Кај мене па обратно. Секогаш на пролет ми е полошо и мислам сум единствен таков случај. Зима некако ми е тивок и заспан период, па кога ќе дојде пролет одеднаш гледам дека се е разбудено надвор, денот трае подолго и се ова ми буди немир. Повеќе луѓе по улица...повеќе гужви...повеќе животни и птици раздвижени Не знам зошто ми се влошува тогаш. Знам дека треба да е обратно, а не вака... Но таман сега на пролет здравје ќе си одам дома, па може ќе ја засакам пролетта.
Не си единствена, мене есен ми е најубаво и зима, пролет и лето не сакам многу ама ние всушност многу обрнуваме внимание на промените што се случуваат . Не треба да се окупираме со тоа и потсвесно да чекаме да пројде некое годишно време или како би поминало што побрзо најди си убавина во се
@JollyGirl, за мене краткиот ден е тоа што најмногу ме ,,убива'' во зима. Јас си сакам сонце и многу дневна светлина за да функционирам оптимално Некако потсвесно сонцето ме асоцира на убави нешта, весели луѓе, па и поедноставно е зашто не морам да се тресам од студ ако излезам надвор, да носам чадори, јакни и зимска опрема Но ете, верувам дека сите сме различни во врска со ова и тоа е во ред. Исто така, многу е важно со што си го поврзуваш одреден период. Па еве, верувам дека кога ќе си отидеш дома, ќе почнеш да ја асоцираш пролетта со нешто убаво. Инаку, јас веќе неколку дена сум многу изненадена од ова што ми се случува. Долго време не сум била волку НЕанксиозна и НЕвознемирена. Чувствувам внатрешен мир, исполнетост, спокој, љубов Доаѓањето на пролетта ми се одразува одлично, плус некои настани што сега ми дојдоа како порачани. Ќе доаѓам почесто во темава за да ви пренесувам позитивна енергија и да ве потсетам дека ќе дојдат подобри денови. Облаците мора да се растргнат и да блесне сонце
@GirlLove нема зошто да се осеќаш виновна. Ќе помине. Родителите ни стареат, ќе не чекаат многу вакви ситуации. И јас сега вевам низ една таква. Ама тоа е животот, си носи се. Само да е со помин и по ред да оди.
Смеа ме фати во тема на анксиозност "по ред да оди" , ептен анксиозно ова ми звучи не размислувај никако на тоа .
Вака сега, на машкото што го бендисувам му објаснив што ми се случува и ми рече дека сум се однесуваат ко да ми фали нешто, пример ми вели мозок. Оти искрено стварно го отрув еден период за излегување.
Доживеав паничен напад сред кафич,почнав да се гушам,да се тресам цела и раце и нозе останав без воздух у мене како некој да ме давеше и почнав да плачам ептен се исплашив ужасно чувство е..освен тоа се обрукав не сите луѓе знаат што е паничен напад.. Не знам зашто добив,има ли место за паника?
Жива и здрава си ? Нема простор за паника , конзумираш лекови ? Лично повеќе пати сум доживеал еднаш успеав да избегам од гужва другите повеќе пати се соочував на лице место не мрдав .
Zdravo na site.Pa vaka da pocnam,nova sum vo forumov i gledam kolku ubavi temi ima za pisuvanje za zborenje itn.Me interesira temava za anksioznost,koi simptomi se? Na pr.jas ne znam sto mi se slucuva od ednas ednostanvo doagaat momenti koga ne mozam da srabotam nisto niti da gotvam niti da cistam a imam tri mali deca,ne sakam apsolutno nigde da izleguvam ednostavno razocarana od se i seshto sekogas so negativni misli za zivotot strav od zivotot star od jadenje strav od setanje od se .ve molam kazete mi sto treba da napravam dali treba na doktor za ova da odam ili.... Ova e anksioznost ili jas poluduvam.A inaku ziveam vo Germanija sama vo 4 zidovi.
