Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    160
    Eve momentalno so toa se macam :) pustam serija i probuvam da se opustam i da se skoncentriram na serijava..

На Emili12321 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    160
    The big bang theory ili how i met your mother, gledani mi se ama mnogu mi se labavi i ubavo zaspivam so niv :)

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    dzabe frlanje pari se ovie psihijatrive

На Sandra91, tasikike и Korrin им се допаѓа ова.
  4. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    и мене тоа порано ми помагаше ама сега иам разни симптоми од јутра до сутра ,од панични напади ми премина во генерализирана анксиозност, фала ти на советот и подршката обавезно ќе си носам нешто такво па ќе видиме као ќе поминам ...

На Simgee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    3.271
    Јас со терапијата (Елицеа) и чувствувам и не чувствувам подобрување... Не знам како да објаснам... Можеби помалку се нервирам, почесто сум ладнокрвен и понекогаш, откако ќе го испијам апчето - многу се смеам, до солзи =) , за глупости - одлепувам буквално! :)))) Ги пијам веќе точно еден месец. Ми рекоа дека после месец дена ќе се осети баш вистинскиот ефект. А каков е тој ефект? Што би требало да очекувам :) ???????

6. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Легнам да спијам и ќе заспијам и во текот на на сонот имам тикови (ми мрдне некој дел од телото) и ќе ме разбуди пирано ми се сличуваше преку ден кога сум изморен сега приметувам и ноќно време дали е недостаток на витамини има ли некој искуство со ова благодарам

7. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Eliceata se super mene mi pomognaa mnogu pred 3 godini, eden mesec pienje e duri i rano da se vidat rezultatite, daj si poveke vreme, Efektot ti ke si go prepoznaes, rabotite koi te macele poleka ke gi nema, neznam sto simptomi si imal, ako si imal panicni napadi treba da namaluvaaat poleka, a smeenjeto e lek, prodolzi taka ama ne ke da e od apceto zosto toa ne deluva taka vednas po ispivanjeto kako sedativite :)
    nekoj iskustvo od zepira? toa pijam eve veke 6m ama kako da ne se panicnite skroz otideni upm :)))

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  8. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Neznam zapira jas piev eden mesec I nemase nikakvi podobruvana a I drugi se zalat od nea jas preminav na asentra I sum pozadovolns

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    884
    Да „лекуваш“ анксиозност само со асентра, елицеа, е како да ставаш постојано пудра на бубуљичаво лице. Изгледаш боље, се чувствуваш поубаво, ама бубуљиците стојат. Лековите само го смируваат симптомот, а не го решаваат жариштето на проблемот. Никој не ја решил целосно анксиозноста само со лекови, без да го реши тоа што ја предизвикало анксиозноста. Посетете психолог за стварно да си помогнете, психијатрите нема да ви посветат внимание за да го решите проблемот. Нив им е полесно да дадат лекови, да се смириш, и толку, и по неколку месеци- повторно истиот проблем.

Последна измена: 5 август 2017
    На dunja, Cleonika, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Odlicno kazano..(y)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Легнам да спијам и ќе заспијам и во текот на на сонот имам тикови (ми мрдне некој дел од телото) и ќе ме разбуди пирано ми се сличуваше преку ден кога сум изморен сега приметувам и ноќно време дали е недостаток на витамини има ли некој искуство со ова благодарам

12. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    имаше несакани ефекти од зепирата? и дали истите ги имаш и од асентрата? пошто треба да ја почнам и ми е страв дека ќе ми се јават истите несакани ефекти како од есциталопрамот кој го пиев претходно

13. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Normalno deka imav prvata i vtorata nedela dur ne ti gi prifati organizmot a potoa kako poveke gi pies se podobro ke bide no za zal zapirata ne mi pomogna 2 meseci i nisto po prodolziv so asentrata i potoa mi bese super isto mi bese loso na pocetok i so asentrata iako gi piev zapirata no pominuva samo da ti se pogodi terapijata i dozata treba kaj sekoj e individualno
    Vo samoto upatstvo pisuva za nesakanite efekti

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.415
    Допаѓања:
    16.826
    Дечките, дали ви се има случено да ве боли главата и помалку да ви течи крв од носот? Фали е можни од зепирата или од Лоразепамот?

15. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Веќе неколку дена се соочувам со прескокнувања на срцето, некои си 5-6 пати во рок од една недела, претежно навечер во мирување.
    Чувствувам како кратко треперење во градите и поминува.
    Му се случува ли ова на некој ?

Последна измена: 6 август 2017
  16. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Od sto doagja ovaa anksioznost be nikako nemozam da razberam... :(

17. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    сигурно од топлово капилар ти пукнал

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivano3

ivano3 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    Пиев (занфекса хр) од 75мг 3-4 месеци и ги прекинав без да го прашам психијатарот и некако ми е многу поубаво барем јас така мислам аа во исто време почнав во теретана и на трчање...Е сеа ме интересира дали некој од вас има искуство со прекинување антидепресиви на своја рака и кои се предностите а кои се последиците? Ви благодарам унапред на секое мислење од вас бидете поздравени :)

19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Jas nemav nikakvi nesakni efekti

20. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Jas gi prekinav I 2meseci mi bese super I potoa pak anksiozna I sega pak pijam nemoj sam