Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Сега ми дојдоа мисли кои ми предизвикувааат гадење :(

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Хахах нема да ми веруваш дека ми е исто во моментов.. се трудам да не милам..ама ете.. пробај со медитација ја цело време праам ..има на нет стави си слушалки во уши..

3. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ако цело време велите, еве го пак се повторува, о не... жалам што ќе ве разочарам и ќе звучам сурово, но никогаш нема да ја надминете анксиозноста. Напротив само ја храните со вашето придавање важност. Ви го кажувам ова за да не ја правите истата грешка како мене. На тој начин јас само ги засилив симптомите и ја влошив состојбата.
    Има денови кога ми е многу лошо, а на дм му викам добро сум, иако вриштам. И стварно има некој ефект ова, макар и минимален.
    Многу мудрост има во тоа "Илјада пати повторена лага станува вистина"
    Често си велам себе си, во ред е да си и разочарана понекогаш, има и такви денови.
    Ќе биде подобро, не сме ние виновни за тие мисли, едноставно хемијата во мозокот е изменета, мозокот си поигрува со нас.
    И грешка е негативната мисла веднаш да ја пренасочувате во позитивна, тогаш настанува хаос. Чекајте малце да помине таа мисла за да поминете на следна. Само без оправдувања и анализирање на тие мисли. Мислете друго.
    Многу е тешко ова, и сама знам, но друг избор немаме, освен да се бориме!!!

На Scorpio87, Sandra91 и PaLaVa им се допаѓа ова.
  4. реален

реален Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Случајно налетав на овие ваши коментари за негативни размислувања. Вашиот проблем всушност и не е проблем туку сами си наметнувате нешто што не постои. Дечки ова вашево е тотално не соочување со реалноста околу вас. Дали сте се обиделе да извршувате некои работи со кои пред се ќе си го исполните денот , ќе им помогнете на родителите и на самите себе. Не е животот седење пред компјутер и барање симптоми. Размрдајтесе малку и ќе видите дека ќе ги снема оние лоши мисли. Всушност ќе немате ни време да мислите на тоа.

5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Не важи секогаш и за секого ова правило,

Се согласувам, обврските многу помагаат со анксиознот, ја кога ми е исполнет денот фул, и вежбање и се, легнувам да спијам и неам време да мислам на ништо.. Но човек што веке еднаш се борел со анксиозност, и имал проблем, мајндсетот му е поинаков од другите, што значи, иако еве на пр јас се изборив сама со читање и мн трудење уште пред 2 години, живеев супер подолго време, сеа ми се десија некои поголеми стресови и турбуленции што најверојатно ми чепкаат во сржта на причините за анксиозност кај мене, да речеме емоции, страв од приврзување и тн и тн, ја се соочувам со екстремен стрес и анскиозност, не јадам не пијам не спијам ... имам вртлог од црни мисли што се повторуваат и овертинкинг на лоши можни исходи, и милион прашалници.. не е така лесно како што мислиш.

Имам своја приватна фирма, ангажирана сум 100 насто. Со луѓе работам цел ден,и денес бев бледа и несана, а мораш да си пријатен... не е дека не работиме ние.. Праиме све, ама анксот е состојба што не се решава така едноставно. Можеби и едноставно е решението за промена на концептот на размислување, ама тешко е и долготрајно навикнувањето на мозојот и одвикнувањто од негативното размислување.

На Scorpio87, LUCI 99, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Леле ама исцрпува периодот кога анксиозноста напаѓа со сета сила:sweat:
    Имав момент кога сакав од кожа да си излезам за да побегнам од ова, па пешачев и по 5-6 километри затоа што се гушев дома. Тоа беше пред неколку месеци, ми се случија некои турбуленции па тешко ми одеше, не сакав да зборев со никого, само сакав да правам нешто за да не мислам на многу работи. Еве сега е 3 часот а на мене се ми се враќа, и страшно е. Ептен. А поготово кога е комбинирано со параноја и опсесивно компулсивно нарушување. I'm so fucked up

7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    decki dali na nekoj mu se ima deseno panicen napad od obicna raspravija
    И јас ја имам истата мука, од нигде никаде наоѓаат глупави мисли што ме вознемируваат пробувам да ги пренасочам и пак ете ти ги

Знам дека треба да се пушти мислата и да не и придавам важност ама многу тешко е бидејќи истата пример ме вознемирува може да ме напраи депро да се осеќам, баш у главата си праам проблем кај што го нема :worried:

