Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Mmm oke i jas eve da kazam nesto pozitivno... se iznagledav na kamera so vnukami od sestrami koja ima samo 3 godini i mi iznakaza znaci muabetii prva klasa .. hahahaha koga ne moze da izgovara nekoi zborovi ubavo ja pravat uste poslatka i pointeresna a isto mi poraca da i kupam lak za nokti .. potoa bratucedkami gradi kuka pa pojdov kaj nea so edna torta se posmeavme.. mnogu ja sakam tetkami koja dojde i denes na kafence i i jas planirav da si pustam sega edna epizoda od serijata sto pocnav da ja gledam snosti :inlove:

На Ikiena, Medelyne_ и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    15.395
    Ете гледаш преубави работи во денот, а ти за притисокот си се фатила ах бе! Што не зема апаратот и да мериш на гости:rofl:
    Немаш потреба значи.
    Која серија ја гледаш?:~:

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    How to get away with murder hahaha ja izgledav prva epizoda snosti bez zdiv ni pritisok mi pojde na pamet ni nisto :D Priznavam hahahahahaha.... interesna e za pocetok ko sto gledam .. inace svesna sum sama si pravam problemi ama taa strav od smrt me ponisti u pm

4. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Еве јас уживам во добри филмови,си пишувам дневник секој ден,гледам македонски народни приказни ги обожаваааам:)

На Wonder_ girl, Medelyne_, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Aa super idea da pocnam i jas so dnevnik da si pisuvamm :inlove:

На Lenichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Можеш и на крај секогаш пишувам мотивација за следниот ден,мислите ги пренасочувам да не мислат на тоа што било туку што ќе биде утре. Еднаш некој ми рече-ДЕНЕС МОЖАМ ПОВЕЌЕ ОД ВЧЕРА А ПОМАЛКУ ОД УТРЕ.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Еве нешто од 15.10.2020

Прикачени фајлови:

На greenday, Medelyne_, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Preuboooo i prepozitivnoo:inlove::inlove::inlove:

На Medelyne_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Мило ми е се надевам ќе помогне ова имам цела тетратка испишано секој ден што осеќам што се случува кога се случува многу олеснува пробајте ќе се уверите:*

На Cutiepie1, Medelyne_ и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  10. Medelyne_

Medelyne_ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Веројатно, но со оглед на тоа дека ретко излегувам од дома препорачана доза е во ред. Во секој случај ми е многу подобро.

Последна измена: 10 ноември 2020
    На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Еве се надевам ова што ќе го напишам ќе во даде сила малку и надеж.
    Јас сум една од девојките којашто пред 5- 6 месеци негде постојано пишував како мислам дека секој ден ќе умрам, и ме стегаат гради к притисокот ми урла и трнење на лева страна имав се од горе наведените симптоми, хаос бев. За да дојде до денот кога ми пука филмот и викам дека е посилно од мене се ова НЕ Е и дека ЈАС СУМ посилна и ќе го победам. Поминаа неколку месеци од тогаш и сега сум супер.
    Од тогаш имав моменти каде бев пред потклекнување, бидејќи симптомите пак ќе пробаат со тоа што ќе се појават да ти удрат во глава, ама само силна ВОЛЈА и ништо друго и ќе го победите ова зло. Јас со оглед на ситуацијата не можев да одам на психијатар, но доколку некој може уште подобро и побрз ќе биде процесот.
    Од други помош не очекувајте ,бидејќи колку и да се трудат нема да ве сфатат никогаш затоа што не го минат истото.Така да не им плачете..џабе е, ќе се трудат да ви помогнат некое време ама и они ќе престанат на крај и логично е луѓето си имаат свој живот па макар и сопруг/сопруга, ќерка, син, сестра што и да е.
    Се останува на вас што е и подобро зошто ако сами победите тоа ќе проба да се врати ама ќе биде многу, многу тешко и вие ќе знае како да ги пребродите полесно, а вие ќе се чувствувате како да сте го освоиле светот.
    Многу работа е и преиспитување на себе си до секоја најдлабока тајна и чувство закопано во вас, но итекако вреди за мирот и спокојот кои следат на крајот од битката.
    Се надевам дека ви дадов малку надеж дека има излез и дека има решение и се надевам дека нема да се откажете од себеси и ќе победите. :inlove:

На BlaueAugen, edna_malecka, Ikiena и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Какви ви се искуствата со Пасифлората плус Хелекс ја пие ли некој таа комбинација?

