Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Алергија

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 5 декември 2011.

1. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.883
    Може да биде алергија, тоа се симптомите. Мојата е алергична на млеко па така реагираше.
    Не давај ништо млечно, паузирај недела, две па и месец, па пробај пак.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.775
    Da, moze da e alergija na kravji protein. Obicno vakvite alergii odat i so atopicen dermatit. Ne davaj nekoe vreme, ostavi za ponataka, pa ako se povtori ke ispituvate. Inaku mlecni proizvodi e so 7+ i prvo se dava jogurt, kiselo mleko i nesolena urda, moze i malku puter vo zelencukovite kasi. Ama ete si dala imalo reakcija naparavi pauza. Obavezno i so pedijatarot konsultacija za sto ponataka. Ne se sekiraj od tri godini nagore ja nadminuvaat taa alergija samo e macno so pazenje na hranata. Za dermatitot samo Bioderma atoderm.

3. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    960
    Јас имам листа од овде каде јогирт дадов грчки јогурт е од 6 месеци и сега незнам по што и како да се водам незз кои нови да и ги дадам за кромид праз такви работи да не и тешко на меше дека е жешко. Инаку да користам биодерба и мн су задоволна. Само сега за следно како сте воведувале пр. На 7 месеци исто како сега си воведувам пак по 3 дена?

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.775
    Mene pedijatarot sekoj mesec mi dava lista sto da vovedam, Paskalov ni e. Spored nego od 7 vovedovme toa sto pisav, od 8 nagore i drugite mlecni gi dadov. Kromid i luk vo sekoj rucek stavam po malku za vkus, neznam zosto mislis deka kromidot e tezok, togas gravot sto e? :D gi varam zaedno so zelencukot, t.e pri kraj gi stavam. Inaku nikogas ne voveduvam po tri dena namirnica, ednas davam i tolku vovedena e, nema potreba tri dena.