Istata sum ne se razocaruvaj tolku,se sto napisa kako da citam za sebe, ama ne se predavam ,odam, rabotam, poslabo se druzam ama ne i dozvoluvam da me pregazi, da vidime koj e pogolem inaetdzija
Девојки пијам АД две години и за ништо не ми помагаат (мендилекс и респиродон). Во план сум да ги оставам и да почнам со таблети на природна база. Дали може да ми предложите?
Ne gi prekinuvaj na svoja raka, razgovaraj prvo so psihijatarot,a na prirodna baza samo si go mamime umot i si trosime pari
Здраво, дали некој од вас има проблем со мислата дека овој живот има крај? Секој ден се мачам и живеам во страв не можам да прифатам дека сепак животот и а почеток и крај.
A koj e toj fenomen koga veke ni ne sakate da bidete srekni, se osekam vinovno sto veke I ne se trudam da se vo red rabotite, naprotiv se hranam od tagata I se cuvstvuvam vinovno poradi toa no ne znam Kako da izlezam od lavirintot , da naucam da sum srekna, da si pomognam nekako, indiferencijats nekako e prem ogu golema. Ne deka mi e ubavo da se cuvstvuvam vaka , no nekako se identifikuvam so ova cuvstvo Kako del od mene I mi e se potesko da ne mi se predadam. Ne znam dali I drug se cuvstvuva vaka
Мене па утеха ми дава тој факт. Кога целосно го прифатив тоа, ми се промени перспективата кон животот. Се освестив дека не вреди да си го трошам времето на очај, страв, нервоза, итн. Некогаш заборавам, ама преку стоицизмот редовно се потсеќам.
Имам понекогаш ама тоа е нормално секој да има страв колку и да викаш не. Не може помислата дека ќе те нема веќе никогаш да ти е прекрасна
Дали ПОСЛЕ циклус осеќате такихардија, нервоза? Нервозни црева, возбуда. Ќе полудам мислам. Или си времево е?
Nema vrska ciklusot,nie si sme takvi,i pred 10 godini imav ciklus ama ne go dozivuvav kako kraj na svetot
Не знам дали е нормално, но не сакам баба и дедо ми да ги оставам сами. Моите се излезни, а двајцата сами се во другата куќа. Некако ми е жал да ги оставам сами, да не им се случи нешто. Некако не ми дава душата. Плачам.
Zdravo lugje,citav komentari neznam dali sum sum za tuka,no eve vie kazete mi... Od septemvri, do den deneska zivotot kako da mi e naopaku, taka jas mislav...toa zapocna sve od raskinuvanje,i sve mi otide nadole, pocnav se zatvoriv, nekako, po prv pat vo zivotov, ne se slucilo do sega, se odaleciv od drustvoto, toest najiskreno oni od mene, so kako zaso neznam stvarno, se trudam da dobijam odgovori, gi nema (a mislev deka vo toj najtezok period ke bidat do mene, a samo baraat koa im treba neso, moe mislenje), cudni mislis, losi,napnatost seuste mi idat, kao u stilot gotovo e so mene, nema niso, nema dalje,katastrofa e, site uspevaat jas ne,rabota, brak, deca, sve toa.. Sto e najbitno rabota imam, redovno si e toa sve, oke si e.. Dodeka sum tamo, nekako zaboravam, no posle toa mi se vrakjaat takvi loso misli.. Na psihijatar neso ne sum, apcinja lekovi nee,ne sum osetil potreba... Btw kazete nekoj pomos? Fala odnapred
Kako jas da si se citam, skoro ista situacija i kaj mene, da si pojdis da si se konsultiras, da si porazgovaras so psiholog/psihijatar najdobro ke bide... Eve jas uste tonam, a zemam i terapija i odam na sesii
Najiskreno, i jas sum medicinsko lice, ne gledam nekoj lek vo tie sesii i terapii :/(moe generalno mislenje) Btw resenje, najbolje, samo glavata gore i gledanje napred
Верувај дека со добар др и погодена терапија помага и те како, еве јас сум пример, пред година дена почнав со АД си го слушав психијатарот и денес сум многу подобар. Сега на последната контрола ми ги смена апчињата, ми даде други кои треба да ги пијам уште 2 3 месеци и потоа ќе ги намалувам пополека по шема. На членката погоре @abredebre би ти препорачал да го смениш психијатарот или терапијата ако сеуште "тониш" како што кажваш нешто не е погодено или не одговара терапијата или разговорите не ти помагаат.
Стај го фокусот на друго нешто. Ако имаш хоби некое посвети се на тоа. Пешачи, трчај прај нешто. Кога човек прави нешто, мозокот не се преокупира толку со мисли.
Здраво, Се надевам сите сте добро. Ве молам за искуства со лекот Дулсевиа од 30 мг, прв пат го земам .. досега примав Флунисан неколку години ама не ми делуваат. Докторот вели дека Дулсевиа е нов лек и добар се покажал... Јас веќе го земам 9 денови ама како многу збунетост ми прави и дереализација последниве 3 денови.. се надевам дека така е првите недели па потоа ќе биде со ефект... Фала. Поздрав
Na nikogo nisto ne si dolzna da objasnuvas, il se druzi il produzi,a toj neka cita ako saka nesto da nauci.