Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Се сложувам.
    Но, зошто тогаш психијатрот не ми препорача психолог?
    Дали ти имаш искуство со тоа?

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.042
    Немам претстава зошто така ти рекол. Не го праша зошто така те советува, да ти објасни?
    Според мене, како што секој има општ матичен лекар и стоматолог, треба да има и матичен психолог.

На Alexat, lovely girl M и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    цел ден сум со јака анкс и панични,а треба да летам сега во 19часот,снагата ми се тресе,жештини по цело тело,дрмање внатрешно,тахикардии,пиев пола деметрин кај 9:30-10h,малку тогаш за тогаш ок ,сега никако,ни апетит имам,диареа,лошење

4. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Probiotici obavezno pred patuvanje I za vreme na. I nesto za smirvenje, zatvorigi ocite I uzivaj vo letot.

5. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    N
    ne si vo pravo! Ne e bolest I mozis da e sovladas ama treba da rabotas na sebe I toa ne e taka lesno za zal.

6. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Toa e problemot kajmene a pretpostavuvam i laj drugite so nemozes sam lesno da go solvladas i depresija i anksioznost i overthiking i sto bi bilo kad bi bilo

7. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Dali prezemas nesto vo vrska so toa? Sto pravis?

8. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Nisto sto mozam da prevzemam nonstop samo razmisluvam baram resenija odgovori sama si postavuvam prasanja i nema izlez ednostsvmo kruzen tek i zaglaven si vi nego...se razmisluvam da posetam psiholog na podolgo vreme nekolku meseci no fin.sostojba ne mi dozvoluva koga rabotis za pari od 1 do 15 toa e

9. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    E pa vo toa e I problemot Jas si znam po mene.

На Boka98 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Некој лп

11. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Eve vo poslednive dva meseci posle ciklus nekoj nedela dena do dve se osekjam uzasno. Na promena na vreme glavata mi e kako matna, nizok pritisok, nemam energija dva cekori da napravam, loso cuvstvo me obzema, mislam ke se srusham, sakam da pobegnam od guzva, nekogas kako jazikot da mi se drvi, nekogas kako prstite da mi se kocat ( nema vrska ova do umot mi e) … helex po potreba zemam od 0,25. Mora da razgovaram so psihijatar no pred ova razgovarav so psihoterapevt I mi bese super. Meditacija pomogna dosta arno ama koga se osetiv podobro prekinav I so edno I so drugo. E tuka e problemot mislam. Ima nekoj ko mene da spodeli iskustvo.

12. Mimee12121

Mimee12121 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Dali nekoj od vas ima pieno heleks sekoj den vo period 1-2 meseci so mala doza 0.25 ili pogolema?

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.042
    Фокусирај се на сегашниот момент зошто во реалност всушност тоа е животот, она што сега во моментот го живееш. Што и да правиш, внеси се во тоа и потруди се да го направиш моментот најубав што можеш.
    Дури и кога станува збор за најсекојдневните нешта како јадење, туширање, одење до работа, итн.
    Кога јадеш, фокусирај се на јадењето. Полека џвакај, концентирај се на аромата, уживај во вкусот на храната. Не чачкај телефон, не гледај тв, не разговарај - јади.
    Кога се тушираш, концентрирај се на чувството на водата, топлината, пареата, како телото ти се опушта. Користи пилинг, осети ги зрнцата. Користи гел со мирис кој посебно ти се допаѓа. Не мисли на други нешта, релаксирај се.
    Мислам дека јасна сум што сакам да кажам. Фокусирај се на тоа што сега го правиш, ценејќи ја секоја секунда, впивајќи го секој момент со сите сетила.

На Anie93, Boka98, Mentalna85 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.653
    Маж ми цел живот носи наочари. За туширање нема проблем без нив, иако има поголема диоптрија. За во море има други со диоптер и ластик позади. И да, кога ќе ги извади матно гледа (често го зезам :lol:), ама вртоглавици има само на почеток, додека се навикне диоптерот. Не бери гајле.

На Polumaturantite му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.771
    Допаѓања:
    40.556
    А зборот на твојот психијатар е закон? Не ти препорачал зашто така мислел. Не мора е во право и можеш да мислиш и различно од него.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Без разлика што ми кажа одев јас

На KiT и Angie1432 им се допаѓа ова.
  17. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    945
    Секако дека анксот и депресијата се болест ,ама може дасе лечат ако го најдеш изворот што довело до тоа,не е тоа случано .Мислам дека за секоја болест има лек и секако желба да си помогнеме и да не бидеме жртви цел живот.Дури и тоа како некогаш е посилна ,некогаш ја нема ,си правам анализа и стратегија да излезам од кружниот тек и ЗНАМ МОЖЕ.,не значи дека е за навек.За трудницата што прашуваше, имам роднина што пие А.Д. во бременост бидејќи не може да функционира без нив -препишани од лекар ,проба ама немаше сон и имаше панични напади и се помири со тоа.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Помагајте, добив таков стрес на гиенклог.
    Ми рече матката ми е проширена.
    Во ПМС сум, лудило ме фаќа уште оваа вест, плус и мајка ми не е во ред со срцето

19. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Не знам кој ти е психијатар, ама можам да заприметам дека доста долго си на форумот без никаков напредок. Најдобронамерен совет смени ја, одамна немаш подобрувања прежали и пари и закажи се кај друг, макар и приватен.

На FreeToGo, KiT и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Mene so AD mi pominaa fizickite simptomi, no cuvstvoto i stravot deka nesto loso ke se sluci ne pominuvat. Dali nekoj e so slicno iskustvo?