Ne samo ignore tuku testiraj se kolku mozes da izdrzis da vidis deka nisto nema da ti se sluci Ne plasi se tuku naprotiv posakuvaj go predizvikuvaj go stravot do kraj izdrzi i ke vidis kakov ke bide rezultatot
Пишувам тука бидејќи во последно време и некоја градна болка ми се јавува. Што мислите дали може да е поврзана со анксиозноста?
Здраво.. Јас мислам дека соочувањето со стравот е всушност најстрашното.. Дали сте имале проблем при голема анксиозност и размислување и губење сон, да ве боли желудник? Последно време се во желудник осеќам, ме врти стомакот, ми се гади и сл кога сум многу напната и под стрес.. Не знам што да пијам во врска со ова... Максимумот ми е соочување со некоја ситуација што ми е стресна, и повторно после тоа не можам да спијам, имам диареа, и се тресам цела од стрес.. Не знам како да престанам да размислувам толку негативно, и да се грижам за се. Знам дека се од мислите ми е.. А не знам како да се справам..
sto mislite ili ima nekoj iskustvo so ova terapia venlafahine ,olanzapine,alpraolam. denes psihiatar mi ja prepisa.ve molam ako ima nekoj iskustvo neka pise
Па мала си,јас сум 34 Како се мотивираш?Јас освен кратки серии од по 20 минути со ведра содржина друго ништо не ме интересира...неам желба за живот,понекад музика ќе послушам и едвај еднаш неделно на кафе...на тоа се сведува мојот живот
Па се негувам доста... не шминки ама задоволства. Дали некоја убава купка за тело што волшебно мириса, дали морска храна, ќе изгледам нешто интересно, со свој стил (дали серии кои ми држат внимание или некој филм), читам доста иако во последно не ме завлекува никоја книга зошто го истанчив вкусот, и МНОГУ се смеам со партнерот и со блиските. Хуморот ми е на своја сметка или пак кога с ешегувам со партнерот тоа се слатки шеги, ништо слично на сарказам или иронија (избегнувам). На моменти ќе ми дојде анксиозноста, се прикрадува, но веднаш се активирам да правам нешто или да размислувам за нешто што ме усреќува. Ти држам среќа да се подобри состојбата, само храбро, не труди се да ја потиснеш, нека помине низ тебе, ваљда и на анксиозноста ќе и здосадиме веќе
Убаво кажано ... Среќни празници на сите и во новата година да имаме повеќе среќа здравје љубов насмевки и убави моменти Уживајте во убавите празнични денови и ноќи....... Поздрав на сите....само храбро
Благодарам верен, и на тебе СНГ, многу оптимизам, љубов, пари и здравје. На другите веќе честитав. За анксиозните, и на небото некогаш се појавува облаче, но тоа не ја намалува неговата убавина и синило.
КЕ бидеме силни ти треба могу мир и работи што ке не прават да бидеме позитивни , а лекарствата се само помош за да се кренеме во дадено време и без нив ке може да се функционира немој да губиш надеж.
Zdravo moi srodni dusicki moram nesto da spodelam so vas .izlegov od ranota pred 2 meseci koja mnogu si ja sakav poradi ovoj zver anks i denes me viknaa popladne da mu pomozam i zamisli mornici vo glavata sto gi nemav od ko pijam ad pa i vo pms prv den simptomite zasileni no ke se izboram o ke odam .drzete mi sreka..
Dali imate vie ili ste imale gubenje na balans pri pesacenje,ili da stoite na noze na edno mesto da vi dojde kako da ste zgazile na federi a ne na zemja. Nema ramnoteza??!! Koja te plasi?!