[ Во право си. Јас се чувствувам тажно и цел ден плачам , се напив за смирување и пак ми се плаче. Утре треб да возиме до болница и некако ме фаќа страв. О вечер мислам да гледам комедија за да се расположсм. Прашање : Дали е можно да ве боли цело тело од анкс плус треба да добијам, мислам ќе полудам секој момент.
Џабе седатив, пак ќе имаш мисли за плачење, тие не ги менуваат мислите. Тебе ти е така зошто ти е многу страв и уште од денес мислиш што како ќе биде, дали ќе можеш дали ќе е се во ред и со тебе и со нив. Ама пробај само да не мислиш, не една мисла да замениш со друга, едноставно не мисли ништо. Само нека доаѓаат мислите за утре и филтрирај ги низ себе, мисли ги ама не се плаши. Мислам тоа е прв чекор, тешко е ама пробувај
Незнам шо ми се дешава. Неќам да нагаѓам. Прееска се нерасположив за една работа. Добро у ред помина тоа, некако се расположив после тоа. Е сега. Од прееска до сеа 200 расположенија сменив. Де се смеам,де плачам,де нервозна, све нешто ме нервира, се нешто ми пречи. Пмс да е, не е. Рано е. Незнам кај да барам чаре. @prominent каде точно да се обратам, кај кој? На зелен пазар имаше ординација. Колку се плаќа? Како се закажува? Знае некој?
Јас две недели пред да добијам сум ужас! Денеска не можев глава да кренам од криза на плачење а бе до земја дс се тресам. И уште грутка имам. Расположението ми е на права линија. Bitch resting face. Sega жими што се насмеав со другарките малку. Живнав. Така да то е то
Не знам. Дали апчињата ни делуваат не знам. Не знам. Сигурно може да се опрај. Мислам дека хормони се во прашање.
Не пијам никакви апчиња. Ќе пробам да контролирам стрес да не реагирам бурно. Ќе пишам ако се опраам (а не верувам).
Мене во ПМС ми се случува ова, промена на расположение и сум по нервозна од вообичаено, особено ден два пред циклусот најбанална ситница може да ме изнервира. Симптомите на ПМС може да ти се редуцираат со земање магнезиум и б6, внесување на повеќе зеленчук, овошје, помалку рафинирана храна, чај од камилица, маточина, намали на кафе или скрос исклучи го тој период, физичка активност да се практикува не само тој период туку постојано и добар одмор (спиење 8часа). Секако дека ако симптомите на вознемиреност се по изразени се даваат и лекови антидепресиви, анксиолитици во консултација со лекар.
Hvala na odgovor, nesum maloleten imam 34 god. Imam vnatresen nemir i nesum koristel nikogas apcinja za smiruvanje. Zatoa sakav da ve prasam dali smiruvat helex 0.25, sum probal so magnesium i b6. Tie smiruvat ali sakam da se opustam skroz. Vie ste so iskustvo. Kolku drzi Helex-ot dali mozam da dospijam, posto nonstop de budam navecher, Zaspijam pak ali se budam. hvala za sekoj odgovor
fala na odgovor, imav prepisano pred 2 godini, nesum gi koristel nikogas. Sakav da se opustam, periodov mie napnat. Zatoa ve prasam dali ke mozam poslem toa da spijam mirno i da spijam bez da se budam po sto pati navecher? Fala na odgovor
Ако немаш користено до сега седативи, дефинитивно ќе ти помогне да се опуштиш од еднаш нема да ти се јават сигурно некакви негативни ефекти ако се плашиш од тоа, јас сепак би одела со дијазепам сосема доволно за лице што не користело никогаш седативи.