Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Da se mi e ramno togas no ima moment ne znam toa sto e. Vo denot pretezno ednas mi se desava. Cudno custvo vo glavata ne bolka ne steganje ko nekoj bran topol vnatre vo glata. Ne znam dali toa vi se slucilo .. i dali toa e del od anksioznosta ..:(

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.198
    Допаѓања:
    16.450
    Ќе најдам секако. Ми треба само поддршка .
    постојано сум под притисок од моите да не ја напуштам оваа работам и да ја работам, психички ме исцрпува.
    Јадам со сила, немам сон. Се е негатицвно.
    Станувам со главоболки насаблје кои продолжуваат во текот на денот.
    Одам до длабока криза каде што се акам од земја од плачење и тажење.
    Терапија примам, ми ја намали ама ете изгледа слаба ми е.
    Се смирувам со седатив,ама џабе.

3. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.868
    Здраво, сакам да прашам дали некој друг добива напади на анксиозност од пиење кафе? Не сум некоја што не може без кафе но обично наутро пијам едно кафе но многу често потоа добивам напади, се препотувам, ми се накачува притисокот и почнувам со паника околу се што треба да правам и се што се случува.

4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    17.728
    Да, затоа се советува намалување и избегнување на кафе.

Ако ептен не можеш без кафе, пиј го полека.

Јас пијам пола литар кафе наутро, ама го тегнам од 7.30 до 10.00. :D

5. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Zdravo luge.. kako e denes ?? Kaj mene dobro.. sabota patuvam za makedonija prvo nesto posle karantin odam na psiholog.. jas se osekam dobro fizickite bolki skoro isceznaa no koga imam kriza zemam pola demetrin.. i mi doaga podobro.. no znam deka dodeka ne mi objasni strucno lice sto se se desava so mene malku tesko deka ke mozam da prebrodam nekoj raboti.. no barem eden period nema da sum sama ke bidam opkruzena so moite bliski toa ke mi dojde dobro znam.. no sakam da go iskorenam ova custvo. Mnogu se boram so samata sebe. Nekogas se osekam bezizlezno a nekogas tolku dobro skoro da ja nemam taa prokleta anksioznost.. dali vi se slucuvase i vas kako da nemate vizija za svojata idnina.. ili seto toa mi se desava od mbogu mislenje sto ke se slucuva ponataka.. ne znam no imav potreba da pisam da spodelam so vas kako se custvuvam.. pozdrav ve sakam i bi sskala da procitam od vas mislenja

На tina2018, Tasija21 и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Od se. Strav mi e od anafilakticen sok, se plasam da jadam i da pijam lekovi, a nemam nekoi konkretni alergii osven alergija na lesnik

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Site imame bas nelogicni stravovi koj voopsto nema potreba da gi imame a ustvari ne mozeme protiv toa znam mn dobro kako e :(

8. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Da i jas isto taka dobivam napadi na ankcioznost od kafe eve sega vo momentov mi e mnogu loso bev izlezena i piev kafe i sega mi se cini deka ke mi otkaze srceto. Ama znam od kafeto mi e.

9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Извини ама ми е смешно, бидејќи и јас имам фобија од истото. Поголема е веројатноста да не мавне гром, отколку анафилактичен шок.
    Инаку анафилактичен шок најлесно и најчесто настапува при интравенска апликација или убод од пчела, оса итн. Побрзо телото стапува во реакција. Додека при ингестија на нешто, поспоро настапува и со помал интензитет.
    Јас на ништо не сум алергична и сум немала ни повод за истиот. Ама ете нешто кога ќе ти се уврти во глава. Мислам бесмислено е.

На Babygirll3 и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  10. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Jas da vi kazuvam za moite stravovi imate da padnete po zemji od smea zatoa poubo molcam hahahahahah

На Babygirll3 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  11. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Дали некој има огромен страв од коронава.. јаа сум преплашена , тамам се смирив. Ос толку што се напнувам на работа кога ќе аи дојдам дома , ае опуштам и се ме боли.. само симптоми си барам.. имам чувство дека аум пред нервен слом

12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Пиши ми во инбокс

13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Од секогаш ти викам само со седативи и витамини да тераш , само кој како сфатил фрли антидепресиви , во анкиозна аостојба не функционираат

14. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Носи си маска и не се плаши , пијај си овошни сокови и подвежбувај за добар имунитет , нема да имаш гајле

15. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не пијај кафе , пиј какао бе смарт ;)

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.198
    Допаѓања:
    16.450
    Да ти кажам како шо ме смирува 1,25 Лорсилан ништо дури и ме бута за спиење... Само не смее на долг рок к да се пие знам..
    Одма ме крева од криза и тоа ко, некој наркоман сум ко ќе кризирам

17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Абе сите те поддржуваме
    Абе кој не смее шо слушаш доктори 3 та година функционирам со хелекс аман заман , да не умриш од седативи не зафркавајте , прајте во живото то шо ви помага и олеснува, луѓе доживотно се дрогираат на секаква дрога + цигари кафе , е не можам да те разберам .

18. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Da taa korona kaj mene ja predizvika anksioznosta se pod napon se pod stres... ama koga vidov mn luge sto gi znam ja prelezaa bez problem se opustiv i jas skroz

19. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Сакам да напишам нешто нека не бидам погрешно сфатен , осудуван и сл.

Сакам да прашам еве сите на форумов што се наоѓаме споделуваме различни искуства сето то океј ,
    Зошто не ја смениме матрицата да споделуваме решенија за различни искуства ?
    Докторите се сите океј но еве да појдите на 10 различни доктори сите различно ќе ви кажат од искуство не доктори не психолози не психијатри , по готово направив експеримент и никој не помогна .
    (Само си ги лупнав парите , а за без пари се уклучив себе си да учам и нормално се знајш себе си ќе си помогниш повеќе и сл. )
    Што сакам да ви кажам од докторите и сите други во медицината можат да ви дадат насока , а од страна на доктор што решава проблем е Хирург никој друг .
    Па ако толку еве нека ми реплицира некој , дека му помогнал доктор само со препишување на апчина во ред и тоа ќе го разберам , но прам муабет за ние што сме со хронична анксиозност .
    Е дами и господа и јас не знам дали се побива хронична анксиозност , и лично целам кон тоа , но и да не се побива научив да ја балансирам се додека не навлегов и не научив како функционира цела биохемија и неврохемија , инаку нема да сфатите што како и зошто ви препишуваат апчина .
    Кога ќе се свртите дека болестите се недостатоци тогаш ќе сфатите дека не постои болест која не се лечи , а ова со апчината надополнува онаму каде што е потребна истата супстанца од Х причини организмот не ја произведува , или не функционирало како претходно , е не можи сме се самоуништувале со нездав начин на живот и продолжуваме по ист пат да очекувате промена , не можи ЕДНОСТАВНО Е !
    Или го менуваш лошиот начин на живот кон подобро или одиш дно дна . Толку !

Последна измена: 16 септември 2020
    На GirlLove, tina2018, macalavica и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Potpolno se soglasuvam no bi sakala uste da ni spodelis od tvojoy nacin na koj se spravuvas so anksioznosta kako ja balansiras... nekoj sovet od vreme vakov nekoj motiviracki tekst bi bilo super mene mnogu mi se dopadna

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.