Jas ja nadminav ovaa sostojba za brzo vreme.Psihijatrite nemaat lek zatoa sto ne znaat sto e potocno.Jas ja nadminav na ovoj nacin:citav Biblija(edno Evangelie i Poslanie )sekoj den mi kazaa od crkva.se pricestuvav,se ispovedav,odev na liturgija.Koga citav molitvi plukav bela pena(vsusnost toa se demoni) od den na den mi stanuvase se podobro.Se zamivav so sveta voda i imav mnogu trpenie.Isto taka bev i vo Manastirot Sv.Vasilij Ostroski i monahot mi citase molitva pred kivotot.Se e toa vo red,svetite mesta mora da se posetuvaat.Ama mora sekoj den da ja citas Biblijata.I zapomni deka samo na Liturgija sleguva Svetiot duh.Vo denesno vreme toa e edinstvena borba protiv Gavolot.Bori se i ke uspees,Ne se otkazuvaj .Znam ,pretesko e ama imaj trpenie.I mnogu silna vera. Isus Hristos ja pokazuva svojata sila najmnogu vo nasata slabost.HUG.ALeluja
Од премногу стрес на работа почнаја пак несоници,губење на концетрација, губење на апетитот,многу грдо чуство. Се надевам ќе се опоравам.....
Дали чувствувате како да имате некоја грутка во грлото, која при некој ваш подвиг (кашлање на пр.) се мрда (поместува)?
I jas stres na rab.no si pijam terapija...denes na kontrola bev ok e.no se popraviv vo kg.nikako da oslabnam...kaj vas ad kako deluvaat.ve popravaat
Денес дереализација страшна ... деперсонализација .. лоши мисли дека имам проблем некој страшен со мозокот дека ќе западнам во тешка депресија
Луѓе не можам да престанам да мислам.. премногу преовеличувам ако не мислам дека ќе имам проблеми со слепо црево, помислувам на леукемија на некоја болест дека имам.. смачено ми е веќе да имам немир во мене, мислам само на најлошото како да очекувам само лоши работи мене да ми се случат. Пробувам да си а средам психата но не оди вака се повеќе сум расеана не можам да уживам во најубавите години.. пробувам да најдам занимација ни за тоа немам трпение ве молам за некој предлог или ваше искуство. Ви благодарам
Женска,тебе те читам овде низ темава и заприметувам дека не оди на арно кај тебе, што превземаш околу тоа?
Odi na lekar ispitaj krv kompletno za da se uveris dekA nemas leukemija a za slepoto crevo ne grizi se nisto strasno. Prestani da mislis na bilo so povrzano so zdravjeto. Najdi zanimacija bilo kakva i fokusirajse na nea. Znam ne e lesno ama so trud ke bide. Pozz Bidete pozitivni I zapamtete site sme vo ova, ke pomine ama treba trud. Sedam doma I se e ok, izleguvam i pocnuva toa cuvstvo.. si velam do sega ne mi bese nisto sega li najde... I pominuva
Mene nekigash mi e taka , pa I do kraj na ciklusot. Me isplashi so ova. Ja si kazuvam molitva Koga mi e losho,pomaga ne velam ne.ama ova tvoeto me isplashi Nekogash Jas sum takva, Koga spijam sum ok a se budAm sum kako voznemirena. Kako so sega?
Hi Podhitno odi na Psihijatar...mene do april samo toa me macese i eve si pijam sedativi i ad i mi e mn.po ok