Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. emma the oncer

emma the oncer Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    i jas

2. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
  3. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Da prasam dali ovie dva dena od koga se smini vremevobse custvuvate po napnati i anks? Jas pijam terapija ama evo ovie denovi mi se poteski.pa vie sto ste na terapija dali i pokraj nea promenava vi smeta i voopsto dali i pokraj terapijata imate poteski periodi ?

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Dali anksioznsota trae so godini ?

5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Mene mi trae so meseci ama sega ja osekam poveke ednas do dvapati nedelno samo ne primam nikakva terapija koga imam slobodno vreme i koga sedam vo mesto togas me faka samo..

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    15.225
    Да мене кога има пример сонце ми смета повеќе, зошто обожавам есен и зима. А да и со терапија имам полоши периоди

7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Претходно имам пишувано за поврзаноста на кафето и анксиозноста. Батали секаков тип на кафиња, особено оние кои содржат голем процент на кофеин. Еве неколку години не пијам кафе, освен капучино и какао и немам никаков проблем. Но, кога ќе конзумирам турско или нес, веднаш чувствувам немир и тресење на дланките.

На La diabla, veren и ninavila им се допаѓа ова.
  8. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    I jas go imam istiot problem mnogu loso custvo epten ladna rabota e da mislis na sekoj cekor deka ke umris kako se smiri te molam kazimi

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Исто ијас кога пијам кафе се тресам а пијам на пример со другарка и пијам само за да бидам како нормалните луѓе што без проблем пијат малку да се почувствувам како дел од нормалниот свет некогаш ми е добро а некогаш и зажалувам што сум се напила.

10. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Јас чувствувам само болки во грбот и грчеви во мускулите. Паничните напади скоро и да ги нема. Знае да ми се смени расположение само после пладневно преспивање. Мислам дека сум на добар пат да ја избркам оваа “болест” :) поздрав до сите и бидете добри, мислете на убави нешта за себеси.

На veren и La diabla им се допаѓа ова.
  11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    290
    Anksioznosta trae kolku vie ke i dozvolite.Eve primer mene ne da ve plasam mi trae 15god.Ima periodi koga sum dobro nekogas loso no trae posebno koga se soocuvam so stresni situacii pocina majka mi pred 3godini tatko mi lani i toa e toa.Zivotot si pominuva se nasocuvam na ostvaruvanje na celite i pokraj glupavata anksioznost.

На LUCI 99 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    I jas go isto samo ako e suprugot do mene mozam da spijam inace odma se budam mislejci deka ke umram ova e stresna i mn losa rabota kako da se oporavam ne znam

13. emma the oncer

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    mnogu e strasno jas ne mozam ni da jadam nemozam nikako da se opustam mnogu loso se custvuvam

На AlmedinaDina88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Kako.da se spasime od ova mislejne jas ke puknam nemozam veke sve mi skokat i celo vreme sum napnataa

На emma the oncer му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Денес сум никаква, цело време сум нервозна. Ме боли грбот и мускулот од левата страна. Од болката помислувам дека не е нешто во ред со срцето. Како сте вие денес? Дали имате бодежи и стегање на мускулот кога ќе имате ден со неубави мисли?

16. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Дааа веќе цела недела незнам што е ова

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Ве прочитав за кафето. Јас 10 години може и повеќе се немав напиено, пред еден месец порачав нескафе, малку појако беше, и цел ден се тресев, желудникот ми се стегаше и сите други симптоми што сте ги пишале. Јас цело време мислам дека не сум толерантна на кофеин (и од зелен чај имам исти симтоми, и кока кола пример, исто не ги конзумирам никогаш) ама во никој случај не сум помислила дека се поврзани со анксиозноста.

18. emma the oncer

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    nemozam poveke.sekoj den mi e se potesko I potesko. celo vreme sum okupirana so moite stravovi. nemozam Da se opustam. placam za se. me boli dusata. se plasam Da Mislam pozitivno zatoa sto mi e strav deka ke se sluci nesto loso. sakam eden den Da se razbudam I Da si recam ova e ubav den. amw ne. jas se budam I velam sto ako nesto mi se sluci stoako se razbolam Od nesto I najstrasno sto ako povrakam. e molam ako nekoj moze Da mi pomogne ve molam daj te mi sovet. znam deka sto pati pisav Ama stvarno Me boli.

19. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Ova e golem problem mnogu golem problem probaj so caj od matocina i vo apteka postojat kapki za uplav jas deneska zedov ne znam i.jas sum mnogu loso nemozam.na sebe da si pomogn.veruvaj mnogu e grdo ova custvo da se molime na gospod toa samo ni preostanuva

20. emma the oncer

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    mnogu e strasno pogotovo zatoa sto jas sum dete imam 14