Може да биде алергија, тоа се симптомите. Мојата е алергична на млеко па така реагираше. Не давај ништо млечно, паузирај недела, две па и месец, па пробај пак.
Da, moze da e alergija na kravji protein. Obicno vakvite alergii odat i so atopicen dermatit. Ne davaj nekoe vreme, ostavi za ponataka, pa ako se povtori ke ispituvate. Inaku mlecni proizvodi e so 7+ i prvo se dava jogurt, kiselo mleko i nesolena urda, moze i malku puter vo zelencukovite kasi. Ama ete si dala imalo reakcija naparavi pauza. Obavezno i so pedijatarot konsultacija za sto ponataka. Ne se sekiraj od tri godini nagore ja nadminuvaat taa alergija samo e macno so pazenje na hranata. Za dermatitot samo Bioderma atoderm.
Јас имам листа од овде каде јогирт дадов грчки јогурт е од 6 месеци и сега незнам по што и како да се водам незз кои нови да и ги дадам за кромид праз такви работи да не и тешко на меше дека е жешко. Инаку да користам биодерба и мн су задоволна. Само сега за следно како сте воведувале пр. На 7 месеци исто како сега си воведувам пак по 3 дена?
Mene pedijatarot sekoj mesec mi dava lista sto da vovedam, Paskalov ni e. Spored nego od 7 vovedovme toa sto pisav, od 8 nagore i drugite mlecni gi dadov. Kromid i luk vo sekoj rucek stavam po malku za vkus, neznam zosto mislis deka kromidot e tezok, togas gravot sto e? gi varam zaedno so zelencukot, t.e pri kraj gi stavam. Inaku nikogas ne voveduvam po tri dena namirnica, ednas davam i tolku vovedena e, nema potreba tri dena.
За нас алергиите се честа потешкотија особено на полен, млеко и јаткасти плодови. Имаме и интолеранција на лактоза. Периодот на цветање на цвеќиња е најтежок за нас. Сепак мислам не постои лек што целосно ни помогнал да ги надминеме алергиите.
Нема. Можеш да примаш посебна терапија пред почеток на сезона која ги ублажува тегобите, ама не може да те излечи.
Битно да ти се погоди антихистаминикот. Ја исто долго се борам и едвај ми се погоди сега што зимам, башка и суплементи повремено, сега све цвета и нема више зима ко порано и стално има понекоја алергија.