Istata sum, bez snaga i nekoj bol vo muskulite kako zdrveni da mi se, za apetit i da ne zboruvam ajde beki ke pomine
Добро луѓе има ли крај ова? Невидени паники ме фаќаат, не можам со луѓе да седам, притисоков ми се качува 140/100, цело време мислам дека ќе умрам, вакви стравови никогаш не ме фаќале... Престанав да се радувам на работи, цееело време бре лоши мисли! Како си помагате, како?!
Иста сум и јас од страв дури немам притисок мерено многу долго време на ништо не се радувам исто во се најдувам темна страна да не сум раат
Na pocetok si bila jas vise 6 meseci napraviv Malku po dobro mi e Inace na pocetokot bev katastrofa i osven b6 I magnezium ne pijam nisto,Dali ti pomagaat tie na prirodna baZa
Јас сум сега во ПМС и мн ми е изразено имам мн полоши мисли мн панични напади овака не ми е било мос месец ипол како што ми беше вчера и денес.. Може лли некој да каже тактика за да ги игнорирам ја пробувам како да ги гледам низ магла некогаш помага некогаш не..
Даа засега помагаат Куписи свеќарник од хималајска сол ја чисти негативната енергија те опушта супер е.
исто и мене... дури имам и малку вртоглавици (многу одамна ги имав во ПМС) а веќе подолго време немав... и само нешто ми се мота во главава... но сепак успевам да се стабилизирам... мисли само позитивно, мисли на се што те прави среќна, и ќе ти биде подобро. дааа исто и јас така... но успеав да не се фокусирам на тоа... во секој момент се осеќав како да во секој момент паднам, како се околу мене да стои а јас да се нишам но верувај доколку успееш да го игнорираш се ќе биде во ред, се е до психата... деновиве јас пак го имам тоа чувство но си велам во ПМС сум ќе се среди и се обидувам да не мислам на тоа
Zdravo na site!Jas sum nova na forumot no so stara maka.Eve veke 4 god se boram sama so sebe.Neznam dali ima dr.kaj so ne otidovi fala Bogu se e vo red,a jas katastrofa.Sega imam bebence 4 mes i nekako pak starata pesna.Ovie dva dena pak me gushi pak bolki vo grbot me stegaat gradite i pak jas so moite dijagnozi;se mislam deka nesto ne e vo red so srceto.Dali pak se mi se vloshi sega i so hormonalnata promena (period na doenje)neznam .Me bolat noze race se prepotuvam se trudam da ne panicham ama tesko mi e nekako celosno da go ignoriram.Nekoj postporodilno go doziveal li ova i neznam veke sto da napravam.Vaka da si kazam pa da mi olesni.Pozdrav
Здравоо одамна немам пишано во темава, се трудам се борам одеше на подобро. Ноо повторно ме фати грдата дереализација.... најлошото чувство евр! Се осеќам како да не сум јас, да се набљудувам ср додека правам, седам на штрек дека ќе се изгубам нема да знам за себе никогаш нема да ми биде добро и пак страв од полудување аман
Јас дефинитивно страдам од некоја блага анксиозност. Често имам некои чудни (читај глупави) стравови од нешто за кое воопшто нема потреба, а во тие моменти не можам никако да се изборам сама со себе. Паничам, се нервирам, за после некое време да сфатам дека нема потреба. Најекстремна случка: од такви неосновани стравови се имам доведено до ситуација дури да ми се врти, да ми се лоши, да ми се дрви вилицата, да снемам воздух и од паника да почнам да плачам... . Понекогаш стварно не се разбирам себе си.
И мене ми се случува истото и понекогаш навистина не знам како да си помогнам. Медитирај за да се смириш, напиј се некој чај за смирување - мене маточина многу ми помага, можеш да земеш и Б6. И разговор со некој ќе ти помогне многу. Може но и не мора да биде стручно лице, само да е некој кому му веруваш и кој те познава добро - дечко, брат, сестра, можеби другарка.
Живеам сама и затоа потешко се соочувам со ваквите стравови. Нема никој, седам и размислувам, паничам, а некако тешко ми е да зборувам со некого отворено за тоа. Не знам како да почнам, не знам како да објаснам... И затоа си велам подобро не. Ќе пробам со чајот, со медитација, со Б6. Чајот можам да го најдам во зегин?
Те разбирам, и јас имав такви периоди дури живеев сама. До душа, уште сум сама на некој начин, ама некако најдов потпора и разбирање во дечко ми, па имало моменти кога да не бил тој, малку ми фалело да се угушам од панични напади. Пробај со некој кому му веруваш, макар било и еднаш месечно - разговор со родител, партнер, другар, па макар и форумски лик. Ќе ти олесни, а и сигурно ќе наидеш на поддршка. Мислам дека не познавам некој кој не се соочил со некој ваков момент во некој „кризен“ период за жал, па поддршка и те како е добредојдена. Ако ти е тешко да зборуваш - пишувај, мене и тоа ми помагало. Инаку да, последно видов дека има и филтер-ќесички чај од маточина од Алкалоид е. Не е скап, можеш да го пиеш навечер пред спиење. Мене ми помага за смирување.
Slični simptomi imam i jas bolovi vo no zete i racete, muskulite kako zdrveni da mi se macnina, I non stop mislim deka ke me strefi nekoj udar non stop mi e toa vo glavara, baš gadno custvo