таков тип на таблета никако не оди во комбинација со алхохол,општо ниедно лекарство не оди со алхохол,а седативи со алхохол ти е легална дрога
Za dva saati edno cavce alkohol isparuva od organizmot, i mozes da pies kakvo sakas apce, i psihijatrite vikaat deka moze edno pivo edna casa vino edna rakija, znaci edna ne da se nalokas, taa do sega sigurno se napila i nisto ne i se slucilo
Со позитивни мисли и одење на работа, само да не сум дома сама. Бев во движење, ваму таму каде што има луѓе. Ваљда некоја блага форма беше, но по малку го чувствувам на моменти. Во мене има огромен страв кон нешто кој е заробен и не сака да излезе.
И мене ми е поради стравот дека може лошо да ми биде надвор. А секогаш кога излегувам ништо не се случува..освен како што пиша некоја блага треска или главоболка и знам дека тоа ми е само од мислење и напнатост.. За колку време ти се среди?
Не знам искрено, нон стоп идев на работа, не знаев кој ден/дата беше. Веројатно кон тоа сум се насочила па само од себе се повлече, а можеби и не е повлечено не знам. Понекогаш имам напади во спиење, ко гушење да се, срцебиење но тоа е секундарно. Тие се појавуваат па исчезнуваат и така во круг. Веројатно и тоа е целата поента - контрола на мислите, тогаш не можев да бидам сама, да легнам да спијам да речеме ко со страв. Не пиев ништо.
Имаше ли како вртоглавици, треперење на телото, чувство на слабост или само срцебиење? Извини што толку те напнав со прашања мене ова ми е ново и се обидувам да го разберам телото за полесно да исконтролирам..колку можам
Мене знае во текот на денот да ме прати такво чувство..особено ако излезам надвор, најверојатно поради страв..мислам дека тоа најмногу влијае..ти благодарам за одговорите и ти посакувам се најдобро
Па да, стравот не контролира нас. Да речеме е некој ролекостер на кој се плашиш да се качиш, но се бунтоваш и се качуваш за да го извадиш стравот од себе, а тој цврсто се држи за тебе и не те пушта. Нема на што, биди жива и здрава.
Луѓе, треба да излезам со колега, шо само поработи 2 месеци кај нас. Се врати од Германија пред 2 дена Ме фаќа такихардија... Некако се возбудив ко му се јавив. Страв ме фаќа да не ми се случи нешто. Малку ми е симпатичен, ама е 4 год помал од мене и некако ми е незгодно бидејќи сестра му работи кај нас..... И да, малку ми е незгодно ако треба да влезам в кола да одиме на кафе..... Срам ми е да не се усрамам, да не не знам да напрам муабет, да не зборувам премногу, да не згрешам нешто
Кој ви кажува вакви глупости? Иначе докажано е дека Елицеата и пароксетинот се најтешки за оставање. Главата ми чури од " кризи" кога ќе станам пред да се напијам. My ass што е лесен ад... А и не можете да споредувате трициклични АД, ад на принцип повторно превземање на серотонинот итн..Нема смисла. Да се надополнам сите АД создаваат тешка зависност. Само луѓе кои никогаш не биле под АД солат памет како не се заразувачки. Лесно е да оставиш АД ако си пиел месец / два, тешко е ако пиеш со години и да ти текне да оставиш. Ќе пукнеш.
многу точно напишано,јас сум стасана до четврт од таблета Пароксетин да пијам,така да вајда ќе стасам до потполно оставање