Летото имав мака со зашеметена глава, чудно чувство мислев ке се мрднам од памет. И сето тоа треаеше 1-2 недели кога дома дојде една пријателка и ми вели: знаеш една моја другарка( а моја познаничка) има канцер на града( има само 29 год) . И јас се штрекнав. Многу ми падна жал. И главата во истиот момент ми помина. Си велам луѓе со сериозни болести се справуваат во животот а јас сум анксиозна а здрава права сум. И толку беше од зашеметената глава.
Да се пофалам позитивен на Ковид и ништо страшно , ова во воздухот го има а никаков контакт со луѓе . Страшна работа
Сигурно си бил во контакт со некој, кој не ни знае дека е позитивен на ковид (асимптоматски). Дали имаш некакви симптоми?
Lele be .. aj so lesno i so brz pominn.. vitamin c mnogu konzumiraj i propolis kapki ... bas me interesira kako ke se odviva se... informirajne..
Ic ne mu ja misli zs jas od sto mu ja mislev mn paniki krenav ... propadnav zosto pocnav da mislam gluposti i sama avtomatski si predizvikuvav nasekade niz telo bolki od sto sedev zgrcena od strav .. hahaha
Со лесно и со помин со побрзо! Како се одлучи дека треба да се тестираш? Имаше симптоми подолго време ?
Под притисок сум за работа.. Неможам повеќе дс издржам, никој не ме разбира. Едноставно не сакам дс живеам Скопје па не поготово сама, ниту со мајка ми. Многу ми е тешко..... Психички не сум способна зс каква и да било работа. Сакам да си земам пауза месец, два. Едноставно ми треба ресетирање на мозок. Секое сабајле ко ќе станам сум напната и плачам..... Нз сп кога вака. Преплашена сум од сњ буквално. Вака ми пиша сестра ми NE GUBI GO VREMETO BARAJ BILO KAKVA RABOTA NE BIDI DOMASARKA RUCEK DA PRAVIS I NA STARITE DA MU BIDES IZMEKARKA SMETKI DA PLAKAS I DA GI ZANIMAVAS DA MU GO ISPOLNUVAS VREMETO0 USTE TATKO TI AKONE ZEMA PLATA OD STO KE ZIVEETE SO MAMA?
Здраво,јас кога се породив со првото дете ме фати постпородилна депресија анксиозноста веќе си ја имав толку умор чуствував што неможев садовите да ги измијам кога ќе ме фатеше замор мислев умирам ,ама тоа помина витамини пијав се накренав,со второто дете пак ме фати депресија само со послаб интензитет е потоа после неколку год дозивеав два стреса едно подруго е тогаш неможам да опишам колу паднав седв и мислев дека тонам проблеми со желудник будење од сон со паника и висок притисок и на крај заврсив на АД м се подобри состојбата и тоа мн по година ги откажав сама сега после година знае пак да ме стрефи некои денови ама во глобала сум добро,сега проблем ми прави грбот од него неможам да дишам кога ке ме склешти и замор ме фаќа,ти имаш проблеми со грбот?
Здраво , јас имам проблем со вратот сега и грбот , од ко ми се влоши анксиозноста , ми се вратија старите симптоми ама 10х појаки сега , нонстоп вратот и грбот ми се здрвени .. веќе незнам што да правам...
Mene mi bea taka no so masazi i magnezium i b6 se dojde vo normala masaza sama si pravev na vratot so mas sto pravi zesko... i mi se podobri majkami me masirase so taa mast na grbot i koga pocnav doma so vezbi za grb fizicka aktivnost mi pominaa bolkite...