Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Мене ми кажаа дека во неуробјонтето има магнезиум па не треба да се зема дополнирелно.

2. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    zdravo devojki neznam kaj mi e glavata voa kaj mene nema da ispadne ni anksioznos ni hipohondrija jas izgleda sum navistina bolna eve denes mi se pojavi i kako resicki krv vo izmetot kaj mene e seriozna rabotata ne odam ni na kolinoskopija ni rektoskopija tuku ke si go cekam posledni den ke ziveam kolku mozam srekno i go posvetam celo vnimanie na kerkickata tesko mi e sto ne po golemka pa nema da se sekava na svojata majka moze ke zamine makai fizicki ali duhovno sekogas ke bide do nejze ke mi bide zal sto nema da mozeme da bideme drukarki zaedno da ispagame koga ke porasni ali nikoj ne moze protiv sudbinata zato bide srekni sto ne ste vie na moe mesto sto ne ste na mesto na nekoj sto nemoze da odi na nekoj sto stvarno se bori za zivot bidete srekni

3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Душо златна полека, не паничи, какви се овие зборови. Крв во изметот може да има и од хемороиди. Правеше ли некакви испитувања? Крвта како ти е ?

4. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    ne moze da se heoroidi sosto voa se kako crveni resicki a imam i tecna stolica dzabe i da se tesam toa e tolku mi bilo pisano voa vi go pisav za da ti vi kazam da bidete srekni i deka ne ste ni svesni kolku mnogu ste srekni i se bi dala na svetot da bidam bolna samo od anksioznos od toa barem ne se umira bidete srekni sto ne ste na moe mesto sto postite i sto vasata borba e so anksioznosta a ne so nesto smrtonosno sto imate dve race dve nozi sto gledate sto zboruvate sto slusate bidete blagodarni na gospot sto vi ja dal borbata so anksioznosta a ne nesto poloso koga go prasale slepiot covek sto bi mozelo polso da ti se desi od toa da bides slep rekol da gledav a da nemav vizija bidete srekni sto ne ste vo moja pozicija so zdrastven problem i znaes deka ke ti dojde krajot

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Немој те молам да збориш вака, ти сама си мислиш дека си болна или доктор ти даде дијагноза ? И јас имав хипохондрија па легнав да умирам од срце мислев сум болна но еве не умрев чекав чекав и не умрев сето тоа ми било во глава.

На Sesil и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  6. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Многу често анксиозноста може да биде пропратена со хипокондрија, сепак неоснованиот страв кој го носиме си го прави своето...за жал. Би ти дала совет да собереш храброст, отиди на лекар, ќе видиш дека не е ништо сериозно...многу е веројатно да станува збор за хемороиди, можеби имаш и некоја бактерија чим ти е течна столицата. Многу често и самата анксиозност носи промени со столицата, поради постојана напнатотст и страв. Сепак треба да се консултираш со стручно лице. Направи го тоа за твојата ќеркичка, заслужува да порасне со мајка и. Знам дека ти е претешко и нема збор што може да те утеши, но мора да се помине преку стравот и да се соочиме со што и да ни носи животот. Поздрав и пиши како си...ти посакувам се најдобро и само храбро.

На zoran43m.k и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Јас земам дополнително, оти имав голем проблем со недостаток на истиот. Правам пауза со витамините одреден период. А потоа земам повторно редовно. Иначе, како си ти ?! Дали ти е подобро ?!

8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Посебен тест треба да се направи за да провериш дали и имаш недостаток на магнезиум?

На zoran43m.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Недостаток на магнезиум се утврдува преку анализа на крв. Односно, електролитен статус, серум. Каде, меѓу другото, може да се утврди и нивото на калиум, натриум, калциум, железо итн. Секако, можеш да приметиш и по симптомите кои ги имаш, како слабост, грчеви, вкочанетост итн. Треба да се внимава при внес оти може да се случи предозирање, а како резултат на тоа, дијареа, омалаксаност, поспаност и сл. Препорачана дневна доза е околу 300 мг.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Можно е да ми се спие и од ко ќе станам од спиење поспана сум цела,омалаксана,мака ми е а ништо немам сработено.....на терпија сум со зепира (10мг)и лоразепам (2.5)

11. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Да,да многу ми е подобро. Изгледа ми се погоди терапијата:) Ама д-р смета дека ми треба психоанализа ама јас нз кај да одам!

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Зошто кога е вака убаво времето сончево мене ми е полошо кога врне дожд ми е подобро дали има некој што топлото му смета мене осекам ладно топло сензации во стомак некој немир забрзна пулс

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Den 12 so Elicea...Sega pijam po cela tableta...
    Panicnite napadi stivnaa, grbot prestana da me boli, apetitot mi se vrati...Depresivnoto raspolozenie seuste go imam i plus navecer imam nemiri i strav...Pred spienje zemam i cetvrtina Demetrin tableta...
    Terapijata odlicno ja podnesuvam i se nadevam so tek na vreme ke imam i drugi podobruvanja...
    Se izvinuvam sto pisuvam na latinica, no na telefonot nemam kirilicna poddrska...

На Krik, Lianna Anna, LUCI 99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    И јас сум порасположена кога врне незнам зошто и посмирена

На pajton, Beauchamp, Vojdana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.814
    Мене ми смета топло :)

На pajton му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    се обратно кај нас :(

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.814
    Не е. Некои луѓе сакаат еден месец повќе, други луѓе други месеци повеќе. Сите сме различни

18. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    zdravo sigurno site sto pisuvate na vaa tema znaete sto e najoloso a toa e nemirot vo dusata zivotot e pekol koga go nemate mirot vo dusata sigurno znaete sto se neprespani noki a uste potesko koga ke ostaneme sami so sebe togas najveke vladee nemirot i ovaa nok ja pominav budna i ovaa nok so nemor i strav vo dusaata i ovaa nok ja pominav gledajki vo mojata princeza zlatoto na mama kako spie i so golem strav da ne ja ostavam dusata mi place koga ke pomislam deka mozebi nema da se sekava na mene na nitu eden moment so mene i napisav i pismo za sekoj slucaj mojot zivot e pekol tuka gi pisuvam mojte custva emocii misli oti samo vie mozete da me razberite.......jas neznam dali doktorkava moja e luda ili jas sum luda i gi kazuvam simptomite mi vika na psihicka baza tie.. dali nekoja od vas imala problem so tecna stolca bolki vo zeludnik ke moze li nekoj da mi gi pise site fizicki simptomi na aksioznasta

19. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Dali ima probano nekoj gama aminobuterna kiselina suplementi za anksioznost? (citav reviews na net kao im pomagala za opustanje )

20. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Значи ептен далеку ја однесе работава. Да, проблеми со желудникот може да бидат од стрес. Ако мислиш дека не се појди направи се што треба за да се увериш дека се. И да е физички ја сум сигурна дека не си на смртна постела туку дека е нешто што се лечи. Појди кај друг доктор ако толку не можеш да се смириш. Ама вака нема да направиш ништо со неспиење и слично.

На Krik и Lianna Anna им се допаѓа ова.