Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.629 глас(а)
    73,0%
  2. Не, никако

602 глас(а)
    27,0%
  1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Се случува на оние што не внимаваат. Не знам што им прават на кондомите? Да не ги јадат пред да имаат односи? И јас сум имала односи со кондоми и не се случило да се скинат.

На Rama, Asistentkа, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.263
    Допаѓања:
    81.826
    Не, напротив, мене не ми смета ставот против абортус.
    Ми смета арогантноста во тој исказот што го цитирав, а ти пак поим немам што се јави ничим изазван, па и ме етикетираш.

Туку нека остави секоја да си одлучува за себе, а не да се избаци со став „па сега да си раѓаш“.
    Крајно некултурно е да искоментираш некому вака, затоа што не е тоа твоја одлука, сфаќаш?

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 12 други им се допаѓа ова.
  3. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Точно не се бонбони, ама и презервативот не може секој пат да се скине ;)

На Rama, lost123, Petra777 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Праша девојката, и кажав.
    Не знам да заобиколам и ублажам.
    И во живо да беше од блиска личност, исто ќе звучеше.

5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Дури и свесен незаштитен однос да имала некоја, пак не е ваша работа дали ќе абортира или не.

@Petra777 Можеби ќе сакаш да ми одговориш зошто децата кои се зачнуваат со силување е дозволено да се абортираат, а другите не.

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Добро не требаше така да се искаже. Инаку сите имаат право да пишуваат овде, не треба покана. Не етикетирам само сум против убиство на бебиња. Неможе секој за себе така да одлучува за такви работи бидејќи е во прашање нечиј живот. Во некои држави забранет е абортусот.

Последна измена од модератор: 2 февруари 2018
    На Rama и Orthophill им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.534
    @Vitaly не е бебе, фетус е, има разлика.

Ете се случува несакана бременост, било од невнимание, од силување и сл. Секоја жена треба да има право да одлучи за своето тело. Ако не сака да раѓа нема да раѓа и никој нема право да ја натера сосила. Зошто да роди дете што нема да биде сакано? Ако си подготвена за сексуални односи не значи дека си потготвена и мајка да бидеш.

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 14 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Имам горе прашање поставено, до сите анти-абортус.
    Како ќе направиш жена што абортирала да одговара btw?

Последна измена од модератор: 2 февруари 2018
    На Lolo5, Asistentkа и Amellie13 им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Како да ви кажам бе „другари“, вашите патетични филозофии не се ама апсолутно никаков фактор во животот на никоја жена.
    Нејзин живот и тело - нејзин избор и точка!
    Многу зборува за вас тоа како се исмевате со нечии лични приказни со пресмешки од Тесна кожа. Не знам баш дали вистинскиот неморал е ако на пример млада девојка абортира поради очајна финансиска ситуација и немање поддршка од никој околу себе, или вашево безобразие и одвратен пристап...
    Ако имате барем малку вистинска човечност и некакво разбирање во себе, ќе се воздржите кога темата се активира со информативно прашање кое е најверојатно за лична ситуација - барем тогаш да не го shove down everyone's throat вашиот банален лажен морал, по не знам кој пат.
    Срам да ви е!

На Lolo5, *Лорена*, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Интересно како по кој знае кој пат се води истава дискусија. Со исти членови, исти ставови, исти аргументи. Дежа ву ми е.
    Дај доста ве засега туѓиот живот и туѓата матка. Засекирани тие за абортираниот фетус, ох плис.

На Lolo5, SV1911, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Нема доволно луѓе на планетава, па тој фетус е преважен за зголемување на популацијата.
    Ќе изумреме и последни ќе останат гејовите.

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @Lella

Чекам одговор од @Orthophill , на мое прашање поставуваш прашање. Гледаш дека те игнорирам, а ти си упорна. :)

На Rama, Orthophill и carangigia им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Некои јавно црна и жолта раса мразат т.е. се расисти, а ти бараш човечност.

