Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    14.857
    За анксиозно депресивна дијагноза ти е дадена терапијата?

2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...зашто душо да се напиеш хелекс ? види колку е убаво времето ..прошетај диши воздух , стави слушалици на уво слушај твоја омилена музика и пешачи ..тоа ти треба ... зарем Вие не сте свесни дека сте зависници од лекови , а вопшто немате подобра здравствена ситуација ? и се подлабоко навлегувате во зависноста , а толку сте млади :( жалосно ...

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DejanD

DejanD Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    25
    @bijonse ne e taka lesno, ako ja nemas ovaa maka nemozes da ja razberes, pa duri ni 90% od psihijatrite ne ja razbiraat, nit naucnicite od sho i kako poteknuva anksioznosta i depresijata se spomenuva i stotici i iljada godini unazad.. Prvo i osnovno procitaj mi go postot gore, jas kolku bev psihicki jak i fizicki moken so po 5-6 saati dnevno trening moze sekomu da se sluci. Najdobro e da ne se izmacuvas ako nemozes da se boris i da najdes soodveten psihijatar, od pomladive generacii sto idat po seminari i obuki navamu natamu da znae da utvrdi tocno sto ti e, dali si anksiozen ili depresiven ili paranoicen. Jas najmnogu sam si istrazuvav so pomos na mojot psihijatar i mnogu dobar prijatel pred se.

@presiosaP Taka e, najdobro e prosetki vo priroda shto mozes poveke, Sport bilo kakov, verba vo Boga, tusiranje so ladna voda, odenje bos, mnogu suncanje i zdrava hrana, nikako meso mleko i jajca. Vo mesoto ostanuva cel strav na zivotnoto dodeka go ubivaat i posle nie go jademe i go primame toj strav. Depresijata ili anksioznosta moze da se dobie od nekoi alergii, moze da se dobie od premnogu toksini vo organizmot. Mozes da probas i so detoksikacija ili dieta od nutricionist. Znam mnogu dobra nutricionistka od Gevgelija. Izgledajte gi klipovite od dr.Miroljub Petrovic pogore kako da se pobedi na priroden nacin.

На spetar му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Napij se analgin brufen ventor sto sakas mene koga me boli glava obavezno pijam analgin so pola sedativ

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колку и да ти е тешко, најди сила и излези од дома. Или сама или со некој сврти некиј круг низ град. Излези во двор, седи н сонце, прими во телото од сончевата енергија. Колку повеќе седиш дома и пиеш апчиња толку полошо ќе ти биде. Барем на саат-два, излези од дома и разбистри ги малку мислите.
    Верувај се ќе се среди. Гледај мотивациски говори ќе те поттикнат малку. Еве јас вчера го гледав Ник Вуичиќ, ти го препорачувам. Пушти си го на јутуб има милиони видеа со него. Собери сила од него.
    Пушти си весела музика, земи цртај или пишувај, искажувај ги чувствата на хартија.
    Ако познваш мало дете од некој познаник, појди им на гости или викни ги на кафе. Малите деца се срцки.
    Намалувај ги апчињата, избори се со ова сама. Какви ти се мислите, таков ти е животот. Сам ако не си помогнеш, ни 1000 психолози не можат да ти помогнат.
    Ти оди на психолог, разговарај со него, ќе ти помогне колку толку, ама додека даваш пари по апчиња и болници, речи си дека си здрава, жива и парите треба за алишта, шминки и штикли да ги трошиш...
    Насмеј му се на денот и ајде трк на сонце :)

На GirlLove и HUNK им се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    9.956
    Пишувањето многу помага, без разлика дали водење дневник или на лист хартија да исфрлиш чуства и/или мисли. Помага. Дури, ако пишуваш на лист хартија по пишувањето исцепај го листот на ситни делови. Истури секоја мисла и емоција на лист. Јас така си помагам кога ке добијам такви некои напади, без разлика каде сум си носам со мене тевтерче мало и пишувам, а и плус дневник што водам.
    Пробај и по некоја недела види резултати.

