Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivanоо7

ivanоо7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    88
    do sega se inatev deka sam ke se spravam nemam nikakva terapija ama poslednive 2 nedeli sum rasparcen i pocnuvam da baram pomos oti voa cudo me unisti skros ne moze covek da napravi muabet kako so treba se stegas na sekoj zbor da ne progovoris od tie ebani misli

На Korrin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Какви мисли имаш поточно ?

3. ivanоо7

ivanоо7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    88
    abe gloposti demek ke ubijam nekoj i drugi gluposti so nemozam da gi kazam mi se gadi od tie sranja

4. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    Светките не ти се од анксиозност можат да му се појават на секој нормален човек а се појавиваат ако во моментот притисокот ти е низок.

Психологот за овие мисли кажа дека ако имаш страв дека ке се убиеш или друг некој ке убиеш биди сигурен дека нема тоа да го направиш, затоа што тие луѓе што се способни да ибијат немаат страв од тоа, а ти сигурно се плашиш да не се убиеш или некој близок да не убиеш , овие мисли често се јавуваат кај нас анскиозноте заради стравот да не го направите тоа.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2017
    На Korrin и BurstBerry им се допаѓа ова.
  5. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Не знам дали ми е низок, секогаш сум имала нормален притисок. Ми се случија додека лежев и само што го испив кафето, нес кафе со млеко. Може ли кафето да ми го снижи притисокот?

6. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Na svoja raka ne zemaj nikakvi tableti...Jas pravev taka i zgresiv...Eve sega skoro mesec ja zemam terapijata od psihijatarot i dosta podobro mi e...
    E sega nokeska koga stanav za do toalet, dobiv panicen napad so tahikardija ama sreka traese kratko...Anksioznosta me potsetuva deka e tuka i deka nejke da me napusti...

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivanоо7

ivanоо7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    88
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    После спиење понекогаш може малце да се снижи не е ништо страшно и мене ми се има неколку пати случено, ако имаш нормален протисок не значи дека неможе да ти падне на секој му се случува.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Ако мислиш на дијазепамот, препишан ми е од психијатар, по едно од 2мг пред спиење, плус Релаксан на природна база. А јас навечер скоро секогаш имам тахикардија, исто и кога ќе станам за до тоалет, па кога ќе легнам, ми треба време за да се стабилизирам. И секогаш кога ќе помислам, добро е, денес сум супер, за некое време добивам некој симптом. Долга е борбата, ама ќе се избориме.

На Lellla, Cleonika, Korrin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
  11. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    @BurstBerry пробувај да ги игнорираш телесните симптоми дури и кога ќе се појават, нека не ти предизвикуваат дополнителна анксиозност оти магично со терапија не се решава се, мора и ние да се потрудиме. Јас на пример се тресам, срцето бие ко лудо ама знам од што е, не е некоја сериозна болест фала богу и не се вознемирувам. Не се препознавам во тој поглед оти порано бев страшен хипохондрик, но лекот му е да игнорираш и кога ти е најтешко.
    Во однос на дијазепамот ако гледаш така и АД се штетни па ги препишуваат, некогаш се мора. И јас имам слушано за несакани дејства на дијазепам, но исто и за несакани дејства на Ад, ама тоа нема да ме премисли во намерата да се придржувам на се што ќе ми кажат и да ја прифатам терапијата.
    Докторите си ја знаат работата, а не треба ние да се претвараме во детективи и да истражуваме.
    Моите цел живот пијат дијазепам на своја рака и ништо не им е. Нормално дека на почеток ќе е присутен по некој симптом, како очекуваш наеднаш да го снема? Ќе си дојде на свое кога ќе речеш јас не се плашам од тоа и со тек на време ќе видиш кога нема да му даваш значење како ќе се повлече.