А црнците може да абортираат?
    Таман повеќе белци на земјава ќе бидеме :clap:

На Lolo5, Kitten, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не е во прашање само телото на жената туку во прашање е и нечиј живот, невин живот, кој не е виновен што некоја шири нозе а не е спремна да роди, и на тош живот вреди шанса да му се даде.
    Мене ми смета што подржувате еден вид на убиство а друг не. Кога јас се искажав во една теме што би правел со одредена група на луѓе ме нападнаа сите а сега истите тука подржувачи се на убиство.
    Не оди така бе другари, ако секој треба да си одлучува за својот живот ајде така да биде, да не биде тоа само за ова прашање кога се работи, туку да оставиме секоој да прави што сака, да краде, да убива, да силува ама да не судиме никому, бидејќи нели не треба во нечиј живот да се мешаме.

На Rama, Orthophill, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.263
    Допаѓања:
    81.826
    А кој треба да одлучи за идното бебе на некоја рандом девојка, јас или ти?
    И ти и јас и нормално, сите овде можеме да дадеме мислење, но не може да си дозволиш таква преголема слобода (значи јас би го кажала тоа и БЕЗОСЕТЕН КОМЕНТАР, но ајде за тоа друг пат) да и речеш на некоја „па роди си сега, тоа е, кога си се онадела тоа е сега ќе си родиш нема друго“.
    Тоа не е совет, поготово не кога не ја знаеш приказната која лежи од другата страна.

Значи, девојката тука не кажа ни дали таа е трудна, ни дали таа сака да абортира или не, ама се дигна галама ко да е прва што ќе абортира.
    Нејзина работа ако абортира или не. Солење памет без разлика од кој „табор“ доаѓа не е добро, но ова беше апла некултурно и арогантно и сè нај со лош акцент.

Јас не оправдувам абортус како замена за средство за контрацепција. Да не умеам да се заштитам за да спречам несакана бременост - тоа би ми било како врв на непочит кон самата себе.
    Во секој друг случај, сметам дека секоја жена треба да си има слобода и да си одлучи што и како понатаму. И да абортира, па и да се премисли и да роди - тоа да си биде нејзина одлука, а не да роди оти требало да роди, оти можела да се онади па сега како знае да си роди.

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    А нели велите дека не треба да се мешаме во туѓ живот? Што не ги оставите да си бидат расисти? НЕ е ваша работа тоа макар и да почнат да убиваат.. Според вашите ставови така треба да биде, така рековте. Или не? Тоа е така само за абортус кога се работи.

На Rama, zalosna, Orthophill и 3 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    А некој друг освен вас, се меша во туѓи животи?

Јас и реков да не бара човечност од луѓе што се расисти, а инаку гајле ми е кој што е.

На Lolo5, CameliaMiller, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    А тој некој виновен ли е што свршува кај му текне. Како што знам бебе не може жената сама да си направи. Точно е дека жената треба да се заштити самата себе. Ама многу се напаѓаат жените, а не и мажите кои исто така се виновни.

На Lolo5, CameliaMiller, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ако ова се однесува на мене, не сум расист. Значи не сакам мешани бракови, а тоа не е расист.
    Имам старосват мексиканец (баш онаа мексиканска фацичка), го сакам како да е веќе дел од фамилија. Ама за себе ете не сакав. Немам ништо против. Да бев немаш ни да се нафатам да ме венча неговата девојка и тоа баш во црква. Не е ни тема тука ова, но идниректно за мене беше наменето.

Последна измена: 2 февруари 2018
    На Rama, Orthophill, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Тоа е таа нерамноправност... Некому даваме право да одлучи тоест да убие а некому не.
    Кажав и еве пак кажувам дека за тоа се виновна двајца но некои членки велат ''кога ќе ми пораснела матка да пишувам на оваа тема'' Требало жените сами за ова да одлучат. (facepalm)

На Rama, zalosna, Petra777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.