Јатрви

Дискусија во 'Брак' започната од rak11, 5 октомври 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.468
    Допаѓања:
    18.810
    @FlirtBerry реакцијата не ти била океј, но секако дека не може да преместуваш таков голем настан, тоа нека го забораи.

Друга работа, како бе така брат да финансира сестра? Не мириса ова на помош, ова мириса на искористувањe, доколку е таква ко што ја опишуваш.

И баш се глеа дека преку глава ти е дојдена жената, да била фина и мирна вајда не би си дозволила ни ти такво понашање.

Секако дека само вие што сте дел од фамилијата си знаете точно како ви е, ние другите само можеме да нагаѓаме.

На FlirtBerry, Panda00, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.739
    Допаѓања:
    19.816
    Ама тоа збориме страници уназад, сега одеднаш "ама јас така не реков", а толку бев јасна во коментарите...нема везе

3. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.637
    Не знаете што зборите па затоа. Јас едно исто цело време пишувам ама разбирате како ви одговара.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    9.709
    Само мене ми е малку лажна приказнава за да се одалечи од првичниот пост.
    При маж дома, брат и да и плаќа телефон?:D
    Ај така нека биде.

На sino.o.oka, eliesaab, Skyler81 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.739
    Допаѓања:
    19.816
    Оо да не те чуди :D

6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Кој му се верува нека верува, кој не ич и немора, неам жифци да објаснувам, доста се објаснував и навлегував од една во друга тема на крај да излезе дека си лажам.
    Како сакате мислете ваше си е тоа.

Ами тука нагаѓаа и тоа многу и накрај излезе дека измислувам. :rofl:

На SummerGirl и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.255
    Допаѓања:
    278.184
    Јас ова у реален живот го гледам 8-|

На Panda00, mama11 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    5.026
    Зошто муабетиве уште не се префрлени во соодветната тема?

@FlirtBerry прво да знаеш најголемите неверни Томовци испаѓаат огромни Пинокија па се им делува делузувно, измамнички, лажно, фејк де. :D
    Најискрено нема никад да се замарам дал лажеш ил не, и да лажеш пак некој би бил ви слична ситуација па ќе прочита тука ако не за друго, бар за семејни релации и титули ќе се едуцира. :)
    Друго од еден било каков одговор, еве пишаа непромислен или дрзок, ниту имам право, ниту е праведно кон тебе да извлекувам заклучок дека си злобна.
    Како што те имам читано со голем мерак и возбуда се подготвуваш за свадбата, нека ти е со среќа и некоја личност да те тера да поместуваш е многу неумесно, макар и золва е.
    Друго најсреќна околност ти е што дом и семејство ќе си имате и создавате подалеку од вакви ликови.
    За сите што драмите околу финансии да се потсетите што е брак, кој го сочинува и на што се темели.
    Потсетете се што е најприоритетно.
    Сепак на крај кој како милува така нека чини.
    Повеќе сакајте се и разбирајте се наместо да осудувате која каква е од еден коментар кој подетално кога се објасни се сфати од каде и зошто потекнува, макар и најдрзок на свет бил.

На Panda00 и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    @DragonFly22 ти благодарам на одговорот, сепак и одлучив да не споделувам некои мои лични 'проблеми' пошто секако излегува дека си измислувам, затоа кажав и пак ќе кажам, кој му се верува нека верува, кој не немора, не сум дојдена тука да им објаснувам дали лажам или не.
    Сепак убаво ме разбра околу се, најмногу околу брачната заедница.:wasntme::hug:
    Сепак пак ќе кажам како што искоментираа некои членки, денот е за зетот и невестата, не за золвите, јатрвите итн.

На SummerGirl и DragonFly22 им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    26.245
    Јас немам јатрва , имам само една золва . Искрено , до сега ниту побарала пари од маж ми , ниту се мешала во финансии .

Се согласувам дека не е ок да ја издржува братот , но во некои околности , сум за да се помогне , па макар и ни се нарушил буџетот на нас двајцата . Сепак , има само една сестра , таа само еден брат . Јас имам само една сестра , сестра ми ме има само мене .

Јас никогаш не сум се грабала за имот или пари . Што е мое , ќе си дојде , што не е , и не го сакам .

Е сега , колку што испратив , во случајот на членката , членката не е дрска , само смета дека не е во ред , буџетот на нивното семејство , да се расфрла , за не толку важни работи . И тоа е во ред , сепак , тоа е и нејзин буџет сега .

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    786
    Многу широка и долга се направи причава и како секогаш прават диверзија на првичниот, конкретниот муабет.

Повеќето го окарактеризираа за дрско нејзиното однесување кон нејзината трудна золва, причава со париве улета без врска.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.637
    Ама не е мешање во финансии ако имаат начин на функционирање од раѓање.
    Мешање е ако братот ја запоставува жена му и ја става на второ место.
    Зошто воопшто споредувате нешто што не се споредува? Зошто се доведува до прашање нечиј однос? Не ве разбирам стварно.

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.739
    Допаѓања:
    19.816
    Каков е тој начин од раѓање? Како може некој да се роди со долг да издржува сестра финансиски? Не можам да замислам син ми сега на 5г да го учам да го издржува бебето... или ја нешто не те разбирам со тоа од раѓање или нешто чудно е кај тебе ама си го прифатила пошто ти одговара, а не пошто е ок

На Panda00, H.VAGA, mama11 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.637
    А што е за вас издржување? Мешате поими. Мислам дека се ретки оние возрасни кои уште ги издржуваат родителите а не пак брат/сестра. Стварно тоа мислам дека е многу ретко. Не е нормално возрасна здрава личност да зависи од друг.
    И да, секако дека ми одговара да му дадам на брат ми кога сакам и колку сакам исто и он, затоа што ако еден на друг не сме потпора, кој да биде?

15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    9.171
    Реално е кога можам и колку можам, а не кога сакам. Еве сакам на брат ми да му платам одмор, ама моиве финансии викаат дека ако него му платам одмор, јас и моето дете ќе седиме дома. Е пошто здрав и прав е, нека е жив ама ќе си плати сам.

Пред некое време сестрата на маж со зетот купија стан. Прв муабет на маж, дали и колку можеме да им помогнеме?
    Падна договор дека ако од Х причини заглават со плаќање, нели остане некој без работа, здравје, што и да е, можеме 1-2 месеци да покриеме рата и ништо повеќе од тоа. И тука е крај.
    Ни имам обврска да обезбедам живеалиште или плаќам за брат/сестра, а уште помалку намера.

И верувам дека повеќето коментари се за помагање на тој принцип. Не за денеска ми текнало да порачам пица и да ја однесам кај сестра/брат да ручаме. Или сум купила некој пар чорапи, блуза ли што и да било.

На Panda00, mama11, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.637
    Експерти сте за извртување муабети. Во темава коментарите се како нејзиниот маж кој е брат смее на сестра му и денар да даде.

17. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    9.340
    Така е и најпаметно, партнерот да не биде твој партнер ако сметаш дека во брак не смее да има удел во одлуката како ќе се трошат парите.
    Начинот на функционирање се менува.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.339
    Допаѓања:
    27.874
    Па и вас под покрив на свекрвата, технички друг ви плаќа кирија
    Или она "животот е непредвидлив" важи за едни само

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.