Пијам Занфекса XR и повеќе од времето сум ок, продуктивна, по природа сум голем борец. Но имам кризи, како и сите овде, одам редовно на психијатар, се исповедам таму Од криза до криза, некои се минливи, некои потешки. Треба огромна поддршка и разбирање од најблиските и партнерот, која за среќа ја имам, ми даваат сила да продолжам. Но проклето е тешко и исцрпувачко на моменти.
И јас еднаш имав такво нешто. Тоа е гадно чувство, кога се разбудив се чуствував како заспан како се да ми е во сон. Но тогаш не бев ниту депресивна, ниту анксиозна, не знаев ни самата што ми е.
Kako koga si rasean, taka nesto? Jas taka koga ke se zamislam ao moite crni misli i knedla vo grlo imam i nekoj nesto ako prasa mehanicki mu odgovaram, kako zborovite da nemaat znacenje.
Мене ми се појавија филозовски мисли зошто живееме, зошто умираме, каков ќе им биде светот на тие кога ќе ме нема, зошто јадеме, која е смислата на животот и такви некој мисли, и ме фаќа страв и мислата да не ми се случи нешто е се уште тука
Незнам, јас не сум ги пиела пријателка од мајками е лекар и баш почнавме муабет за асентра и таа така рече. Лекар е, сигурно знае подобро од мене, само пишав што разбрав..
Дечки Асентрата ја намалува анксиозноста само затоа што го подига расположението на повисоко ниво. Не е толку опасна како дијазепамите.
Дечки, мене ми се јави последниве неколку дена некое чудно треперење во телото и главата, внатрешно и не можам да го контролирам. Што мислите има врска со анксиозноста и со стресот, плус сум многу изморена, преку цел ден активна и малку часови спијам. Многу грдо чувство е, како да ме поместува нешто, до сега сум немала ваков симптом.
За да ти дијагностицираат генерализирано анксиозно растројство или друга форма на анксиозност треба физичките и психичките симптоми да ти траат од 3 до 6 месеци. Првин смири се, земи ден - два дена одмор од работа или било какви обвски и гледај да се релаксираш. Уште утре оди до лекар и направи целосен преглед на крвна слика, урина и ЕКГ. Внатрешен тремор може да биде предизвикан од многу фактори како хипергликемија, проблеми со тироидна жлезда, лоша исхрана и сл.
@Deckard дијагностицирана ми е анксиозност, со панични напади. Терапија не примав во бременоста и сега поради доењето. Неколку дена ми е вака, не е баш како тремор, туку како внатрешно пулсирање на мускулите, особено во екстремитетите.
Деновиве сум многу под стрес и приметувам дека срцево ми лупа многу брзо(инаку имам аритмии, и при проверка на срце со холтер пулсот ми се качувал и по 160). Пијам депрозел и хелекс по потреба, ама хелексов нема никакво влијание, не ме смирува. Дали смеам дијазепам да се напијам или не смеам да ги мешам? Или нешто природно што би ме смирило? Чај од маточина пијам навечер, и ме смирува на 2 саати и пак истото...
Мене повторно ме фати некој страв дека ќе се случи нешто, почнав да се тресам од страв и ми се повраќа, ме фаќа страв од што мислам на тоа да не ми се случи нешто само на тоа мислам, незнам како да ги тргнам да се охрабрам ќе дојде таа мисла и јас веднаш паничам и се тресам.
Пробувај со позитивни мисли,и ке го надминеш стравот.Ништо не ти може стравот,појака си од него,докажи му дека е така.
Мислам дека полека, стравот си оди во мене. А, денес сум посебно среќна. Мислам дека и насоро целосно ќе закрепнам.