Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Da jas se cuvstvuvam taka

На Sofceto му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Да, тоа е анксиозноста... На сите им се случува тоа.Иначе да, и Билјана е добра.

На Sofceto му/ѝ се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Abe kakov tumor, so zborite luge? daj ne i pravete dopolnitelni stresovi na devojkava, SOSEMA e normalno da ima slabo krvarenje za vreme na ovulacija. Pred da pocnete da zborite za tumori i sekakvi razni pricini za "nevoobicaeno" krvarenje za vreme na ciklus, procitajte malku.
    Eve na primer, @GirlLove moze da go procita ova i da se smiri malku:

When women ovulate, they experience spotting or light blood flow. Since it is only light bleeding, the quality of blood is pinkish in color. There are also times that a tinge of white fluid is mixed with a light orange or pink discharge. In most cases, spotting lasts for a day or two, and the blood flow remains constant.

There are several possible causes of bleeding during ovulation. For instance, it can be caused by the emergence of ovarian follicles. Generally, about 20 follicles are produced by the body, and these all contain eggs in which only one is bound to reach maturity at a given time. Once the follicle matures and bursts, this may lead to mild pains and light bleeding. However, the condition is not similar to all women. There are those who do not experience any symptoms of ovulation at all.

Another concept behind ovulation spotting is the spike in female hormones produced during one’s mid-cycle. When you are ovulating, the estrogen level becomes quite high, and bleeding may result from this condition.
    Извор: http://1stovulation.com/what-is-ovulation-bleeding/

На GirlLove и ladyh07 им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Жено не се кари.
    Реков и да има нема што да се плаши.
    Она е млада не верувам да има ништо ама сепак мора утре на гинеколог.
    Мене не ми е нормално тоа крварење.
    Чити ти ако ти се чита, мене не ме терај.
    И ај не ме цитирај ако не кажуваш ништо паметно.

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    O zeno, bas kazuvam mnogu pametno, ako znaes i sakas da procitas ;) tebe ako ne ti e normalno, na doktorive normalno im e.

6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    I jas patam od takvi roditeli gordi na sebe , I mislam deka I od niv ja dobiv ovaa anks zatoa sto cel zivot od mene ocekuvase da tece se kako podmackano no nikako da svatat deka zivotot ne e takov. Mojata sostojba ne samo sto ne ja svakat go razbiram toa tuku I ne sakaat da prifatat deka imam problem , na cela maka I ke te kritikuvaat podrska nikakva edinstveno deckomi mi e podrska a so domasnite tesko mene namesto da se oporavam ja se zadlabuvam #teskomene

7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Добро дечки дали има некој што осеќа стегање на главата посебно во задниот дел ? Страшно мислам удар ќе добијам.

8. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    LUCI 99 i moite se takvi, edinstvena podrska e decko mi ama i toj nekogas ne me razbira i mn sum osamena.. Ke poludam

9. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Jas nemam glavobolki, osven koga imam dobieno menstruacija

10. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Не главоболки туку стегање незнам како да објаснам на друг начин..

11. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Mnogu retko.. Jas poveke imam bolki vo zeludnikot a drgo ne

12. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    јас кога ме има многу фатено анкс. ме стега вратот и грбот, па дури и вилиците ми се напнати...

13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас имав такво стегање едно 2-3 години. Секогаш кога ме фаќаше напад. Ја снимав и главата, и вратот - ништо невообичаено не најдоа. Се тоа од анксиозноста.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Мене понекогаш ме стега од назад главата,ама и на левото око ми се појавува една црна дамка и ме стега исто така на предниот дел на главата кај очите.

15. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Abe od kaj ispadna vakvo cudo anksioznost, inaku da te boli glava, raka, stomak, znaes sto e, a ova mislite ne otepaa mnogu golemo vlijanie ima na sekojdnevieto i go namaluva raspolozenieto. GLUPOSTI

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Точно во право си мисите се нешто неверојатно тие играат најголема улога во располоќението,на пример јас некое време сум супер се е ок расположена....и потоа една мисла ти доаѓа и отиде се.

На Kaja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Eve do sega se mi bese ok, i mi se javi decko mi mi spomna da odime nekade i jas odma lelel sega ke mi bide loso i momentalno eve mi e tesko

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    tocno e deka sekoe krvarenje si nose pomal pogolem pr i e za odma idenje na dok ali na nekoj sto e so pr i anksioznost vo nikoj slucaj ne smeis da mu kazuvas taka od nigde nikade takvi losi raboti pa i Tumor kaj ne e dobro clenkata i uste takvi misli i falat .. Mislam deka site znaeme deka covek koga ne e dobro treba samo pozitivno da my se zboruva a ne odma na najloso .

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    4d299934a22e4172fad4c03339e8e832.jpg

На Matea94, ladyh07 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  20. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    кога сме во таа фаза, сите така се осеќаме... Иначе, мене ми помага поздрава храна, пешачење надвор, особено додека е ден и правење на нешто што те исполнува. Така ќе ти се смири мозокот. Но многу е битно да го храниш мозокот со здрави намирници, јас осеќам подобрување. И обиди се секоја вечер да си повторуваш во себе дека си силна, многу посилна од анксиозноста, дека тоа се само глупави мисли и не ти можат ништо, дека ќе ги победиш, макар и да се враќаат милиони пати, секогаш ти ќе победуваш. Побарај на youtube, TED TALKS, ќе најдеш многу позитивни и инспиративни луѓе кои ќе те мотивираат.

На Pozitiven и Kaja*** им се допаѓа ова.