абе што знам да ти кажам дали и времево ми делуваше имам некоја фобија од невреме и како да ми се собра
сосема бев нормална без проблеми се до вечерва... ми се вратија повторно оние мисли дека сум ненормална и дека полудувам. Во главава со сила си стварам глупи мисли и незнам што да правам. Во паника сум целата уффф
Еве ме и мене тука за жал, многу доцна открив дека имам анксиозност. Што да пробам да пијам излудувам, моето излегува од контрола. Диазепам може ли без рецепта? Или Б6 да пробам? Колку чинат?
Здраво. Дијазепам оди на рецепт. Почни со Б6, магнезиум, калиум. Здрава исхрана, вежбање и најважно од се промена на мислите. Не знам колку ти е лоша ситуацијата, затоа ако не успееш сама, најдобро е да побараш помош од психолог. Во краен случај и психијатар.
Ти благодарам, а скапо е Б6? Прашувам затоа што сум при крај со пари, па да знам дали ќе ми стигнат. Богами ситуацијата ми е лоша. Цело време имам некој страв, наеднаш почнувам да се тресам, срцето ми лупа, во депресија сум. Пробувам сама, зборувам со блиски, сите само де ај што толку секирање, ама сфатив дека никој неможе да те разбере додека не му се случи на самиот себе.
Ако не се лажам, околу 50 ден. се 20 таблети од 20 мг. Зависи и од која фирма, ама не би требало да се повеќе од 100 ден. Можеш да земеш и неуробион. Ги содржи сите витамини од групата Б. Не им ја знам цената. Најважна е поддршката и разбирањето од блиските. Знам колку е тешко. Мораш да бидеш храбра.
Побарај психијатриска помош да не ти се влоши состојбата уште повеќе , и јас сама ке се лечев ама еве преку ноќ се ми се врати , сите симтоми .
Draga moja .... Ke spodelam so tebe moe licno iskustvo .... Jas pred dve godini imav panicni napadi i anksioznost, bev na psihijatar piev terapija godina dena i pokraj toa imav decko, toj ja znaese celata moja situacija i pokraj se ostana so mene posle godina dena prekinav so terapijata mi bese podobro i se omaziv so toj istiot sto bese pokraj mene dodeka ja piev terapijata i minuvav niz tie mnogu teski periodi .... Sega imam 6 mesecno bebe i pred 2 meseci pak mi se javija istite simptomi i pak sum na terapija , no i pokraj se mojot maz ne me ostavil i nitu ednas ne mi e rekol nesto povrzano so mojata sostojba osven sto mi dava celosna podrska celo vreme .... Mojata poenta e nemoj da mislis deka nema da si fatis decko i deka ako si fatis ke te ostavi ... Nae razmisluvaj na toa znam deka e tesko i nevozmozno da gi trgnes tie misli no barem potrudi se malku i veruvaj deka dokolku vistinski te saka ke bide pokraj tebe za sto i da treba ... Eve jas sum ziv primer deka mojot maz ja minuvase so mene taa sostojba i dodeka bevme vo vrska i sega
Така ми рече и дека плус ќе се здебелам од апчињата и никој нема да ме сака. Знам дека тој што те сака и во лошо и во добро ќе биди со тебе
Dunja kako si ti? Sum cital deka ti e podobro. Inace sum idel 5 pati kaj Milka ne e bas. Dobra e ama ne do tolku i mng zima 1000den
Луѓе, ќе ја победиме оваа проклета анксиозност, само треба малце трпение! И гледајте сега, јас ова на самата себе си го викам, а после некое време пак се враќам на истото, пак стресови, срцето моментално ми лупа, неможам воздух да земам. Јас неможам да се изначудам на самата себе. Толку бев позитивна, насмеана, и како сите имав моменти кога бев тажна, ама секогаш стоев цврсто, а сега што?!?! И јас незнам зошто е оваа промена кај мене, не ми е јасно. Зошто не сум како пред тоа?! Истото и дечкото ми го вика, дека јас не бев вака. Од нигден никаде ќе почнам да се тресам, да се нервирам, срцето да ми лупа силно.. Почнав со Б6, пред неколку часа ми беше се добро, се смирив, сега пак.. АМАН!
Јас ке почнам со терапија Пароксетин но многу ми е бе некако ,ми рече да пијам една таблета навечер една на сабајле , вие што мислите не е многу ? И како делува пароксетинот има некој пиено?
Јас пиев сероксат 20мг и леклсиум од 1,5мг по препорака од Чадловски, првиот и вториот ден толку ми беше тешко, ми се гадеше и ги прекинав. Нз дали е нормално или апчињата не беа за мене
И мене ми се чини некако многу. Ама слушај го психијатарот. Дозата ја одредува тој. Ако не ти одговара нешто, веднаш консултирај го. Јас почнав со половина таблетка дневно. Ама имам друга терапија.
Dva pati sum bil na psihatar i tie lekovi sto mi gi dadoa sekogas gi frlev ma jebi lekovi. Najdobra oruzje e samo aktivnozst i pozitvni misli. Ja imam drugar so tableti i nema nisto smeneto samo poloso
Мислам индивидуално е мене ми помогнаа АД првиот пат ме дигнаја , но ако имаш големи немири и депресија многу јаки физички симтоми тогаш неопходно е терапија , да не си играме сепак може ептем да западнеме ,после уште потешко, а со терапијава ке си почнам по степено наутро првите два дена по пола после по цело ке си продолжам , ми е став вака наеднаш многу .
Denes izdrzav cel den vo avtobusi niz Belgrad vo uzasna guzva, sea vo kafana pak vo guzvi i ne vikam deka nemam sekakvi misli ama ako se sakalo se mozelo. Pred nekoj den mi se temnese od pomislata da se vozam vo gradski, a denes stopati kaci se,slezi. Nekogas sepak ke morame da se soocime so stravovite za da sfatime deka se iracionalni