Искрено, првпат слушам за ова. Се надевам дека нема да имам причина да пробам во иднина. Но, иако поретко, уште ми се случуваат панични напади. И јас имам свои методи за да се чувствувам подобро. На пример, си ја пуштам омилената музика, се јавувам на една другарка што секогаш знае да ме насмее и да ме смири, излегувам на балкон, дишам длабоко и рамномерно и гледам во зеленило. Исто така, ми помагаат и мастики, и секако омилената храна ако ми се јаде во моментот.
Здраво луѓенца. Деновиве ми е многу лошо. Чуствувам притисок во главата и си ја осеќам како во вакуум да ми е. Воедно ми зујат и ушите и притисокот ми е низок 100/60. Бев пред месец дена на ОРЛ преглед се е во ред викат, ми направија и детална крвна слика викаат се е океј подобро не може да биде. Докторот ме виде така панична и и ми вика девојко 20години имаш на доктор да не си стапнала за ништо крвта ти е како на бебе. Ама пуууууууста анксиозност готово умирам хипохондрија мислам дека имам нешто во главата, не можам да одам на факултет од страв да не ми се случи нешто.. Дали некој од вас имал ваков проблем или да одам да ја снимам главата на крај краева???
Бев и јас ваква пред 4 5 години и снимав глава и после тело, па врат , па колена абе се. А знаеш што после се трипав дека може не ми се добро прочитани резултатите така слушнав од некој ....демек не читале добро некоои доктори. Па ги однесов на друго место да ми ги видат, па на трето. И така, морам да бидам малце сурова, не знам вака преку форум ама претпоставувам со физички здрава и престани што е можно поскоро затоа што може многу полошо и повеќе да ти се наталожо за х години. Јас мислам дека на психолог можеш да појдеш и да ти спречи вакви мисли во иднина
Остај.. во систина за зуење во ушите 2ца доктори ме прегледаа и буквално се смееја. Јас цела исплашена чекам да ми речат готова сиии. Ми викаат бегај од болници џабе парите си ги трошиш оди бркај дечковци, јас си мислам не ме прегледале добро оти сум млада и сеедно им е хахахах
Здраво. Како сте? Овие два три дена неможам да спијам, пред две вечери не си го осекав пулсот, неможам да спијам, како да неможам да си земам воздух ( вака ми беше пред неколку месеци и кардиологот ми кажа дека не ми е ништо). Денеска нема што не ме боли, прво грбот, па болка во градите, сега мислам ми трпне ногата, па болка во рацете.Работата ми е со седење, но оваа недела имав многу физичка работа.Некој со слично искуство.
nikako hartiena kesa, ke dises popoleka preku stomakot,, da ne ti se kreva plukjata koga vdisuvas tuku stomakot, hartiena kesa e stos od filmovite.
Можеш да се послужиш со таа техника во акутна ситуација. При паничен напад се случува хипервентилација, се ослободува јаглерод диоксид во големи количини, а се внесува кислород. Меѓутоа тоа понатаму предизвикува останати симптоми. Целта со хартиена кеса е да си го вратиш изгубениот јаглерод диоксид. Сепак подобро е, да научиш правилна техника на дишење. Нема да имаш потреба од кеса.
Се случува понекогаш и таков парадокс, да си физички изморена а да не можеш да заспиеш. Веројатно е поради мислите и загриженоста. Болката исто така може да биде предизвикана од физичкиот напор, но и од анксиозноста. И јас сум имала периоди кога сум чувствувала необјаснива болка, иако физички се' било во ред. Обиди се барем неколку часа пред спиење да го намалиш гледањето во монитор, пробај со топла купка за опуштање или која било друга активност што те смирува.
Нормално е, ви се случило ли кога очекувате повик од некого и 2 минути да доцни повикот а во тие неколку минутки да ги чувствувате како цела вечност? Веднаш почнувате да си правите 300 филмови дека нешто се случило, веднаш имате лоши предчуства?
Posle dolgo vreme oke bev sega vecerva samo so pomisliv deka mozda imam korona se ispaniciv. Deka me bolea malku krajnicite demek a nemam ni temperatura ni pak kaslam... ama osetiv steganje vo grqdite izgleda od panikata e i nervite. Posle malce edno silno bum vo srce i panikata me sovlada.. imam potreba nekoj da mi kaze ne ti e nisto se e samo mozokot tvoj... a pregledana sum skoro na kardiolog koj mi rece za vojska sum... pomagajte pls
Во стоицизмот се практикува замислување на одредено сценарио што те плаши, ама замислување до степен да се соживееш, да почуствуваш како би било кога би било. На тој начин се соочуваш со тоа што те плаши, рефлектираш како би било, како би постапил и како на крајот би излегол од таа ситуација. На тој начин ќе сфатиш дека можеш да пројдеш низ тоа, дека би преживеал и најважно од сè, дека си посилен од што мислиш. Можеби звучи чудно, но практикава мене многу ми помага за да го тргнам оној товар "кој знае што ме чека во иднина". Особено периодов со коронава... ✌
Тетка ми е медиц сестра, по карактер негативна и сеа со коронава можи да замислите..... Така ме напна што излегов од дома и ме фати паничен дури чекав пред банка. И никакви ад ме смируваат, само лорсилан.
Ајде утешете ме не сакав да замарам и тука ама морам се пореметив Пред неколку дена ми се затна нос, сега веќе ништо не ми е Немам тт не кашлам ни грло боли, ништо... ама од што премногу читам си направив филм дека може сум прележала корона и сеа као последица на НЕлекување со антибиотик да имам спуштено на гради зашто како да имам грутка од десната страна кај градите ...Така осеќам одвнатре .... Може ли да бидам до волку упаничена дека сеа ќе умрам од бронхит пошо не можам да одредам од паника дал стварно ме боли Каква е болката во гради од корна? Има ли болка слаба а да е бронхит во прашање ? Не ми се верува ХЕЛЛЛПППП Не ми се смејте очајна сум анксиозноста ми е левел10000