Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.868
    Оди пак кај психијатарот прашај си не може некој тука да ти даде одговор во кои дози и кога да пиеш па не сме ние стручни лица за оваа област

На kostadinka24 и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.868
    Јас почнав да се плашам да не си направам нешто да не повредам некок од домашните.... пред некој ден бев во рамсторе јадрв на терасата и ми падна мисла леле замисли ми дојде да се фрлам од тука и трчанката и се симнав на прв спрат..... така и дома ич не се качувам на втор спрат :(

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Дечки мене градите ме стегаат многу се плашам...

4. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Леле боже тие мисли.... Понекогаш и се чудам како имаме самоконтрола! Пак има нешто посилно и од нашиов анкс!

5. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Оф тоа стегање во градите!!! Знам дека е страшно, знам, ама ќе помине, се ќе помине...

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ja imam istata dijagnoza I istata terapija, ne svakjaj go tolku tragicno ova, ke bides dobro zemaj ja terapija

На jarec6 и Sunkrik им се допаѓа ова.
  7. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Pocni po pola nekolku dena, leksilium zemi posle saat dva

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ви се случувало ли лежите и одеднаш некој топло бран внатрешно во телото ви поминува и како да однемувате здив за кратко

На kostadinka24 и Sunkrik им се допаѓа ова.
  9. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Dolgi godini se boram sodisenjevo t.e im potreba postojano dlaboko da se izdisam.ama toj problem go imav vo gradive.sega imam gusenje.ako sum legnata a glavata ja imam potkrenato osekam kako nesto mi precit da zemam vozduh!!!kako dai go stegat vratot.

10. Aljona Ivanovna

Aljona Ivanovna Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    89
    Оф... денес дознав дека еден мој драг пријател минува низ истото. Го слушав како објаснува, исто како јас да зборувам, го гледам, исто како себеси да си се гледам пред 2-3 години. Страв во очите, очигледен страв! Му зборувам јас, тој како да не ме перцепира, луѓе избезумен беше.. со очите како да велеше “те молам кажи ми дека има крај ова“. Аман бе веќе луѓе што е работава? Абе многу често стана ова или сега со интернетов се’ ни е достапно и можеме полесно да си се најдеме? Јас пред 3 години појма немав од анксиозност, појма немав за паничен напад. Ако сум чула некогаш за “напад на паника“ си мислев “ааа е да и јас паничам пред испит“. Сега некој да ми спореди паничен напад со паника пред испит, депресија со тага.. ќе се изнервирам бе!
    Не знам, ајде еве.. мислите ли дека достапот до сваштариите на интернет, црните хроники на телевизија имаат удел бааарем малку врз нашите црни мисли? Абе не можам, го вклучувам телевизорот, било која програма, политика.. си пцујат мајки шајки, почнуваат вести, слушаме за сообраќајки, за бомби, за напади, за убиства, се најавувам на фејсбук, меѓу првите работи што ги гледам се апели за помош. Буквално каде и да се обрнам само црнила и сивила.
    Јас ли грешка гледам на работите, јас ли грешка ги сфаќам.. не знам..

Зборот ми е дека мноооогу не’ има, буквално “да не ринат со лопата“!
    Така некако посебно ме допре ова за пријателот оти барем тој беше ако не и најведриот лик што го познавав. Не ми се верува колку е променет, ослабен, истоштен, исплашен...

Де ај заинат и на напади и на депресии и на стравови рационални или нерационални дајте силни сме, ГАЗЕТЕ И НЕ СЕ ДАВАЈТЕ! Сите тие срцебиења, трнења на раце, нозе, главоболки и тн и тн сме ги имале буквално сите! Бидете посилни од стравовите и од црните мисли и се’ ќе биде во ред <3

На MasterSk, Happy face и Sunkrik им се допаѓа ова.
  11. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Da

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.518
    Трет ден пијам терапија,дали е нормално толку многу да ме буткаат апчињава какп вп бунар сум не можам да станам заспивам как другарки на кафе како забегана

13. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Da najnormalna reakcija e...istoto i mene mi go kazaa koga mi ja prepisaa terapijata sto seuste ne ja pijam. Za 1 ned do dve ke se stabiliziras.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Пак јас и моите глупости. Неколку дена сум океј и потоа пак истото. Сега ми се враќа стариот страв дека туку така ќе умрам. Прееска на момент испаничив дека готово умирам како да се загубив на момент и потоа пак се стабилизирав и бев некако изгубена и дезориентирана неколку минути и после никому ништо. И пред некој ден читав случајно за неепилептични напади (seizures) и сега трипам дека имам тоа. Инаку цело време се чувствувам некако изгубено, како да сонувам и како да лебдам. Знам дека е стрес и анкциозност ама како да се убедам.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.176
    Допаѓања:
    16.408
    Дали е во ред да чувствувам гадење од сероксатот/

16. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Jas poznavam licno mnogu lugje sto kompletno se izvadija so seroksat.
    Na pocetokot pretpostavuvam e normalno, ama ne se analiziraj tolku.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    normalno e,ako mnogu ti se gadi zemaj vitamin b6 mozis i tri pati po dve a moze i po edno na den zavisi kolku ti se losi, a poveke ti se losi od so mislis deka ke ti se losi

18. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Decki da vi kazam, jas vcera bev na psihijatar i razgovarav i pregled mi napravi sve uredno, i mu kazuvav za moeto
    '' lebdenje '' i covekot mi kaza deka se e na psihicko nivo, i dobro vo red mi dade da pijam zepira(ne znam kolku vi se poznati). Sabajlevo koga stanav i trebase da se napijam od niv, koga gi vidov vo fioka iskreno da vi kazam mn se pocustvuvav ponizeno da recam. Sama sebe se prasav dali e vo red devojce na 25 godini, da recam mozebi i najubavite godini vo zivotot da bide pod dejstvo na antidepresivi. Me fati takov inaet sto prosto gi frliv... Ne pomina pola cas i ete ja panikataaaa, nozete ne se moi, mi se vrti, nema vozduh... Umiram. Nisto od umiranjeto... stanav se doterav i pravo vo grad. Sfativ deka se sto mi se slucuva toa go predizvikuva i edna najbezvezna misla koja moze da pomine niz glavata. I rekov ako e da mi se vrti neka se vrti neka padnam neka se desi ona sto treba, a vsusnost nisto ne ke se desi... Site sme zdravi pravi, samo na momenti dozvoluvame da ne nadvladee umot. A mozeme... I toa kako mozeme protiv ova. Pozdrav do site, i izvinete na dolgiot post ama pocustvuvav potreba da go spodelam ova so vas. ❤️

На Sukyy22, Sunkrik, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mitev22

mitev22 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Кога ке одам на гости нон стоп ме стегат нозете,тресење на рацете,боли во грлото стегање,болки бо грбот и вратот нон стоп ми пука.дали ги имате и вие овие проблеми..

На Happy face му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Вчера видов слики, означено каде болки при срцев удар...и ете пак болките во градите. Цел божји ден, навистина почнувам да помислувам никогаш повеќе интернет да не отворам. Страшно ми е страв. Мислам дека ќе добијам срцев удар. Пак ќе почнам по лекари, ова е ненормално, ми се смачи веќе!!!!!!!!