има ја знае ли некој границата, фала многу :)

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.769
    До 2000 евра без да пријавиш и од 2000 до 10000 со бордеро.

14. My_Vezilka

My_Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    170
    Вкупната милитража треба да ти е 100 мл,каде што не смееш да носиш 100мл во поголеми шише од 100мл.Ми се имаше случено помалку дури од 50 мл да носам во шише од 150 мл и ми го зедоа.

15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Можеби затоа што шишето било од 150мл, што знам :?: туку еве да не мудрувам многу, ова е јас како сум прошла.

Во торбата имав парфем од 50мл, течна пудра 30мл, крема за лице 30мл, лосион за тело 75мл притоа ништо не ми беше ставено во заштитно кесе и ништо не ми беше одземено. :)

16. missmk

missmk Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    16
    Нареден петок патувам за Берлин. Пред некој ден ги чекирав картите. На картата од Скопје за берлин кога ја симнав во PDF формат ми пишува This is not a bording card, а картата за назад најнормално ми ја симнува. Прашањето ми е дали треба картата за идење, односно онаа кај што пишува This is not a bording card да ја испринтам, или само со пасош на аеродром ќе ми ја дадат?

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ова со течноста (како и ред други работи) испаѓа дека зависи како ќе ти се погоди. Јас еднаш во рачниот багаж носев цело шише течност за леќи (од 350ml :!:) нормално ми го отворија куферот да видат што е, ама не ми направија проблем. А друг пат ме тераа да вадам сè од торбицата зашто наводно на дното сум носела некаква течност, за на крај да испадне дека на ренген уствари ги виделе After eight чоколадите со ментол :^)

18. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Последен пат кога патував за Германија, поточно пред еден месец, картата ми ја дадоа на аеродром во делот за чекирање само со покажан пасош.

19. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Дали некој ги користел услугите со автобус од аеродромот до автобуска станица во скопје и обратно ?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    4.479
    Да, само јас се качив кај Холидеј Ин..си има распоред кога тргнува од Скопје,175 ден од правец а од аеродром термините им се обично после лет секогаш има