Prokleta ankcioznost ne mozam da disam poveke nemozam da ziveam se gusam vo sopstvenata dusa nemozam se plasam bolkata vo gradite ne mi pominuva
Од што се плашиш? Кој страв те плаши тебе? Какви симптоми имаш? .. смири се не ти е ништо. Болката во градите е предизвикана од стравот.
Не е само од стравот и потсвеста игра голема улога. И мене често ми се случува да ме заболи од левата страна , сето тоа е предизвикано од стресот, стравот и потсвеста. На пример мене ми се случува кога имам тежок ден полн со стресни ситуации или кога ќе ме растажи нешто.
Успеав да ја контролирам анксиозноста еден период,сега неколку денови со ред,не можам да заспијам навечер,ме оптеретуваат глупави мисли дека ќе умрам,дека нема да се разбудам наредното утро...се така во круг,не знам како да си помогнам повторно,и дишењето многу тешко ми оди навечер градите ќе ми експлодираат,болка имам од левата страна кај градниот кош,и цела рака ме боли...не сакам да одам на доктор,оти знам дека цела болка ми е од анксот,фала му на Господ што барем панични напади не ме фатиле,за среќа во цела несреќа
Најмногу кога нема кој да не сослуша и да споделиме со него што ни се случувало доаѓаме до оваа состојба. Често и јас знаев да се растажам пред спиење и да не можам до сабајле да заспијам поради тапата болка од левата страна. Затоа обиди се да не мислиш на тоа како ти поминал денот и да не се потсетуваш на стресните ситуации. Ќе видиш дека многу ќе ти помогне.
Нешто како да ме притиска во грлото, паниката ми е проследена со тресење на телото, како нешто да ми тежи на градите и страв, страв, страв...
Најголема грешка е да ја контролираш анксиозноста. Не само што нема да помине така, туку ќе заземе многу поголем замав....
sve me plasi sve sekoja bolest koga ke slusnam mislam deka i jas imam bolka imam vo gradite vo plucata bockajne ovaj mie 3 rengen na pluca 5 meseci se macam nikako ne uspevam da ziveam smaceno mie
Јас од тој обид да воспоставам контрола над анксиозноста си го направив животот пекол. За прв пат вистински не ми се живееше оти стана неподносливо. Сега тоа го менувам со изградба на нови навики, но помина една година, дури сега гледам резултати.. Трпение спасение и дозволете да го осетите стравот, а не да бегате од него Ништо нема да ви се случи.
Дали на некој му пречи кафето и како се снаоѓате зошто морам да се напијам ме боли глава посебно на вакво време а ми прави проблеми?
И мене ми правело проблем кафето, затоа повеќе не го пијам и сега се чувствувам подобро. Дури и органски не го поднесувам
Така не пијам кафе воопшто. Почнав да пијам какао како негова замена , сега и него го откажав. Можеш наместо кафе црна чоколада да земеш мене многу ми помагаше за концентрација кога студирав.
Боо денес за нигде сум , незнам дали на ова грдо време да го припишам тоа или чисто на анкс... Вие како сте денес?
Не знам дали некој од вас се разбира ама ми треба совет.... На секое одење на психијатар ми ги зголемуваат апчињата, пиев каликста, па ајде и аклонил, па сега и занфекса. Од една страна се надевам на бременост, а од друга страна само се трупаат апчиња од кои ми се крева коса на глава кога ќе ги прочитам нус појавите. Ги пијам со страв, со грч, а не осеќам некое подобрување. Дали некој од вас пиел два АД истовремено?Дали воопшто некој забременил со дијагноза анксиозност и депресија? Во тотална збунка сум во целото ова, едноставно не можам да се снајдам, дали да пијам лекови, дали да консултирам друг, дали воопшто смеам да мешам вакви лекови? Не можам да ја прифатам реалната слика дека со ваква терапија јас никогаш нема да имам деца, бидејќи веќе и годините ме јадат.