Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Mislev Saricka :D:D:D

На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16

3. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    eliceata mi ja prepisa po sema dva dena po cetvrtinka 8dena po pola i posle po celo. Jas zastanav na vtorata cetvrtinka vcera ja ispiv i posle dva casa mi se pojavi toa pecenje strasno vo gradite grbot i se prosiri nakaj vilicata se isplasiv vednas dva diazepama se napiv nagon za povrakanje i glavobolka bez tahikardija i posle otkoga gi ispiv diazepamot za sekunda se smiri toa pecenje znaci sto e znak na ankcioznosta sto i prethodno go cystvyvav samo sega pointezivno i denes bev na psihijatar mi rece da gi prekinam zosto mi gi zglolemil simptomite namesto da gi yblazi edna nedela odmor pa ke mi prepise drugi samo diazepam da pijam mi rece no sega mi e strav da pijam drugi apcinja AD :whew::worried::x(facepalm) HELPPP

4. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Aha znaci pri voveduvanje ti se vlosi sostojbata ova so AD e mn komplicirano nikoj ne znae da ti kaze kako odreden ad ke deluva na tebe i samo gi menuvaat .neznam saricka dur ne probas ne ke znaes.znam deka ti e strav go pominav toa moras i ti koga veke ti e potreben ad da go najdes toj sto ti odgovara.pozzz

5. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    DRAG Alehandro i vam li vi gi promenyvaa AD

6. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Da prviot ad mi bese seroksat i predobar bev na nego dve gid bez nieden simtom na anksioznost.potoa so dr resivne deka e dovolno jas sum super da pocnime so namaluvanje pa ostavanje.piev 20 mg seroksat toa ti e isto so elicea 10 mg.koga stignav na 5 mg seroksat site simtomi mi se vratija uste poloso od startot.posle dr predlozi da probame nov navodno po cist lek elicea i od nego kayasyrofa potoa go zamenavne so zanfeksa isto katastrofa i na kraj se vrativ na seroksatot samo ovaj pat ne mi deluva tolku efikasno kako prviot pat no mn podobro sum za razlika od eliceata i zanfeksata i povtorno nema sansi da menuvam ad.

7. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    Zanfeksa i dadoa na edna moja komsika veli se cystvyva ybavo strina mi pie seroksat veli syper mi e nity na kontrola nema otideno a jas lele loso prvo iskystvo so AD

8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Isto i jas imam kosmari sekoja vecer , se plasam vise i da legnam posto neznam sto ke sonuvam bezveze mi e ej:puke::doh:

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    @saricka 86 . Не се откажувај од АД наеднаш
    .Апчињата на почетокот те прават уште полошо да се осеќаш,факт е.Биди упорна,исто и мене ми се влоши состојбата првите 2 недели.Секое чувство е интензивирано,секој напад е појак,е така како што велиш жештина во градите што ми одеше до јазикот и вилицата ми ја кочеше али прогурав.Затоа ти даваат дијазепам со АД неколку недели да попримаш,за да се ублажат симптомите.Според мене ни Дијазепамот некако не се добри,јас си пиев Хелекс.
    Првите две недели насабајле Асентра по 2 саати Б6 по 2 саати Хелекс.Б6 пиев 3 пати по 1,Хелекс пиев 2 *1 од 0.25 мг и Асентра 1*50 мг.
    Моја препорака е кога веќе ќе ти го сменува АД да пробате со Асентра.Предложи му на психијатарот види како ќе те советува.
    Секое добро

10. Mia 5

Mia 5 Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Probajte luge so Pasiflora veruvajte deka mnogu pomaga jas se custvuvam predobro so neja ,pasiflorata e cudo !!!!

На saricka 86, ladyh07 и Viki693 им се допаѓа ова.
  11. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Дали некој има искуство со Risperidon? Даден ми е за опсесивните мисли,но е антипсихотик... страшен ми е тој збор и страв ми е да ги почнам .... совет?

12. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Davaat antipsihotici za opsesivni misli.po kolku treba da pies ? obicno mala doza davaat.

На Trish му/ѝ се допаѓа ова.
  13. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Викендов сум на роденден и тоа во дискотека(што избегнувам да одам заради големата гужва) уште од сега од помислата на тоа ми се тресат нозете а не можам да замислам како ќе ми биде таму. Многу ми се оди затоа што ретко излегувам и сакам да излезам ама не знам како да се справам ако почнам да се препотувам, да ми се тресат нозете, да не можам да мрднам.
    Некој совет? :(

14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228

Последна измена: 22 декември 2016
  15. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Mozda ve imam prasano no pak ke prasam:) dali i kaj vas e vaka 10 dena dobar samodoverba na dobro nivo imam normalno misli stravovi ama jas sum pojak od niv gi prifakam,pa potoa idat poteski denovi samodoverba niska strav misli napnatost pak probuvam da go prifataam i toj period ama potesko mi ide toa.togas imam strav sto ako mi e poloso pa da ne mozam da se smiram i slicno.aj sovet ako i vie imate takvi periodi kako reagirate i ovoj strav od psihicki bolesti kako da go prebrodam znaci sega imam strav od samava anks do kade moze da odu.Dr mi vika stravot moze da odi onolku kolku ti mu dozvolis i jaka anks moze da zavrsi samo so panicen napad.cekam soveti.o_O pozz

На Anie93 и saricka 86 им се допаѓа ова.
  16. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Мoј сoвет ти е дa си прoнaјдеш дoбaр психoлoг. Психoтерaпијaтa мнoгу пoмaгa зa твoјoв прoблем. Јaс кoгa бев сaмo нa aпчињa спaсoт гo бaрaв сaмo вo нив, aмa сaмo сo нив тешкo се излегувa oд тoј мaгичен круг. Декa пoмaгaaт , секaкo декa дa, aмa психoтерaпијaтa е мнoгу битнa рaбoтa.

На Trish му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Znam imam odeno na psihoterapija.znam veke se samo sto koga mi e tesko sabe e se.prasav dali imate teski periodi i pokraj terapijata i kako se snaogate.pisete

18. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Пa реткo, aмa кoгa ќе се пoјaвaт се спрaвувaм сo 5 мг дијaзепaм. Сегa гo пијaм пo пoтребa и мене ствaрнo кoгa е густo ми пoмaгa.

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.393
    Бев в кафич и чудно ми беше,по некое време мозокот ми се опушти и ок бев,дали ова е подобрување?инаку бев мн напната мислев сите гледаат во мене и смешно му изгледам

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.812
    Одиш на психотерапии?