Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Кажете сега како да мислам,таман денеска психички бев цел ден добро,од сабајле почна да ме наболува половината а нозеве некако,а првиот симптом што го имав со коронава беше тој денес ми е седми ден,вечерва почна повеќе да ме боли,сега ме тепаат мисли да не ме поврати на полошо, температура мерам немам ама пак ме фаќа страв денес изгубив мирис,леле аман веќе таман се опуштив малку психички сега ова пак

2. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Во ред добро, не е ништо сериозно...само без паника ако биде нешто ппсериозно од главата ќе биде само
    Мисли позитивно:Во ред изгубив мирис, но освен тоа се чувствувам добро или ме боли половината но е само тоа и не мери температура 10 пати во ден.
    Загледај се серија со 20 епизоди па уште и комедија, нема но да ти текне температура да мериш
    Знаеш дека и од самите мисли телото го манипулираш дека имаш температура и ти реално не би качила, но го оптоваруваш телото со мислите и you trick the mind и ти завршуваш со температура, која патем и да ја качиш ке биде од 37 до 37,3,4 максимум.
    И занимавај се не мисли на секој детаљ..прстот ме зачеша леле готово и ред други работи
    Деновите си минат..ќе си поминеш со лесно и не се секирај.
    Колку години имаш ако смеам да прашам?

3. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Zal mi e :sweat: pocnav da pijam ashvaganda nekoj miks na pecurki bile. A pasiflora kaj da najdam, po apteki li?

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.713
    Допаѓања:
    122.254
    Нарачај си бар сега имаш колку сакаш можности.

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    36 God imam ,problemot e vo toa sto samo sto pominaja dva dena koga javiv simptomi mi pocina kolega od koronava moj skolski,dodusa bese gojazen imase visok pritisok ama toa e nas taka psihata ni e slabs uste vakvi raboti ni falat

6. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    да неолексанот се еедни од најдобрите на пазарот мислам на природна база се нешто , пробај со нив

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Леле денеска паниката на накјако ми е пуштена од сабајле како да ми се лоши,како да ми се врти мн нервоза имам ,можно да е од времево?

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    16.575
    Исто и јас.... Нервите в таван

9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Јас забележувам дека (несвесно) сум постојано стегната, особено рамениците, вратот и лицето. После тоа, не е чудно што добивам главоболки. Морам да научам свесно да ја опуштам мускулатурата, а не да се однесувам како да очекувам напад од страна во секое време.

На BlaueAugen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    16.575
    Нз што да правиме, мене желудник ме откорна, напнатата...
    Ми се повраќа.
    Едвај до продавница излегов...
    Треба да одам и до брза помош поради мајка ми, да земам нешто, Гопсод напомош.
    Си ја терам терапијата, еве и за смирување се напив и пак не е добро.
    Треба за 2 недели да ми добијам.
    Си велам од тоа ми е.
    Како е пмс кај вас?

11. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Сега кога спомна и јас чекам реков да видам до каде сум за идење па тука нека сум и јас неколку дена пред да ми дојди,и мене ми се гади од сабајле напнато во градиве,мене не ме боли желудникот ама таа страна лева цела како скапана ми е,нека поминуваат деновиве со коронава па др болести ќе си барам хахахх сега со незе се расправам

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    16.575
    Кај мене пред 2 недели.
    Едвај чекам, да се деси нешто убоо

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.793
    Допаѓања:
    40.691
    Ако работиш подолго време и приметуваш дека си така стегната, направи пауза, стани, растегни го телото 5 мин, прошетај низ дома, вдиши издиши длабоко и врати се, можеби ќе ти помогне.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Да, пред компјутер работам и секогаш стаувам на околу половина час. Правам и вежби за истегнување, редовно. Помага, но кога сум генерално напната и вознемирена сум некако по дифолт стегната...

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.713
    Допаѓања:
    122.254
    Има една вежба за тоа. Ќе земеш молив и ќе го ставиш меѓу забите ( без да го гризеш), или земај џвакај мастика за да не ти се згрчува вилицата да не се стегаш. ЈАс од тоа имав многу страшни главоболки.

How do I stop clenching my jaw?

1. Exercises to relax the jaw and facial muscles
    Jaw joint stretches and facial exercise can help relieve tightness in the jaw and increase range of motion. Here’s some exercises you can do:

Jaw joint stretch: Try relaxing the jawby resting the tip of your tongue behind the upper front teeth and lowering the bottom of the jaw so that the lower teeth move away from the upper teeth. This will help stretch and relieve muscle tightness of the jaw and neck.

Manual jaw opening: slightly open and close your mouth several times to warm up. Next, place your fingers on the top of your front four bottom teeth and slowly pull down until you feel a slight discomfort on the tight side of your jaw. Hold this position for 30 seconds and then slowly release your jaw back to the starting position.
    Repeat this stretch 3 times and slowly work your way up to 12 repetitions.

Smile stretch: look at a mirror and give your widest smile you can without feeling tightness or pain. While smiling, slowly open your jaw an additional 5cm’s, inhale deeply through your mouth and exhale while letting go of the smile. Repeat this process 10 times. This exercise aims to help eliminate stress in the facial muscles, jaw and neck.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @nena2010

Ти благодарам, ќе пробам колку и чудно да звучи :) А тоа со мастиката го знам и го применувам, ама ако претерам знае вилицата да ме заболи, и оттаму и главата :tmi:
    За главоболките што ми се предизвикани од промена на времето нема друг лек освен да земам апче... страшен метеопат сум :)

17. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    И јас го имам истиот проблем се сеќавам дека си ја стегам вилицата,на филм го имам гледано тоа со моливот,ама јас ако земам молив мислам парче че го направам хахсх

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.713
    Допаѓања:
    122.254
    За метеопат не ми збори. Знае да ме легне од кревет да не можам да станам.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    16.575
    Jas да кажам дека бев брза помош, реков ќе избегам од страв.
    Ама ништп не ми беше. И тоа мораше да влезам кај сестрите, јадеа и наеднаш итен случај.
    Ама јас абер неам хахаха онака сфаќам. Трчаат сестри, од јадење, доктор.
    Јас тапа хахаха
    После дојде една жена, не и беше добро, ја легнаа, јас се тргнав настрана и пак бе не реагирам...
    Н дали до апчињата ни е.
    Али 100 % си праиме филмој во глата.

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    I jas и се јавив на докторката и велам не сум добро мн сум нервозна се ме нервира да не е од коронава,не ми вика такво влијание нема таа хахахха,сега го терам мазот ми да ми купи масло од канабис да пробам ама бајги скапичко,му реков да земи од најефтиното 1200 па ќе видиме

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.