Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Blagodaram na ohrabruvanjeto...

I jas taka sekoja bolest e kaj mene, i na gosti koga odam ili vo soping se gusam cekam da mi se slosa. Sekoe mrdnuvanje na teloto e bolest..

Последна измена од модератор: 4 ноември 2018
  2. BorisP

BorisP Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Како да ја намалам нервозава? Често се ме нервера, не сум расположен, и премногу ми е страм. Како да га го надминам страмот? Пијам и аклонил 0,5 мг. но во последно време и тоа не ми помага

3. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Bash istoto I kaj mene , najmnogu shto nekogas sakav bese shopping segaas nesakam da zamislam samo od takvi raboti

Dali e normalno da se zivee so treper na srceto ili grdite? Vekje cel mesec go osekam treperenjetto vo gradite navecer koga ke legnam. Pred 6/7 meseci imav treperenje na grbot pa posle bev ok 5/6 meseci I eve sega ovoj mesec pak vo gradite custvhvam naj me nervira shto nemozam navecer da zaspijam.

4. sindarella123

sindarella123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Treba da proveris tiroidna zlezda

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Кои симптоми ги имавте кога ги откажувате АД?

6. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Ovaa ti go pravi sega povekje terapijata od heliobacter, posto e mnogu teska...flazhillot najvekje, ne se sekiraj, se ke ti pomine!!

Jas sum zemala skoro 8 meseci AD, sum gi prekinala postepeno..dokolku vekje sum mnogu dobro, sekako mnogu retko gi osekjam istite simptomi kako porano, no AD ne zemam povekje. Edno treba da se znae: AD ne se prekinuvaat naglo! Nikako!

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Со консултација на лекар ги намалувам. Секако :) ги пијам по 1/4 сега. Ти благодарам за одговорот. Поздрав :)

8. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    GirlLove, sum izmeshal so nekoj sto imase pisuvano " Dali treba sa se prestanuvaat AD naglo? Sega primetuvam :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Isto, ako ne strakam po telefonot nema sansi da zaspijam, ili bez svetlo, bez televozor.. mislam nokt da me zaboli bolest e.. doma vikaat ne smee nisto da te boli... ama jas neznam dali me boli ili mislam deka me boli..

10. Pfufa

Pfufa Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Нова сум на форумот. Се чувствувам беспомошно, повеќе од 20 години страдам од депресија, Пред околу 7-8 години едно утро кога се разбудив нозете ми беа вкочанети и не можев да ги опуштам. Од тогаш одам како инвалид, нозете ми се како стапови. Сум се лекувала кај мн. психијатри но подобрување немам. Дијагнозата ми е репетитивно анксиозно депресивно растројство. Возрасна сум, ме фрустрира силно тоа дека не успеав да се излекувам и се срамам од тоа, самодовербата ми е нула. Хелп и дали некој го има ова чувство на вкочанетост во нозете и задникот. Јас не можам да потрчам ако затреба и тоа е за почеток за мене.

11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Јас ги прекинав ад цитрам после 6 години нагло и се осеќам катастрофално. Ве молам никој да не ја повторува мојата грешка .. Халуцинации, вртоглавици .. пекол .. Пак ги почнав вчера ама не сум воопшто добро .. само тонам и тонам се повеќе .. ми се меша реалност со соништа , ликови .. ме плаши буквално се. Се надевам само дека нема да полудам

12. Pfufa

Pfufa Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    нема да полудите

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Кога го пиете апчето ако веќе сте заборавиле да го испиете насабалје?

14. Panicarka.

Panicarka. Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Дали некој осетил како боцкање во едната или другата града? Можно ли е да е од анксиозноста или е од нешто друго? Фала ви однапред..

15. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    Qtaka ee , jas zimav 9 tableti na den, pa gi otkazav naglo, posle 1 nedela toa beshe uzas, pekol..pa pocnav pak so ista terapija, posle konsultirajki se so strucno lice i poveke sesii kaj psiholog uspeaav da gi ostavam do 0.. i eve dosta vreme funkcioniram bez niv..ne sekiraj se nema da poludis!

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Леле фала ти многу , како утеха ми дојде ова .. јас сум дезориентирана цела еве трет ден денес стварно незнам како да си помогнам

На tigree.. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Дали ви се врти кога ќе се движите? Како нестабилни? И кога ќе стоите и разговарате со некој човек мислите дека ќе се срушите...
    Пецкање/Трнење на фацата? На моменти и ежење на главата..

18. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Da!!

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Не знам дали да почнам да пијам АД, сега за сега пијам на сабајле Хелекс 0.25.
    До кога ли ќе трае ова лелеееее

20. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Da, nestabilnost, vrtoglavici kako zasemetenost, se duri ne sednam mislam deka ke padnam... potenje na dlankite, koga ke zastanam da razgovaram so nekoj covek kako da mi trne cela glava I mislam ke se izgubam celosno.. deka ke se onesvestam... bolki, grcevi vo muskuli kako sto imav prethodno napisano, duri nozete kako da ne se moi gi custvuvam, nemoznost da se fokusiram vo edna tocka, kako se da mi e matno I site sliki da mi se mesaat... ponekogas naglo gubam sila kako da lebdam vo vozduh, se nadevam toa e se od anksioznosta I stresot