Немаш сила т.е мислиш фека немаш сила затоа што цел ден лежиш. Конкретно јас не работам дома сум, кога немам обврски дррмам и така немам сила не ми се мрда. Кога имам тон обврски да незнам кај ми е главата шѕо попрво односно кога сум преокупирана со друго освен анкс. имам сила се да направам. Сега сама си создавам обврски дури и најлошо кога ми е и симптомите сами исчезнуваат кога ќе се зафатиш со нешто друго. Сама си се мотивирам да станам, баба ми со 3 бајпаса не лежи во кревет како мене. Не е можно секој ден да ни е лошо. Се е до главата. Убав ден.
Многу заебана ствар е психата....многу... Кога и да осетиш физичка болка сети се дека се е психа и дека ништо нема да ти биде.
Znaci ona najlosoto pomina da recam. Najprvo me vati vratot glavata, toa traese eden mesec. Posle toa pomina ama odma pocna stomakot gasovi zdriganja kratki nekogas I nemozes da zdrignes tezinq vo gradite kako da ti zastanalo nesto nemozes da go goltnes, vrtoglavica , pa eve sega toa mozam da kazam se gubi po poleka vejke Tie simptomi se poblagi. Pa eve novo sega osejkam trnejne vo muskulite kako presecen sto se veli posebno vo nozete kako nemas energija nemozam poskali da se kacam, sega toa me tepa.
Тешко е што ништо не ти е здравствено, а уствари се ти е. Многу глупаво чувство. Мене кога ми беше најтешко стално ја слушав од Стока- Стара школа крека. Има еден дел каде што вика "Ни психијатри, ни фратри врачари, ни уроци бачени у ватри, док сам не одлучиш, нече претат плакат мати". Ме сфаќаш нел?
Potpolno ve svajkam, taka sega jas prezivuvam samiot so sebe se nadevam deka e pominato I vejke pominuva, taka si se tesam
Како се справуваш? Јас денес да се рече сум подобро, но глава непрекинато ме боли Оф не ќе ми е од лежење, бидејќи често сум во движење. Ова повторување на симптоми по 2месеца неочекувано ми беше сосема, искочена се нормално и оп наеднаш се ми се дешава, губам комтрола, немам осет, само се молам во себе да не се онесвестам, значи до тој степен. Цел пат до дома исто беше диши издиши со мачнина и товар кој го осеќав од цело тело ужас и одржување рамнотежа и колку можам контрола. И постојано ме начекува кога сим искочена, па често завршував на дежурен Незнам што да мислам веќе, таман заборавив на се тоа за овие 2 месеци и сега повторно
Mene vcera mi bese glavobolka denes sum podobro so bolka vo grbot i vratot malku e smireno i kaj mene
Ај малце позитива. Имам пишано,ама ќе повторам. Познавам луѓе што го ставиле овој проблем позади нив,еден од нив ми е член на најтесно семејство.После 7 години на антидепресиви,неколку психијатри и 2 3 пати менување на терапија.Сега ја гледам личноста како гради семејство,работи и притоа не ни помислува на тие работи.А сум била лично сведок на панични напади.Така да...Глава горе,бидете истрајни со терапија (како апчиња така и психотерапија).Вежбајте,дружете се,борете се. И секако секогаш лечењето гледајте го како една спирала,а не права линија.Што значи дека нормално е и пак да се почувствувате лошо,меѓутоа не значи дека немате напредок.
И кај мене полека поминува ове 2-3 дена сум подобра , но кога ќе застанам во место мислам се возам во автобус или кајче такво чуство имам , а некогаш и кога лежам , гадно ти доаѓа да се потпираш на нешто да се држиш ви се случува ли тоа . и како го надминувате тоа
Некој искуство со депрозел, колку време треба за да се осети подобрување,несакани ефекти имал ли некој, нус појави и такви работи и како да се надминат?
Zdravo na site. Dali vi se slucuva denovive da se osekjate kako nekoj da ve drzi za vrat, kako da nemozete vozduh da zemete? Bukvalno eve sega sedam kako nekoj za vrat da me drzi. Imam prob so tiroidnata ama veke godina dena pijam terapija.Neznam dali e od vremevo ili pak deka imav stresen period nekoj.. Nesakam odma da trcham po doktori si velam mozhebi e na psihicka baza, ama od druga strana mi idat na um nekoi bolesti pupu skraja da e ... Od eden kraj na drug stigam..
Мене зимата ми беше таква. Едвај воздух земав, мислев готово, толку се напрегав за да дишам, што плачејќи ги минував деновите. Бев на секакви испит. и се нормално, а како да им кажеш дека ти така не се чувствуваш, а од што и ден денес незнам. После две недели тешкотии, се потсмири се до пред некој ден. Само што фала богу сеа тоа го нема, што лично мене ми беше најтешко.
И анксиозноста знае да даде таков симтом ама мислам дека ти е од тироидната..или јака промена на време или нервоза, стрес..исто беше кај мене пред некој месец, се исплашив и одма правев ехо се беше во ред, но по хрватски форуми што пратам сите го кажуваат тоа чувство.
Zdravo lugje! Skoro edna godina se zamariv so site problemi sto gi kazuvate... strav, glavobolka, malaksanost, treperenje, zabrzan ritam na srceto etc... sum bil na razlicni psihijatri, neopsihijatri... ne mozam da izbrojam kolku! Mi dale razlicni lekovi od heleks, asentra, elicea etc... nisto ne mi pomognal veruvajte!! Edinstvenoto sto mi pomogase bese PSIHOTERAPIJA! Bez lekovi bez nisto! I MEDITACIJA! Najdete nekoj dobar psihoterapevt... samo toa vi treba! Poz. Mi bese se rezultat na svrznoto tkivo! Glavobolkata si se! So masazha na psihoterapevt jas vekje ne custvuvam pulsiranje na glavata, zienje na usite... presija ni nisto. To bese odgovorot! I se custvuvam sekoj den se povekje relaksirana fala Bogu!
Дали ви се случува на пример мн тешко да се откажете од некоја рутина што ја имате анкс да не ви дозволува како да пример да се гледате со некоја личност да ви е тешко да се разделите иако морате или најобично да спиете во друг кревет некако да ви е терет?
ednostavno si svajkas toe taka, taka treba da bidi i otkacuvas, ne mislis na to i si brkas drugi raboti nesvajkaj se seriozno, bidi malku ladnokrvna, neklavaj tolku nadusa posto eden den ke se prajs pisman so si go gubela vremeto samo razmisluvajki minatoto e minato, sonego e zavrseno.
Здраво,јас оваа недела ужасно се чувствувам,вчера на работа мислев ќе полудам толку ми беше нервозно и неубаво ужас а небев ништо изнервирана,градите ме сетегаа мислев ќе паднам,и имам ужасна болка во грбов цела енергија ми ја зема едвај дишам