На Korrin и BurstBerry им се допаѓа ова.
  12. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Ти благодарам мила на утехата и поддршката. Верувај се трудам максимално да игнорирам се, си наоѓам сама занимација за да си го оттргнам вниманието, читам книги, гледам филмови, секој ден на прошетка, на кафе со другарки,излегувам по кафичи, ресторани, на коктелчиња, пребарувам аранжмани за на одмор, си правам планчиња кои многу, многу ми делуваат позитивно, си играм со кучето и сл. Меѓутоа некогаш е посилно од мене, ама успевам за кратко да се соземам. А анксиозноста посебно ми е изразена навечер, односно кога ќе легнам да спијам, како да тонам или како да паѓам и одма се будам. После некое време ќе заспијам.
    Што се однесува на дијазепамот, секако дека го пијам, само две недели ми е препишан. Чисто сакав мислење некое, инаку секако дека сите апчиња се штетни.
    Ти како си, како се снаоѓаш ?

На Vojdana и mynameislove им се допаѓа ова.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    А што му штетат Ад на организмот ? И алхохилот е штетен па го пијат и нездравата храна е штетна па ја конзумираат ако размислам подлабоко многу работи се штетни .

На Korrin и Miki2 им се допаѓа ова.
  14. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Чепреганов кажа дека некои може да ја оштетат јетрата и делуваат многу неповолно врз мозокот, а и самиот факт дека ствараат зависност... не е целта цел живот да си на апчиња туку да продолжиш без нив. Имало и нетоксични кои може да се користат и во бременост, но секако дека би се борела со сите сили да ги фрлам во канта и да продолжам без нив. Алкохол не пијам секој ден, цигари фала богу не, а храната ка бирам колку што можам. Се е до карактерот. Воздухот секако не можам, но на периферија сум ако се однесуваше на мене, далеку почист е воздухот тука. Тоа што е во рамки на моите можности ќе го изберам свесно.

Подобро сум. Симптомите ги оставам и луѓето исто, не ги гледам како извор на мојата анксиозност. И јас порано при секој симптом се фаќав за мобилниот и му звонев на дм, мислев ќе полудам. Може и он го прифати тоа како нормално па со тек на време престанав, можеби несвесно. Мислите ми се малце во хаос, но пробувам да се справам.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2017
    На Korrin, Sandra91 и BurstBerry им се допаѓа ова.
  15. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    добар психијатар е Милорад Јеремиќ во Психијатриска болница позади верото е кај Идадија, добар дијагностичар е за терапија, а за разговор не толку, разговорите од типот на психотерапија се водат со психологот еднаш неделно во истава болница

На marristovska1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Да,да тие се :) Инаку не знам пошто ги земам и јас така по неколку :( Ама баш ќе прашам следен пат.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    дали надуен стомак може да е од анксиозноста? 3 дена веќе ми е потечен пијам пробиотик џабе а во стресен период сум сесија ми е ...

На Miki2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miki2

Miki2 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Da definitivno koga sum zagrizena , nemam apetit , ne mi ide hranata i taka se custvuvam te molam pij si vitamin bcomplex da znaes deka cuda pravi , jas koristam antidepresiv ali pak gi pijam vitaminite i magnezium direct

19. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Надуен стомак, болки во желудник, дијареа, запек, губење на апетит...резултат на стрес.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miki2

Miki2 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Isto i jas taka se custvuvav sedodeka ne sediagnosticirav so panika samo ,jas mislev deka sum vo depresia i deka ke se samoubijam ali toa ne e depresija , panika e nesto drugo depresija deugo , i pak koga me faka strah custvuvam deka ke poludam ili ke se samoubiam ...mn testo e

Kafeto e naj golem neprijatel na anxioza/panika prv pat go primetiv prviot panicen napad posle pienjeto na 4 kafinja i eden redbull , ne znaev sto mi e , i mi kazaa deka e od panika , i eve me veke 3 meseci so terapia , kafeto ne go pijam , energetski pijalloci ne , samo dieta na zdrava hrana , voda , pozitiva i sve e ok

На Sandra91 и Korrin им се допаѓа ова.