Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    imate losi misli bidejki im davate mnogu znacenje ostavete gi ne gi optovaruvajte i sreduvajte tie sami ke se sredat ako ne i obrnuvate vnimanie

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Животот коа сака да исломплицира го праи тоа на најлош начин.. еве свр на све 4 саати ако сум спиена денеска... и сеа анксиозност ме јаде и лошо ми е хелекс пошто пиев навечер..се јадам дали ќе умрам..дали ќе ми се случи нешто од тахикардија и неспиење..и тн и тн..со сила ставам храна во уста.. ми се лоши.

3. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Леле иста сум и јас цело време мислам дека нешто ќе ми се случи и ми се гади и се тресам од страв :worried:

На Daern и Cleonika им се допаѓа ова.
  4. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Дечки, ништо нема да ви се случи. Не сте свесни колку човечкото тело може да издржи. Ајде вака. Пример јас на 14 години до 18 патев со овој проблем плус деперсонализација и тереализација и хронична депресија. Дијагнози еден куп. Плус цигари, алкохол, АД, наркотици. Фул бев. Анксиозноста ја разбирам како Оче Наш ја знам. Секој симптом, ужасно е. Но стравот поради физичкиот живот само ќе ви создаде додатни проблеми. Ете јас дојдов на ред да трчам маратон од 40 километри после тоа. Значи нема да ви биде ништо. Страво комплицира повеќе. Многу ми е жал... имате пробано масло од канабис инаку? :)

Што сакам да кажам, замислете ова што го минувате вашето тело може да издржи 5 пати повеќе и посилно.

На Missy980, pajton, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Немаме пробано масло од канабис кога ќе ми дојде таква мисла почнува да ме фаќа како дремка или несвестица:worried:

6. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Значи мислата кај тебе го заморува телото и му дава до знаење како треба да се чувствува. Седни во некоја удобна положба и мислата пренасочи ја во одреден дел на телото, пример срцето или под папокот. И држи ментално колку можеш држи ја мислата на тој дел. Настојувај повеќе да чувствуваш отколку да мислиш.
    Ама мораш да се соочиш со тоа, не на стравот да му дадеш место. Значи ако му даваш тој цело време ќе контролира, мораш да превземеш контрола над него. И запишувај како се чувствуваш во тетратка секој ден.

На Scorpio87 и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  7. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ја исто така паничам од мисли...... реално не се десило ништо уау крај на свет, туку ја преувеличувам, и си создавам трема во себеси...и дека не бев спиена добро еве, цела ноќ трема и стегање во гради ме будеше, и едвај станав сабајле стаив во уста што најдов да јадам иако не ми е до јадење ми се гади..и сеа се плашам дека ќе ми се случи нешто ако продолжам вака...се секирам дека нема да можам да спијам и вечерва.. се секирам за све.. си викам замисли ако умрам или ми се деси нешто од ова, а за што, за љубовни глупости.. страмота. А емоции многу ме ваѓаат од стаза... се губам цела..

8. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Абе не е лесно знам. Ужасно е, туку јас можев да дадам само идеја. Пробувај разни алтернативи, спорт, јога, природа. Љубовни проблеми и такви нешта се само како јаготка на шлагот. Мораш да се бориш со се од еднаш

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    jas posle 4 nedeli pocnuvam malku da se stabiliziram

На Scorpio87 и Daern им се допаѓа ова.
  10. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Ајде со среќа. Наредните 4 недели да ни пишеш дека си како нова :) :handshake::f::*:

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    a pred 4 nedeli bese uzas mislev kojznae sto mi se desava kako nekoj da me nadrogiral

12. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ако не умрам овој пат, нема да умрам. Олку замор и слабост и стрес и тахикардии и матен вид, и стегање во желудник, и осудување себеси со мисли, сум немала..

Не можам да поднесам емоционални турбуленции.. Раскинувам врска во која што не се осеќав веќе доволно заљубена, а сеуште ме стега носталгија и боли коа ми објаснува тој како ми ги собрал стварите и му е жал што ги средил мислејки ке се вратам, ама можам да дојдам да си ги земам..
    :( ... како да си помогнам.. зошто сум олку несигурна во себеси.. и дали ќе спијам конечно вечерва..или ќе умрам од замор?

13. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Типот те убива во поим, а ти го жалиш. Барем таа опција можеш да ја исклучиш ако не друго

14. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Подобра си?

15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Не можам да заклучам баш...

Подсмирена сум иако замор осеќам во сел организам пошто не сум спиена... и се плашам дека пак ќе се будам и нема да можам да спијам..

Мислам дека главниот проблем е со самодовербата... всушност се плашам ја од се дека нема да успеам, нема да издржам, нема да можам.... Си велам, слаба личност сум штом вака се мачам себеси и немам самодоверба.. и тн и тн..

На Tigar92 и Daern им се допаѓа ова.
  16. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    I jas istoto si go mislam a sega ke trgam za leskovac na rostilijada i nekako strav me fakja... U pm nezz dali moze diazepam da si zemam zosto pijam lorsilan i escitalopram..

17. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Иста сум и јас некогаш сум подобра некогаш со страв од самата себе да не направам нешто што не треба, пред тоа бев позитивна со самодоверба, а сега...

18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    :) Лошо е се ова ама сите се осеќаат подобро кога ќе слушнат дека не се сами...

Дијазепам не сум пиела до сеа.. земи ако ти помага.

А @Tea95 јас исто не можам да се издигнам се осеќам како помалку способна од другите околу мене ги гледам како живеат и си велам како може да издржуваат а ја не сум способна.. и се осеќам послаба од сите. И овој начин наш на размислување што преувеличуваме све, ме нервира и све сваќам мн драматично.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Кога ќе помислам на позитивно веднаш се враќам на негативната мисла :(

На Cleonika и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Исто и мене таа вежба ми е тешка да го адаптирам мозоков позитивно да ми мисли :/

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.