Wizzair

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Goldeneye, Jan 11, 2013.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Да не знае некој дали пак ќе има некој попуст како вчерашниот ? Во текот на оваа и наредната недела?:?:

2. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

подобро земи си priority за да го земеш ранецот со тебе ако ти го собира под седиштето

Baby-bubu likes this.
  3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Некој што патувал до Амстердам преку Ајндховен, ми треба помош..слетувам во 8:55 во Ајндховен а сакам да купам карта за автобус преку превозот од Виз аир. Знам дека автобусите чекаат според летот а првиот автобус е во 9, а следниот во 10..дали би било многу рано да купам карта за 9, мислам дека би ме чекал автобусот ако закаснам или ако не, дали ќе може картата за 10 да ја искористам..и за назад летот е во 9 и пол мислам во колку мислите дека би требало да купам...5,6? на страната пишува патувањето со автобус трае 90мин но луѓе ми рекоа дека траело и до 2 саати..незнам каква е фреквенцијата на аеродромот за да знам колку време ќе потрае процедурата за чекирање и слично

4. kravce

kravce Форумски идол

@doubleinfinity Нема шанси да го фатиш тој во 9, до 9 не можеш ни од авион да излезеш. Имај во предвид дека авионот може да задоцни, дека може да има гужва на пасошка контрола, дека треба да го почекаш куферот, ако носиш... Не сум патувала за Ајндховен, ама вообичаено таа е процедурата. Најдобро земи си карта за од 10. За назад планирај околу два часа пред полетување да си на аеродром, за во случај да има задоцнување со автобусите или било што, да си стигнеш на време за авионот

Bozica1980 and doubleinfinity like this.
  5. Dust

Dust Game Over

Вака сега... сега гледам на страната дека нема во 10 туку во 10и30, каде виде 10?
    Тој во 10и30 е за летови што слетуваат до 10. Но често не се стигнува на тој особено ако летот касни 10тина мин.. Автобусот не чека. Не се само патниците од Скопје за да чека..Нас ни дадоа на следниот..
    За враќање тргни си порано. Некогаш и два ипол саати ќе се возиш, а некогаш 65 мин, како ние на пример..
    На аеродромот некогаш е благ збор ако кажам хаос. Некогаш пак, за 10мин ќе завршиш се, ако немаш чекиран багаж..

Attached Files:

6. doubleinfinity

Знам дека е така ама мислам дека автобусот има предвид бидејќи знае дека чека патници од тој лет бидејќи превозот е организиран од Виз аир, а кога купуваш карта си го поврзуваш летот за да може возачот на автобусот да знае дека има патници кои треба да ги чека..ама реков некој да не има искуство, бидејќи незнам што да правам...моите патуваа лани на истава релација ама како за беља никаде неможам да ги најдам податоците од нивното чекирање :^)

7. doubleinfinity

мене па директно преку страната од виз аир ме пренасочува на wizzairporttransfer и таму има да бираш на секој сат автобуси...ај плис кажи ми на која страна гледаш ти да си купам од таму :)

8. Mademoiselle5

Mademoiselle5 Истакнат член

Нема шанси да го стигнеш тој во 9 ,додека излезеш од авион,додека чекаш пасошка контрола па и ако имаш плус багаж ќе чекаш..јас од оваа страна резервирав на нет е неколку евра поефтино а инаку имаат и штанд на самиот аеродром https://www.airexpressbus.com и имаш распоред на тргање.Патот до Амстердам е околу 2 часа.

9. Dust

Dust Game Over

Screenshot_20180906-105842.png
    И на https://www.p-airbus.com
    Таму се за сите визз ер летови..
    Дури и на https://book.wizzair.com/en-GB/travel_services/airport_transfer е во 10и30

10. doubleinfinity

Значи ме советувате да чекирам во 10 и 30? мене ми е од една страна страв да не не стигнам ако купам за порано а за покасно пак што ќе правам на аеродром еден саат...знам дека поубаво јас да чекам ама..:?: пуста мака и шетањево не било лесно :D

11. anamarko

anamarko Нов член

Првпат купувам карта па дали може некој да ми каже, кога се резервира карта,во делот детали за наплата ,се внесуваат податоците на патникот или на сопственикот на кредитната картичка (зошто картичката не е на мое име)

12. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

да прашам дали во онаа дополнителната торба со priority смеам да носам течности како течност за леќи, пудра... и дали мора да се во кеса? и исто така дали смее да се носи во оваа или во рачен пегла за коса?

Nellie likes this.
  13. Dust

Dust Game Over

Сопственикот на картичката
    Во ќеса најпаметно.
    Можеш да носиш зависи од мл.

14. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

дали би ми правеле проблем ако течностите ми се во поголема кеса, немаше во дм од помали, па поголеми земав, а малку работи ке носам?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не прават разлика меѓу мала и голема ќеса, разлика прават ако ти се повеќе од 100мл и ќе ти ги фрлат сите.
    Така да во една голема ќеса можеш да ставиш до 10 работи. Комбинирај ги.

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Девојки ајде вие што разбирате... За летов неможам да направам check in затоа што не саакам да купам седишта. Во овој случај check in-от би ми бил 48 часа пред лет? Одам со опција wizz да ми додели седишта, бидејќи седиштата ми се поскапи од летот..

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Да, 48ч пред летот.

cinderella5 likes this.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

А колку чини купување седиште во визз?

19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

На летов,од 500 денари од правец по човек до 700 денари.

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Скапо е вистина,јас мислев околу 300 ден.