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    варам

Ма,не сум на терапија,моите не ни сакаат пак по писхијатри да ме носат,пијам хелекс повремено,ама џабе е кога не излегувам од дома.....Прееска бев 10000 на саат нанервирана плус и неспана-потсвесно сонувам и излегов со точакот и реков колку сака нека ми биди лошо и нека паднам и притисокот нека не ми биди во ред- излегувам.И се возев 20 мин на велоспиед и многу ми помогна...

Последна измена: 24 септември 2016
    На JollyGirl и Viki693 им се допаѓа ова.
  9. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Anie93 da za taa sostojba..

@DejanD Ti blagodaram na predlogot...

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Samo kratko da pisam.Dodeka bev so gosti letovo od stranstvo pa potoa na odmor so semejstvoto nemav potreba nitu od ad nitu od sedativ.Znaci preokupirana vo mislite so obvrski relax na odmor.....Si dojdovme od odmor po edna nedela mi tekna deka apce ne sum se napila skoro mesec dena I odma panika me fati I ajt pak ad I sedativ.Se e do mozokot izleguvajte setajte druzete se...

На mal.ecka, Viki693 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Колку и да е лошо,шетајте!!
    Денес дереализација од сабајле ама собрав сили излегов и максимално го искористив денот..
    Шетав 7 саати..Сега од што сум преморена не можам ни да помислам на лошо :yawn:
    Убава вечер,какви мисли,таков живот.:hug:

На blueberry93, GirlLove, natemila и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Zdravo na site imam pisuvano od porano pa prekinav mislejki da go svrtam pametot na drugo mesto za da ne mislam na ova . Moze li nekoj da mi kaze dali ima iskustvo so halcinacii i ankcioznost kako slusanje tivok glas . Lele strav me faka . Mozno li e da ima side effect od apcinjata sto gi pijam za ankcioznost Zoloft

13. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    J
    Jas imam problem doma mi e kako hotel so 5 zvezdi cisto samo cistam .

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Kolku vreme gi pies ?ne bi trebalo da imA takvi kontraindikacii ako gi pies povekje od mesec.

15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Mozno e kolku vreme gi piesh? konsul.se so lekarot..mozno e da treba korekcija vo dozata

16. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... дејан ? а што мислиш зошто сум на ова тема? да бришам прашина ? знам како е ! што мислиш не го доживеав тоа ? но го контролирам колку можам доста успешно барем до сега , но никогаш АМА НИКОГАШ НЕ СУМ ПОСЕГНАЛА ПО ЛЕКАРСТВА кои делуваат на психата ма колку таа да ми била блокирана...и не само тоа имам искуство со извлекување од тој хаотичен свет на неколку особи со различна возраст ... а за едукативноста не ми зборувај мене дипломите и семинарите не ме воодушевуваат (имам куп сертификати ) мене ДЕЛАТА ме воодушевуваат и тогаш ќе речам ....ДА ! вреди докторот !... секој доктор може да има секаква дополнителна специјалност ,семинари и мноооооогу пациенти - НО ,колку резултат има на излечени пациенти ? тоа е репер на добар доктор ;)

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Се двоумам дали да излезам ,а нервозна сум.Си велам луѓето да не видат дека внатрешно сум нервозна или можи да паднам од нервоза

18. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... аман бе луѓето си имаат своја работа им е гајле за твоја нервоза.... а заш имаш нервоза? нервозна си зошто не знаеш зошто си нервозна , нели? веднаш да си излегла... :)

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Цело време потсвесно сонувам,многу мислам и ненаспана сум.И сега притисокот ме турка надолу одам и ме турка.ко изгубена сум.Смелена ми е главата,да не паднам.Нз дали ми се во ред пристисоците

20. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    1 godina