Aksionznosta mi e dobro utro, dobar den, se naviknav veke 15 godini se gonime, ama ima momenti koga uste ke pomislam deka gotovo umrev.I uste sum ziv i zdrav. Kaj mene licno simptomite se smeneti od tie pred 10 godini, sega problemot e sto posle tolku vreme strav od nesto deka ke mi se sluci, izgubiv nervi. I Sega za mala nervoza, mislam deka gotovo se gubam, strav mi e da ne napravam nesto loso,za na kraj toa da bide skrseno sise, casa, ili nekoj drug predmet,da opsuvam nekoj, za da se opustam, srceto mi lupa duplo od normalno, vilicata mi se ukocuva, i mislam deka vo sekoj moment ke dobiam udar, dosega nemi se desilo, natamu neznam.. Prasanjeto mi e dali ima nekoj so slicni simptomi pri nervoza.
Најдобро да закажеш на психолог. Јас се нервирав зошто имав еден испит завлечено од 1ва, се нервирав до степен страв да ми е да полагам. Со неколку разговори се среди.
Toa mislam deka e depresija, aksioznosta e povrzana so napadi na panika, ako gi nemas znaci ne si aksiozna, a bolje i nikogas da ne ti se sluci panicen napad, zosto e strasno a Bez opasno. Depresija.
Многу често, за жал, анксиозноста и депресијата одат рака под рака. Колку што знам, долготрајната анксиозност те тера да се изолираш. Се плашиш, постојано си со она грозно чувство на немир, па избегнуваш средби, се изолираш, те мачат црни мисли итн. Изолацијата и избегнувањето на вообичаените, секојдневни ситуации водат до депресивна состојба што произлегува од постојана осаменост и мислите што те измачуваат.
Не знам, навистина не знам Многу долго, 15 години. Никако да се опоравам. Се си фаќам на срце. Од секоја нервоза ме боли глава или желудник
Koga sleden pat ke imas vakvo nesto samo povtoruvaj vo sebe: ova e samo mojata anksioznost, so mene e se vo red I se ke pomine. Dishi dlaboko i fokusirajse na dishenjeto I normalno daj si vreme I ke pomine. Mora da sfatis deka nisto loso nema da ti se sluci kolku I da te gushi ti nema da umres I nema da se onesvestis. Nikoj od nas ne umrel. tocno, no nikogash nemoj da dozvoluvate ova da vi se sluci t.e da se izolirate. Boretese oti nikoj za vas nema da go stori toa. Pobarajte strucna pomos ako nemozete sami da izlezete od kalta oti za se ima reshenie.vie ste tie koi gi reshavate problemite, vie odlucuvate kako ke ziveete, se e vash izbor.
Znaci da se razbereme,depresijata i anksioznosta ne se slucajnost, tie kako takvi ni sluzat za nasa odbrana i za nase dobro, nemozete tuku taka da gi isklucite zatoa sto nesvesniot del nekogas nema da ni dozvoli zatoa sto kako sto napisav za nase dobro (nekoj ne saka srcev, mozocen udar ili slicno). Sega glupo bi da pisuvam i objasnuvaam a da ne napisam kako jas se spravuvav so niv i zosto poveke gi nemam. problemot koj go iimav cel moj zivot d go resiv so edna tehnika koja mozete da ja probate i vie vednas i ke osetite momentalna promena a mozete i da dobiete nagon za smeenje, tehnika slicna na sonot, no ne treba da spiete,ednostavna duri smesna tehnika, se ke bidi cudno, ke vi se vratat nekoi stari zarobeni ubavi custva od destvoto, sila koja bila blokirana so godini ke vi se vrati, ke mu ebete mater na sekoj sto dolgo ste go tolerirale, se ke vi bide smesno i ke svatite sto e usvari tehnikava.morate vo mislite da napravete scena tolku strasna i emotivno i fizicki bolna so vas sto ke vi zastani zdivot, odete so mislite i pravete sceni so vasata majka tatko dedo baba i, vlevajte vo nivnoto telo i izmisluvsjte se najloso, i ke pocnete da zevate, ke pocnat mozebi da vi tecat solzi, ama vie ke znaete, ke go osetite toa vo vasata dusa deka usvari se sto ve sprecuva i koci si odi, za poveke informacii pisete mi
Здраво Христијан, Јас веќе неколку месеци го имам тој симптом. Најпрво под окото ми трепереше нерви, па сега се спушти на брадата. Некогаш имам чувство дека ми е отрпнато цело лице. Се борам со анксиозност, често пати имам симптоми и кога ќе отидам на лекар и видам дека нема ништо ми исчезнуваат. Малце каснам гледам дека имаш пишано 2019 ме интересира како ти е? Јас закажав термин на невролог