Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. SuicideMessiah

SuicideMessiah Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Дали притисокот во главата назад кај темето е резултат на анксиозност, вратна спондилоза или висок притисок?! Жене ми е низок.

2. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    @calliope искрено ми е многу мило што на некој начин сум ти помогнала во твојата борба со анксиозноста. И многу ме израдува што имаш напредок, продолжи така :l:

На calliope му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    Promenigi mislite i se ke se smeni. Patot do ludiloto e nesvesen t.e locnosta ne e svesna za toa. A I taka lesno ne se poludiva:)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Mnogu mi e milo koga ke imas taka sega ne sum navistina lekar ili pak sakam nekogo da go teram da si pie lekarstva ama navistina mene mi doaga preubo togas .... zosto nekogas e navistina nepodnoalivo custvo

На SuicideMessiah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SuicideMessiah

SuicideMessiah Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Како викаат ништо не доаѓа наеднаш, сега е наше да се бориме, јас се мачев 6 години со слеп татко кој лани почина па до тогаш ништо немав од се ова наброени па од август оваа година додека открив што и како е ми дијагностицираа анксиозност и вратна спондилоза. Да не знаеш што од што е, одам на физикална и го земам хелекс еднаш во ден или два пати го ден по потреба од 0.5. Се надевам дека ќе бидете сите добри, само оваа внатрешна вознемиреност и притисок во главата да ги снема, во моментов повеќе е вознемиреност присутна од притисок во главата, се надевам на решение на проблемот. Голем поздрав. П.С. Има некој/а од Прилеп?!

На tina2018 и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  6. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Ве молам кажете некое решение за вибрирањето и вознемиреноста во стомакот? Не се издржува ова повеќе . И кој седатив оди со АД флунисан ? Уште повеќе ме фаќа паника кога ќе ме заболат бубрезите , имам огромен страв и од тој страв целата се укочувам и мислам дека нешто ќе ме удри..

7. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Da navistina e nepodnosliva voznemirenosta... ama zema vreme dodeka ja snema jas pocnav da ja ignoriram i kratko trae koga ja ignoriram... ako se prodlabocam so denovi nemozam da se sozemam nikako... jas dva pati heleks na den zemam.. pa mene mi pocna bolkata vo zadniot del od glavata so anksioznosta seto toa e od zgrcuvanje muskuli nervi sami sto sme gi predizvikale.... e koga sum opustena toa go nema na primer a sega me boli eve dva dena :/ ama veke pocnalo da mi e seedno koga ke pomine togas

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    A sto pravat na taa terapija i osekas podobro ili ?

9. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Dali e mozno od anksioznosta da mi se tresat nozete, kako da nemam sila da stojam i kako da gubam ramnoteza pa me fakja panika..

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.778
    Допаѓања:
    15.551
    На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    А јас што да правам со заморов,мислам одвај дишам,прво ми се подува стомакот и потоа ме фаќа некој замор,еве преспав одморив и станав пак заморена немам сила за ништо,порано ми се случуваше ова сега несакам пак,како да немам сила во срцево во душава,некој др како мене?

12. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Иста сум и јас, денес особено, паника некоја и вознемиреност безврска.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Читам повеќе пишуваат за истите прашања. Ме интересира за болките кои ги чувствувате, дали исчезнуваат доколку земете седатив?
    Болката ако е вистинска ќе боли, ако поминува со седатив, никогаш не ни била реална болка. Пример, скршиш рака, земеш седатив, џабе ќе биде, може нема импулсивно да реагираш, но сепак ќе боли. Седативите не влијаат на ноци рецепторите (рецептори за болка во мозокот). Така да, секогаш кога се сомневате за некаква болка, прво одете на доктор, а второ доколку веќе сте земале седативи и болката престанала, значи дека всушност таа болка не постоела. Проста математика:)

На Nellie и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  14. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Се согласувам :) а што кога има тремор во стомакот ? тоа се нервите или? како да се запри тоа? ;(

15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Од стрес страда цело тело. Анксиозноста може да имитира буквално секаква болка, тремор. Доколку си извршила испитување за потеклото и нема простор за паника, тогаш имаш една цел. Да се спријателиш со анксиозноста. Денот кога ќе го ставиш сето тоа во минатото, самото тело ќе биде во една рамнотежа.
    Помина подолг временски период од моите анксиозни денови. Чувствував грч, болки по цело тело, без енергија. Бев адолесцент во старинско тело. Кога ја прифатив анксиозноста, секоја можна болка ја снема, како да сум земала некаков еликсир. Работи на примарната проблематика, со неа ќе се реши и секундарната.

На eliesaab и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  16. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Oset na treperenje na srceto sekundarno dali vi se slucuvalo vo toj moment ili kako eden udar ili kako treperenje ama mn kratkotrajno i ne cesto. Dali moze toa da e od anksioznosta i dali vi se ima sluceno toa ... pred edna nedela bev na internist mi rece se e vo red eho pravev ekg isto znaci se najdobro mi kaza no sega ova nekogas me plasi navistina...

17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    5.893
    @Bambola Bruce за стомакот моментално решение ми се магензиум, чаеви (нане, валеријана, маточина), Б витамин.

Пробај со нешто што имаш дома, но не се наеднаш.

На eliesaab и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  18. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Фала за одговорот . Изгледа ми е од тоа што наредна недела почнувам нова работа и сега имам трема и како пеперутки во стомакот... Најсмешно ми е тоа што со години работам он лајн и оваа нова работа ќе ми биде иста од дома и пак се чувствувам вознемирено и возбудено ... изгледа дека 3 месеци бев без терапија и сега тешко се справувам пак со нови работи... и како да се справам со ова чувство? :sweat:

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Фала за советите. А исто така ти имаш како тремор во стомакот ?

20. Bregita❤️

Bregita❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво се немам вклучено одамана овде морав да нпаравам нов профил,стариот отиде во заборав поради заборавена лозинка..Луѓе секој ден се гушамДенес посакав да умрам толку што се мачев ужасно е Имам 28 години мајка сум на 5 годишно дете...немам сили повеќе на два дена пијам ханах седатив само во него наоѓам лек!Кој има исти симптоми?ова гушење е ужаснооооооо