Каде го правеше ова? Сертифициран ли е докторот или шалабајзер? Да не пумпа срцето крв немало да си жива сега. Да имаш оштетени дробови ќе си имала видливи симптоми, оштетено тенко црево ќе имаш болки големи, потенцијал за запушена артерија не значи и запушена. Некогаш специјалист од одредена област не може се да ти открие, малку не ми е верно дека некој може да ти открие се наеднаш. Тогаш сите би иделе кај нутриционист наместо на разни специјалисти.
Значи батали квантна аналоза , сакам да ти кажам дека има по детални истпитувања пд тоа , неможи едно апаратче што го држиш врака со магннет да ти кажи што како ти е во телото , не логично е , па дури запушување артерии вени и незнаж ти што .. 20 години имаш оштетени бели дробој а немаш потешкотии со дишење . Слушај ваму , ако си таргетирана со анксипзност , на прво место ти се бензпдиаземапмини дали ханакс или хелекс или диазепам трето нема , друго треба да знајш дека анксипзноста потекнува од делот органот мозок и ќе се фокусираш на храна што му помага на мозокот да се лекува , а во едно ќе делува и на твпјот организам , најдобро е алкална храна , раститечна храна 3 то нема и суплементи поддржувачи на мозокот дали ажино киселини , витамини и слично. И штетнине работи газирани сокој кафина мафина батали , само вода . Поздрав едноставно е и шетај вежбај е така , мора да се разбери ова.
Znachi vaka Prvo nutricionistot ne e struchen i ne smee da kazhuva dijagnozi. Ova shto ti go kazhal nema vrska so realnosta, voopshto ne e tochno. Ne veruvaj na sekoj, posebno ne na nekoj shto ne e struchen
Naj realno taka e i da e stuchen i ne struchen naj realnoto e ti kako se cuvstvuvash ssebe si a posle drugoto .
Ако постојано имате негативни мисли од типот леле ако ми се случи нешто лошо, уплатете лото и мислете дека ќе добиете седмица. Ќе видете дека со тоа што сте мислеле, не сте придонеле за да добиете или не. Разликата со добри или лоши мисли е во тоа што вие ќе се чувствувате спокојно или вознемирено, па кога веќе можете да бирате, мислете нешто што ќе ви даде спокој.
Сепка, буквално сепка сабота насабајле плачам. Не знам дали уше колку вака. Се што ми тежи го исплакувам. Ќе се напијам пола апче Лорсилан од 1,5 и ќе се смирам. Терапијата ја терам редовно. 10мг Цитрам. Иако по потреба Лорсилан траба да пијам, јас цело време го терам.
Дали ви се случило треперење на мускул на лицето? Конкретно мускулот под очи (не долниот капак, туку кај подочниците) ми пулсира 2 недели и тоа се гледа со око. Психологот ми рече од стрес и стегнатост на мускулите на лицето, ама веќе почна да ме плаши. А исто да напоменам дека работам на компјутер, 8 часа гледам и читам на екран. Ме чуди што ми се случува дури ми е анксиозноста под контрола, со редовна терапија, еднаш неделно психолог, јога, немам панични напади и слично.. Некое искуство и совет?
Najdobar sovet vo slobodno vreme da ne koristish digitalna tehnologija , da mu dozvolish na muslulite da se odmaraat , i spijaj redovno najmalce 8 casa .
И мене ми се случувало да ми трепери под окото и последно на носот, не врвот туку горе, неубаво чувство.
Не мора да значи дека се е на нервна база или анксиозност. Може да не е ништо, може да е нерв (шо нема врска со анксиозност), може и да е мускул. Ако не престанува и понатаму побарај си упат за невролог.
Ме фаќаат огромни кризи. Плачам ко дете мало, чувстувам вина, моите ми викат, не сакам да се дружам, ме боли душата внатре, не знам како да тргнам напред. Секое сабалје ми работи желудникот, вознемирена сум.
Treba da go najdes korenot od kade poteknuva taa vina, zosto se osekjas taka, sto te pravi tazna... vreme e da napravis promena I da stavis kraj na ova. Od tebe zavisi se.slobodno pishi mi ako sakas sovet ili da pozboruvas so nekoj
Ви се случило ли да имате симптоми кои имитираат одредена болест? Не зборувам за класичните симптоми на анксиозност и панични напади, туку и за симптоми плус кои можеби не се најсвојствени за оваа група симптоми. На пример, читам на интернет симптоми на тумор на мозок, и во брзо време почнуваат да ми се појавуваат сите на листата (зобрувам за личност која веќе пати од опсесивно гуглање), баш со такви необични главоболки, нагони за повраќање, итн.
Денес бев на психијатар за прв пат. Сум била два пати до сега кај различни психолози, но сега осетив потреба да одам на психијатар, да слушнам стручно мислење и некоја терапија да започнам доколку докторот мисли дека ми е потребна. Немам никаков конкретен проблем, туку самата си барам проблеми и кавги и негативности во се. Се плашам од се што доаѓа во животот и сум цело време напната и нервозна. Психијатарот ми кажа дека сум анксиозна и дека би било подобро прво да пробаме со Лунербо обичните, на природна база биле, да сум ги пиела една недела и да видиме дали ќе има некакво подобрување. Ако може некој да сподели искуство со Лунербо, дали вас ви влијаеле, сте почувствувале некоја промена итн.
Ti spored ova so si go pishala nemas nikakov problem, neznam zosto si otishla na psihijatar. Tebe ti treba razgovor, razgovor I samo razgovor. Pocni da gledas pozitvno na rabotite vo zivotot. Ako si negativna I nervozna se ke ti odi onopaku vo zivotot, zatoa opustise malku.dzabe se apcinjata ako ne gi smenis mislite.Ona sto davame toa I primame.
Bi sakal da organizirame eden sostanok so clenovive na grupava vo zivo i da spodelime iskustva i znaejna za nehsotovo so mislite ?
Тоа ми е најдосадниот симптом од кој неможам да се ослободам. Еве во моментов не спијам од тоа. Сто пати сум била на невролози. Досадно и крајно непријатно. Те разбирам, најмногу ми помога релаксација во истиот момент, масажа, туш... ✌️✌️ Google никако. Дозабегав верувај. Барајќи од кај потекнуваат симптомите на мрдање, вибрирање, пулсирање... Триста болести се изначитав. Иако сум одела по доктори, не верував. Ден денес ми се случува мрдање на лице, по некогаш и на екстремитети, иако лошите епизоди на анкс и панични напади поминаа. Имам уште многу работа додека да се средам, како и да е, мора да сме свесни дека не е ништо опасно, и дека еден ден тоа ќе помине!!
Сум за на психијатар, анксиозна сум и имам преголема огорченост во мене, омраза, негативни чувства...најмногу кон себе. Не можам во детали да објаснувам, но знам дека сум. Знам јас се ова во теорија позитивни мисли бла бла.. Но, далеку сум од примената на тоа. Затоа одлучив да побарам помош.
Cestitam sto si se odlucila na poseta na psiholog/psihijatar. Kaj nas seuste postoi predrasudata neli. Moj sovet kako nekoj koj pominal niz toa sranje e istrazuvaj: 1 cekor e da sfatis zosto ti se slucuva toa i kako funkcionira umot. Koga toa ke go razberes, sama ke znaes koj e sledniot cekor, odnosno od toj moment ke zapocne tvojata rabota na sebe, i otkrivanjeto na tvoite najdlaboki potencijali. Tuka mislam deka najvazna uloga igra razgovor so strucno lice. Mene mi pomogna i me spasi psiholog.