Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Lele jas taman deneska podobro sega si odam od rabota koleskata mi zvoni mi veli eden kolega pocinal od korona ama ne znese dali e vistina taka i rekle,aman i velam nemorase sega da me rastrevozuvas,taa ladna tush jas racete mi izladija prepotiv srcevo odma mi ubrza,sega se plasam da prasam dali e vistina posto e mlad moja generacija 36,a bas deneska pravevme muabet so dr kolega deka e na bolnica ama se slusnale deneska na kratko,se napijav diezepam ama kako da se smiram lele uzasno se cistvuvam i kako da ne mislam,aj da e nekoj sto ne go poznavam kako mi kako ama vaka,kazuvajte sovet

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.248
    Допаѓања:
    124.562
  3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.248
    Допаѓања:
    124.562
    И да знаеш дека се фул. Психијатриве имаат епѕен многу работа. Ситуацијава кај некои р тригер на состојби, психата е најпогодена. Многу страшно. До психози доаѓаат.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    17.181
    За секој проблем има и решение, бори се за себе да бидеш подобра само за себе не за другите, биди многу себична и грижи се за себе, зошто тоа нема да го направи никој друг, сигурно знаеш која е причината за оваа твоја состојба, па превеземи нешто во врска со тоа. Човек кој што е веќе на дното не може да тоне подлабоко, сега собери сили и искачувај се кон врвот секоја ден, чекор по чекор.

Ако постојано имаш висок притисок, можеби треба да посетиш интернист да видат во што е проблемот. Доколку ти е покачен притисокот само додека имаш паничен напад тоа е нормално во моментот да ти се покачи и потоа да се врати ви нормала, но постојан висок притисок треба да се регулира.

Искрено јас кога ќе ја видам бројката на починати се стресувам секојпат, затоа се трудам да игнорирам веќе секакви информации поврзани со оваа ситуација, премногу ме оптеретува психички. Нормално е човек да се возмнемири од ваквата информација.

На edna_malecka и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Bev kaj internist srce eho ekg se mi e provereno... no toa mi e fobijata visok pritisok... inace ne mi e sekogas taka koga go meram koga sum smirena se e oke . 127 so 80 ama koga me faka panikata stravot odma mislam na visok pritisok i go meram i pokazuva visok :((( mi vikaat deka jas sama sum go pravela toa ama ne znam kako da se spravam so toa nikako :(( mn sum fokusirana na toj skapan pritisok

7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Затоа постои правилно мерење на притисок. Наутро ко ќе се разбудиш, седни и измери. Така мери секој ден и направи споредба.

8. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Jas bev zavisna od merenje pritisok merev na sekoi 3 minuti ednas broev vo tekot na denot 45 pati imav izmereno i sto postignav nisto so sekoe merenje se poveke ke kacuvase pritisokot. Batali go aparatot meri 3 pati na den sabajle porucek navecer pij magnezium B6 kakao vidi sto pies za smiruvanje terapijata eve jas pocnav so pasiflora tinktura i heleks. Pozdrav sekoe dobro

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Da ама ова е личност што ја знам заедно работиме,тоа е проблемот ,вчера кажаа за др машко се вознемирив ама ми помина не го познавам ама ова сега воопшто не ми требаше

10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    @tasikike ела Битола кај Јане, со упат ако можиш.
    Инаку за по потреба знам Хелекс дека препишуваат, пробај смири се самата, не е лесно знам и јас се потресувам секогаш затоа гледам скроз да игнорирам и бројки и состојба.

11. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    17.181
    Штом е потврдено од доктор дека си здрава, немој да си го правиш тоа на себеси, нормално е човек кога е во стресна ситуација да му се покачи притисокот, 150 па и 160 систолниот. но за кратко тој ќе се врати во нормала. Во тој момент размислувај рационално, не се грижи нема ништо да ти се случи. Јас знам луѓе кога ќе појдат на доктор од возбуда, само што ќе видат бел мантил веднаш им се качува притисокот, а пред 10, 15 мин притисокот им бил сосема во ред.

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.403
    Допаѓања:
    16.787
    За сите кои не се во можност да ја купат книгата на Мартин.

13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Оф да можам би дошла јас од Прилеп сум не е далеку ама пусто време што го немам со мали деца на работа,јас сабајле заборавив дека треба да одам дека имам закажано а и се чуствував подобро сега ова бомба што ми го кажаја и како да биди човек здрав психички,инаку и јас на игнор ми беше со коронава сето ставено сега ме тресна од земја

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Дај боже сите да се подобри, а ти не си сама. Еве јас ден-два добра, три за никаде. И јас мислев сама сум затоа пишам вака ептен во кризни моменти и сваќам дека сето ова е процес шо сите го поминуваме.
    Некои велат прифати ја анкс како пријател, а еве јас стварно незнам како, кога сето ова ми личи на пекол на моменти.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Eve od ko se smiriv mi e 130 so 80 znaci bez da zemam nikakvo apce mi se stabilizira odkako mi razmina stravot znaci se e do toa .. covek so ima pritisok nemoze da mu se simne bez tableta ako sum bolna od nesto na primer. Znaci se e do mene :(

16. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    17.181
    Имај го тоа на ум, сите симптоми потекнуваат од нашите мисли :).

На edna_malecka и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  17. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Fala mnogu ... bas vo toj moment mi bese potrebno mislenje navistina tesko e so ovaa anksioznost koga mislis razminala ete ja pak.. no ke se prebrodi.. morame da sme silni toa e

На edna_malecka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    17.181
    Мило ми е ако барем малце ти помогнав, сите тука што пишуваме минуваме низ истото, тука сме за да споделуваме и да си помагаме кога ни е тешко.

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    ми се умира..
    неможам више стварно.
    Фала ви на сите за советите Али толку ужасно се осеќам што незнам више стварно..

На Unforgiven_girl и Wallker им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    17.181
    Можеш да ми пишеш во лп ако сакаш да поразговараш со некој.