Последна измена од модератор: 30 август 2017
  8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Знам дека е така, ќе излажам ако не кажам дека и мене се уште ме вознемируваат некои мисли, а се тоа поради глупиот закон на привлечност. Но откако сфатив дека тој закон е апсурд полесно ми е.
    Тешко ти е со мислите, ама нема да исчезнат ако не ги пуштиш. Тие се автоматски мисли, илузија, не си виновна ти за нив туку твојата анксиозност. Фокусирај се на сегашноста, води дневник, прави нешто и кога ти е лошо.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
  10. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Карактеристично за депресивни и анксиозни луѓе..исто ми се случуваше и мене ..и уште кога одев по градот многу ми беше лошо кога ке гледав плакати од починати луѓе...Сега не реагирам така...да се чувствувам лошо амане така како кога бев анксиозна..Ке помине...само игноррр, сврти с ги ти твоите мисли на нешто друго...

Дереализација екога чувствуваш дека си надвор од своето тело...дека не можеш да се контролираш себеси...ама не плаши се ..поминува и нее опасно ...Само смири се...се ќе помине...тоа ерезултат на напнатоста на нервнит систем...

Последна измена од модератор: 31 август 2017
    На LUCI 99, Tigar92, La diabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Дуња имаш одлично познавање за дереализацијата и деперсонализацијата дали си се соочила некогаш со тој проблем?

На hellocity му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    aj vrni mi na fb ne mi filozofiraj mn hahaha

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    Мислам дека деперсонализација е надвор пд своето тело и ужасно е нетрае многу некаде 15 мин а дереализацијата трае нон стоп како во сон да си како се околу тебе како нереално да е ба огледало кога се гледаш чудно ти е

На dunja и Daern им се допаѓа ова.
  14. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    dali ke dojde toj den koga ke dojde krajot na mojte problemi vcera ispadnav so malata da ja prosetam malce i pak me fatija tie meretni bolki koi defenitifno ke se spoulavaat vo gorniot del od stomakot duri se sirat nakaj grbot pojako gi osekam kaj grobot traeea 5 do 10 minuti cela nok placam i nemozam da se smiram mi se ide na vristam na cel glas doma sto imav ikoni se frliv vo toj revolt im kazav na mojte deka koga ke umram nejkam pop da me pee ne veruvam veke vo gospot ne veruvam vo nisto luta sum na zivotot luta sum mu nego tesko mi e nemozam veke voaa da go izdrzam nemozam kojznaae kava bolest imam sto nemozaat da ja otkrijat doktorite nekoj da ne znae od sto moze da bidaat vie bolki vo gorniot del od stomakot i kaj grbot kako cel obrac zateganje doktorete me ubeduvaat deka toa bile psihicki bolki sto jas nikako nemozam da poveruvam vo toa a tolku mnogu bi sakala da se psihicki i da ziveam barem uste malku da poporasne malata barem da se sekava na mene ako nekoj znae od sto moze da se bolkive ili mal selicen problem neka mi pise kaj da baram resenie

15. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Имаш хипохондрија и тоа е се. Не умираш. Единственото решение е добар психијатар па ако треба и терапија. Сто пати тука сме ти кажале дека болките можат да бидат психички и дека ништо не ти е. Ти не можеш тоа да го прифатиш и океј е, имаш проблем психички затоа не можеш. Ама проблемот се решава, само мораш да побараш помош.

16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.064
    Кога некој ти каже дека болките ти се на психичка база ништо не ти е тоа е ептем глипаво според мене , значи ако е на психичка база терај си со болките ништо не ти е а телесен проблем одма да се превземе нешто , море луѓе не значи дека ако имаш болки од состојбава дека ништо не ти е од ништо не патиме овде сите на темава, значи докториве наместо да те насочат да бараш добар психолог да ти го најде коренот на проблемот од кој вака се чувствуваш цело време тие ти кажуваат од психата ти е ништо не ти е ...на некој начин психичките болести и состојби како да не се толку важни како телесните болести .

На BlackNight и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Да беше толку лесно, немаше да постои анксиозноста како појава. Не седиме пред комп и анализираме симптоми и бараме, тоа се случува и за време на нормалните активности. Тоа е состојба на мозокот, нема врска со активноста.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Анксиозноста има и физичка поврзаност не е се на психичка база. Мој став и мое мислење е дека не се лачат доволно т-линфоцити, некоја жлезда е повеќе затегната, не доволно опуштена и едноставно прави пречки во физичкото тело. Не е се на психичка база само.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    • Ве молиме пишувајте кирилично
    ne zaebavaj hahahah

jadite i nekoja hrana so sodrze serotonin jajce sirenje oris banana grasok i do ishranata e nekogas

Последна измена од модератор: 31 август 2017
  20. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Добра диета за бодибилдинг. :muscle: