Normalno e nekogas anksioznosta e poizrazena jas toa go imav vcera a denes mi pomina toa moze i vremeto da go pravi moze i nekoj stres moznoe samite misli no pozitivno i se ke pomine bitno fizicki sme mn zdravi i treba da porabotime so nasata psiha malce da e hranime so pozitivnost
Lugje pomos znaci na 16 ti sum na snimanje glava ama sve poloso i poloso mi e glavata pocnuva dole da me boli,mi paga pritisok mi stiga do 40 nizok,potoa pocnuva da me boli temeto i nakraj mi se prefrla gore celoto i od strana ama neopisliva bolka, mi se vrti se gusam pijam efridol,brufen analgin ne mi pomaga nisto ke mi se kaci pritisokot no bolkata mi ostanuva neznam veke sto da pravam pomos nekoj
За жал не сме компетентни да говориме за оваа проблематика. Симптомите на гушење, вертиго се одлика на анксиозноста. Ама низок притисок не е симптом на истата. Кај анксиозноста, често се качува нивото на адреналин и поголема е веројатноста да имаш повисок притисок него обратно. Разговарај со својот матичен доктор и чекај резултати од снимката. Можеби чувствуваш анксиозност поради самиот проблем и не е воопшто поврзано со болките. И се случува да имаме чести главоболки, но се умерени и обично се карактеризираат повеќе како тежина, како мамурлак. До сега барем јас не сум искусила толку силни болки.
Razgovarav mi rece napij se brufence od 600mg ako ne ti pomine odi vo drzavna i cekaj da ja snimas glavata tolku :/
Искрено сум една од ретките и среќните, што мигрени и главоболки решава само со аналгин. Обично лица со такви проблеми, често кетонал земаат. Појак е доста, ама се задоволни. Јас среќа не сум имала потреба. Главата е комплексен систем. Главоболка може да имаш од разни причини. Ти останува само, навистина да чекаш да се снимаш. Доколку немаш, тогаш си на права тема. Ама најискрено, не сум чула некој со анксиозност да има чести и силни главоболки кои со апче не проаѓаат. Жалам што не сум повеќе од помош, извести не, кога ќе ја добиеш снимката.
Почекај ќе видиш резултат, се надевам што и да е причината за нискиот притисок ќе ја најдат и ќе се среди. И ќе проверат од што се главоболките. Не се секирај.
Na prvoto snimanje minatata godina mi rekoa ako te boli mnogu brufen so diazepam da mesam.. sega mi rekoa dodeka ja snimas ako te boli efridol so analgin mesaj neznam dali ke mi pomogne ketonal ako se napijam :/ I jas se nadevam ova 2 pat mi e sto odam na snimanje..
Па пробај можен и вентор, нимер, кетонал види кое најдобро ти одговара. Пиј и магнезиум Ама чим лани ти било добро, сигурно и сега ќе биде добро. Види дали спиеш доволно, дали пиеш течности доволно, дали се нервираш, дали премногу си заморена и слично.
Pijam magnezium sekoe sabajle.. ventor mn piev odvaj se odviknav ke probam so ketonal ako ne mi ppomine do posle poshto pred 3 sati piev brufen
Ne se nerviram retko dovolno spijam 7-8-9 saati tecnosti pijam samo mi rekoa sum imala problem so centar za ramnoteza na desna strana me nisalo i da pijam apcinja ako me boli tolku
А што ти кажаа на првото снимање, имаше некоја отстапка од нормалното? Инаку знам личност која пати од тешки мигрени, снимката е перфектна ама ете не може да функционира. Поминува со кетонал. Не те советувам на своја рака да земеш, особено ако веќе имаш земено апче против болки. Секој лек е отров, дозата е онаа која го прави да не е. Запамти го ова.
Zavisi nekogas koga ke stanam pocnuva i cel den me boli znae da prestane 3-4 sati i pak nekogas mi paga pritisok nekogas ne... a za apcinja zavisi nekogas po 3 brufena na den nekogas 2 efridola ..
Па и тоа е нешто. Лек, терапија, чаре, некакво има? Можеби поради таа проблематика имаш главоболка. А да си ја пробаш среќата кај Чепреганов, доста искусен доктор.
Nisto ne mi dade osven ako te boli premnogu brufen 600mg i diazepam 2mg od ednas napij se i toa bese tolku.. Kade se naoga?
Sega me pratija kaj mene vo cair kaj nevrolog ako ne mi kazat i tuka nesto ke baram testovi za ramnoteza ne sum znaela deka ima