Приватно се плаќа 1200 денари,меѓутоа работи и со фондот можеш да си земеш упут од матичен. Тел 260 076
Да ве прашам во последно време имам чувство ко да ме тресе нешто телово, ( ко земјотрес кога ниша баш така ) ме мрда целата на кратко некоја секунда и толку па пак по некое време...дали навистина тресе или е нешто друго незнам...имала ли некоја до сега вакво нешто и дали е дел од анкциозност ? фала однапред
Ехххх.. креветот го имам искршено од тресење. Не ти е ништо и сега мене од време на време некои нерви ми "играат,, на различни места од телото, but it's okay. Ќе помине
оф дај боже мила веќе аман ми се смачи, си викам полудев ме ниша нешто со денови што е како е умот кај не ми отиде ...и триста црни мисли у глава што би било кога би било, па плачки за ништо ...
Знам.. ЗНАМ.. на сите ни е исто. Нема ништо толку сериозно колку што ние си го правиме.. така да. Малце лер мозокот и се ќе помине
Здраво девојки, се борам со чудово 3 години скоро, година ипол пијам елицеа и подобро ми е, уште ги имам нападите ама се поретки и умеам да се носам со нив. Е сега решив малку поголем чекор да преземам аплицирав на work and travel програмата за Америка, мислам дека ќе ми помогне да се соочам сама со себе, со стравот. Од родителите немам речиси никаква поддршка, дека било далеку, дека тешко ќе ми било, не сум работела до сега итн итн... што мислите вие, дали некоја имала вакво искуство?
Дали дијареата е еден од симптомите? Дали некој се соочил со ова? Не е честа, еднаш во денот, но ми трае веќе 3 дена...Постојано умот ми е таму, на ништо друго не мислам колку и да се обидувам. Синоќа дури до плачење од страв отиде работава.
И јас истиов период со тоа имам проблем.... анксиозноста е присутна кај мене веке 4та година, се сеќавам дека порано кога од напнатост ќе ме фатеше диареа и грчеви во стомак, не се плашев од тоа туку напротив се тешев дека не ми е нешто друго туку ете обична диареа па затоа се осеќам вака или онака... ама долго време ја немаше, одкако ги победив стравовите од болести ракови и што не, анксиозноста ја осеќав со стегање во гради, глава, лошо спиење и др симптоми. Но во последно време се во стомак ми оди и исто и јас почнав филмови околу тоа да си правам и да се загрижувам...што ако не престане што ако секој ден имам мака со стомакот...што ако не можам да јадам нормално... секакви прашања.. Забележав дека буквално кога го мислам тоа ми се грчи уште ппвеќе стомакот.. буквално сама можам да си предизвикам диареа ... пиев ранитал...и диастоп.. иако избегавам апчиња да пијам и ништо друго не пијам..сега отидов да купам еглонил, за смирување на стомачни тегоби од стрес.. помага и го смирува стомакот.
Ви благодарам на одговорите многу! Вака кога читам, малку се смирувам, но ете, мислите никако да ми се тргнат од стомакот...Само што ќе помислам, веднаш грчеви. Не сум на никаква терапија...Не сум била на лекар, но вечер ќе се напијам Диазепам...Вака никаде не стигнувам со ваква вознемиреност, срцебиење, отсутност...Се нервирам, вчера седев во друштво и приметив како цела вечер само се клацкам на стол.......После тоа грчевите пак интензивни и пак дијареа. Повторно, ви благодарам.
Исто и кај мене верувај..паметот одма на стомак ми е, и одма ме врти и боли.. Пробај со еглонил, смирува многу стомак .. Пробај медитации..позитивни видеа на youtube..
Zdravo ne smees da se razocaruvas...moras da si dades sila deka ova ke pomine.vo meguvreme baraj dr.rabota ne ostanuvaj tamu gledaj nekako da se trhnes.Ti treba socijalen zivot druzenje...ovde moze nema pari ama ima mn.druzba.Jas so semejstviyo bev 15 den sea od 25 dek.do 8 jan.vo germanija i ne bi ziveela tamu...mn me fati depresija ne spiev noke kako vo nekoj gerantoliski zavod da bev vo 21.00 site doma zatvoreni...toa ne mozam.Gledaj nekako da si davas kuraz sila i poleka baraj dr.nesto.
Da jas pijam i nesto posebno ne se...iskreno.Sega zemav neoleksan tableti od 100mg i ti se za pififanje na seratoninot
Страв дека во секој момент ќе се случи нешто лошо, дека на некој близок нешто ќе му се случи, преголема чувствителност, промена на расположение тоа анксиозност е?
Mene dve ipol god.me maci ... umrev kaj se ne otidov i so ne ispitav samo od anks.akumuliran stres i sega koga covek e najtenok izleguva nekade.ke pomine ... mn.te razbiram, no treba vreme poveke soc.zivot ne.misli mn.molitva muzika i guskaj gi tie sto gi sakas Da da tipicno ... ova e pocetok a tek fiz.simptomi kolku e grozno ...tremor srcebienje uzas.Fati si so vreme ... odi na lekar
Ne se sekiraj isto i jas ... i toa den za den...no pocnav da rabotam na sebe da setam nikako ne misli ooveje druzenje ke vidis ke se dmenat rabotite...jas bev opteretena sekij den pred ogledalo se gledsv ko mrdnata dsli se tressm...nema toa e daj boze da projde samo Jas bev na psihijatar...porazgovaravme saat iplo i mi dade kuraz mn.sila i terapija.8 mes.piev Kaj mene se pocna od kofa pocina tatko mi imam pogore pisano...isto i so raganjeto na vtototo dete ... i pocn golem strav od bolesti ...stres na se za da sega se tresam i ponekogas mn.tahikardija ama toa e sto ne si svativ se na vreme sto ne odev na psihijatar...ke bides podobro ne se sekiraj
Istiot problem go iam eve 1 nedela. I so nozete so racete so prstite se...Slabost niz celo telo.Pred malce imav preskokuvanje na srce. Sto me vraka nazad i mng mi e loso eve 3 4dena
Да мила ептен глупо чувство, се прашувам дали полудувам или боледувам од болест ...ми се случува некои симптоми да ги споредам со мултиплекс склероза мн се исти ко нашиве од памет се вадам да не е тоа пупу уфф...деновиве ми се погоди раката т.е рамото да ме боли и вкочанува,тресењево телото ко земјотрес, рацете на сабајле трпки ми фаќаат и викам готово тоа е препишувам болести, паничам, секој симптом аха да ова е таа болест, ...на тилот ме зашеметува нешто ко на брод да сум, треперење стапалата секој ден, црни мисли се плашам на блиски да не им се деси нешто си ги разболувам без причина не дај боже умот оди се на лошо и така крај нема ..