Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    da. Meditacikata e tolku ednostavna rabota, a sepak tolku teska da se sovlada. Ne velam deka sum odlicen vo toa, no toa e i i sustinata... ne postoi pravilen nacin na meditacija. Neverojatna e, praktikuvajte ja, vezbajye,naucete sto e meditacija ustvari.

2. homer simson

homer simson Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    многу често се јавуваат психички заболувања кај луге кој практицираат медитација.
    медитацијата е спиритистичка практика која има за цел да те "просветли, продухови" и дрн дрн јариња. во суштина е бегање од реалноста во некој замислен "нов" свет. опијатите секогаш биле присутни во таквите "учења" ( далечен исток опиум, индијанците растенија кој предизвикуваат халуцинации, африка итн.) медитацијата "гуруаата" ја претставуваат како нешто ОК но позадината е СТРАШНА. затоа секој треба да размисли добро пред да влезе во тие немирни води.

3. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Hahaha, bravo. Ete i vakvi mislenja ili iskustva imalo. Ok, razmislete dali sakate meditacija, ama i razmislete dali segasnata vasa sostojba ne e predizvikana od "halucinacii" i fantazii i prognozi za idninata. Jas mislam dega tokmu beganjeto od realnosta e onaa koja ve dovela do tuka, pa vie videte dali ke se "drogirate" so meditacija ili ne. :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. homer simson

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    ај те молам објасни што е медитација ?

5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Претпоставувам во позитивна смисла , мисли "Опасна"

На кој медиум го читаше ова , прати линк и прекини да тресиш глупости те молам .

Последна измена од модератор: 28 јули 2019
  6. homer simson

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    стручна литература.
    библиотеки !

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Свесен/а си дека и ти некогаш медитираш без да бидиш свесен/а ? , Само медитација како медитација се спомнува кога сме свесни и фокусирани кон тоа нешто " Да не мислиме во тој момент " или сл . A нели ти се случило и без да се фокусираш да медитираш , ти се случило да само не си бил свесен/а . Тезата е погрешна во стручната литература.

А тоа опиоидите што ги користеле се друга приказна,дроги , прекурзори , психоактивни супстанци и друго .

Последна измена: 28 јули 2019
  8. homer simson

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    читам и ми се плаче

стручната/научна литература се потпира со научни докази и факти. а ти ми кажуваш како тоа не е точно ???

Последна измена од модератор: 29 јули 2019
  9. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Прво порасни и исфрлија таа твоја негативна навика па ќе разовараме . Решив да не разговарам со вакви луѓе повеќе , нулта толеранција .

10. homer simson

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    договорено ЧАО

11. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Vo 3 recenici : Meditacija , e tehnika i (spored mene) filozofija so koja ucime da ne pravime nisto. Toa znaci nepravenje nisto so mislite koi ni naiduvaat, so senzaciite telesni koi ne obzemaat, ednostavno biduvanje vo segasnosta, ovde i sega, biduvanje svesen za svoite misli i emocii i "dettachment" od niv. Ova stanuva ocigledno spored mene ako staneme svesni za procesot na naseto odnesuvanje : misla>emocija>odluka(odnesuvanje).
    Jas prijatele, ne znam za kakvi drogi i halucinacii govoris. Ovde se raboti za ednostavna filozofija:ovde i sega. Bidejki Lugeto ne patat vo segasnosta. Tie patat koga razmisluvaat (predviduvaat) za idninata ili minatoto. Iako tolku ednostavno za razbiranje, jas a i site vie ni treba/lo vreme da svatime deka naseto ego, nasiot um e sklom kon toa da sudi, preuvelicuva, da nametnuva kriteriumi, da se privrzuva itn.

Vo ednostavnosta na meditacijata lezi i nejzinata tezina. Meditacija ne e da sednes so skrsteni noze, da zatvoris oci i umot da ne ti generira nikakvi mislibi emocii, i ti da vikas OMMMM. Meditacija e ti da bides i samo da gi nabljuduvas tie misli (kakvi i da se) bez da im davas etiketi dali se dobri, losi, opasni, neeticki itn.

Ok bidnaa poveke od 3 recenici.

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Ова ме бендисува конечно конструктивна личност . Што, како и зошто. А не , сум прочитал стручна/научна литература и ќе прајме дека црното било бело или белото било црно .

13. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Spored mene i kolku sto jas znam za meditacijata pomaga da si gi sredis mislite a neli anksioznite se preplaveni so misli i strav od tie misli.sum citala iskustva od lugje koi meditirale I imale kako nesakanai efekti pa prekinale so meditacijata. Zatoa ne preteruvam so meditiranje:D ednostavno mi sluzi za opustanje i razbiranje na svoite misli I cuvstva i mislam deka pomaga dosta da si se razbereah sebesi.

14. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Pa treba da se nauci kako da se meditira , se se uci . Nekoj eden den probal da meditira i mu se slosilo normalno ke ima negativen efekt ako ne naucil so kako . Btw jas povejke od eden mesec ucam bioenergija so pomos na meditacija pa uste poubavo mi e posle meditacija .

15. homer simson

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    194
    бегај од медитација како ѓавол од крст !

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    upload_2019-7-28_20-54-33.png

На Мари_ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anxiety

Anxiety Истакнат член