13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    И јас нешто позитивно,колегата што рекоја вчера починал бил добар хахаха,само неможам да му се начудам на луѓево што кажуваат непроверени информации да кажиш дека некој умрел мислам е врв на сите оговарања,само што ни задаоја стрес на колегите од нашот оддел,цела вечер не бев спијана ама фала му на госпо што беа само дезинформации денеска ми олесни кога кажаа дека е лага,имајте пријатен ден

На tina2018, flower55555, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.017
    Господе боже(facepalm)
    Тоа е, од туѓи болни умови си патиме.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.780
    Еве јас да кажам се изнаплакав и липсав цело време како мало дете.
    Пред заболекарот и сестрата, буквално ко мало дете. И уште плачам.
    А се напив пола апче.
    Јас така функционирам значи морам да се изнаплачам морам и ми поминува.
    Се чудат шо ми е му кажав страв ми е и реално ми беше.
    Вадев 3 корени ѓ

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    15.395
    Кога си го зацртала во глава тоа, ќе плачеш на секое

На Lenichka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    А зошто тогаш ни е тешко на душава? Зошто сите тие симптоми?
    Кога ти застанува грутката се праиш како ништо да не е?
    Се смееш?

На LukrecijaBorgija и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    15.395
    Да, пробувам да игнорирам и да не давам многу значење. Некогаш е неиздржливо ама видов дека е кукањето, плачењето, жалењето е џабе. Ако имаш проблеми што не ти се целосно решени треба да си ги реши секој човек.а ако не можеш да најдеш што те прави ваков, треба да се истражуваш себе и да пронајдеш. Ништо не доаѓа без причина.
    Ама во глобала да, кукањето и жалењето не ми помогнале, зошто да беше така до сега на сите се ќе им пројдеше. Значи треба да се намали или искорени тоа!
    Еве пример, си плачел и кажуваш и сега што?
    Ќе смениш нешто? Не. Прошло, џабе кога кажуваш лошо искуство или настан, само уште еднаш го преживуваш истото.

Или може од мигрената ми е така,јбг :D

На Guns N` Roses и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  19. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Сега јас шо да мислам не ми е добро настинувам,нозе ме вртат глава ме боли,омалаксана а тука е коронава,сега фали уште дома кога ќе си појдам температура да имам кога ќе измерам,одма на најлошото помислувам

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Eve na primer jas deneska pred da vlezam vo prodavnica se osetiv deka ke dobijam panicen napad,ni sreka imav zelezni pari vo mene pred da vlezam gi broev 5 pati kolku se i mi go odvlece vnimanieto. Vlegov si kupiv sto mi trebase i si dojdov doma . Samo prenasochete gi mislite,barajte razni boi broite,barajte okolu vas razni formi i zapamtuvajte gi broite od 20 do 0 i najvaznoto DISENJETO naucete da disite pravilno.

Devojko terapija ne primas kako mislis da izlezes od krizata a? Ti pisav zemi Pasiflora tinktura na prirodna baza ili Lunerba,pij 3x1 B6,Magnezium zadolzitelno,kakao isto taka caevi (bosilek,matocina,kamilica) ova nema da iscezne preku nok i bez da prevzemes nesto. Meditacijata neka ti bide najveren drugar sekoj den.

Последна измена од модератор: 12 ноември 2020
    На GirlLove, Wonder_ girl и Cutiepie1 им се допаѓа ова.