Дали некој од вас чувствувал болка во десниот (горен дел) од градите и тешко голтање како симптом од анксиозност??
Zabrzano lupanje da ama preskoknuvanje ne ke da e od anksioznost da si posetis internist najdobro da mu go kazes problemot
Феминки, како се справувате со анксиозноста која најмногу напаѓа периодов? Јас сум активна и гледам новогодишни филмови, си китам по дома и прилично се радувам, што ми е несвојствено бидејќи претходните години за ништо не бев овој период. Оптимистична сум за дочекот.
JAS IMAM KOA KE ME STAVAT DA PRAVAM EKAGE PRAVI DURI I NEKOJ PROMENI,BEV VO FILIP 2 I KORENOGRAFIJA MI PRAVEJA I SE ISPADNA OK,I TOA JAS SAKAV ONI MI VIKA NEMAS NISTO I NAPRAVIV I SE BESE OK 100 PROCENTI CISTO.
Ми варира состојбата, ете денес не ме бидува за ништо. Ми се прикрадува меланхолија и осаменост, се чувствувам како цело време да сум сама, малечка и беспомошна. До кога вака??!
Зависи која возраст си.Јас трпев додека можев па си побарав помош..резултати нема преку ноќ ама има некаков напредок,и што е најстрашно и со терапија уште имам страшно кризни моменти и екцеси.Мислам дека премногу чекав и молчев и премолчувањето си го направи своето
Па и не сум баш мала, 30ка. И јас побарав помош но мислам дека некои работи не се лекуваат, туку мораш да се бориш со нив, пробав и со лечење на анксиозноста но бетер ми беше. Сама се мотивирам некако да протуркам од ден на ден но посебно кога сум опкружена со многу луѓе се чувствувам како километри далеку од нив и недопирлива, анксиозна и ревносна. Или пак другата состојба- крајно молчалива и блага.
Сите сме исти. Еден ден ни е океј другиот ден катастрофа. Не се секирај колку што можеш повеќе игнорирај. Не може ништо да се промени преку ноќ. Идат празници, направи си малце еуфорија и не му ја мисли. Што не поминало и ова ќе помине
Замисли имам само 19 години и се справувам со ова. Знам, те разбирам и мене се ме боли и си мислам во секој момент дека ќе умрам и си правам сценарија во главата, меѓутоа јас сум таа која треба да ги контролира чувствата а не тие мене. Затоа игнор и занимавај се со нешто што ќе ти ги тргни тие мисли од главата. Имаш сила за се' моќта е во нашите глави
Дечки прв пат ми препишаа апчиња-есциталопрам.По пола насабајле само. Искуства?Искрено страв ми е да почнам да ги пијам.
Нема потреба од страв, прави како што ти кажал докторот, тие апчиња не се страшни, нема завиност кај нив, тоа се инхибитори за подигање на серотонинот, првите недели ќе ти биде тешко после немаш гајле.
utre resiv odan na psihiatar vo sk.inace sum od jugot na mk.drugo dali ima nekoj pozitivno iskustvo so bajacki,dali ima na nekoj mu pomognato
Zdravo na site..Nz vakov sintom dali e aksioznost..Lugjee osekam kako ko vozduh od grlo do zeludnik pominuva...sekunda trae..sto e ova boze mili ..ste imale vakvo custvo ?fala