Mnogu mi e loso. Me bolese zeludnikot od preska, pa potoa mislev gotovo srceto ke mi zastane, pa sega mi e stegnata glavata, mislam ke eksplodiram. Nemozam ni da spijam strav mi e da zaspijam. Opteretena sum so zdravjeto, osobeno so srceto, za sekoja bolka mislam deka e refleks od srceto.
Mene bez AD nisto ne mi pomagase, se probav. Ne e loso da probas, ke proceni psihologot ili psihijatarot, zavisi kaj kogo ke ja teras terapijata, dali ke ti treba dopolnitelna poddrska i so AD. Najubavo e ako mozes da pomines bez AD, sepak ne se bonboni, ama ako sepak se mora, se mora, pomagaat.
Ke ti treba vreme da naucis toa da ne go percepiras. Inaku jas sum godina ipol bez terapija i uste si gi imam refleksno tie simptomi, ama ne im obvrnuvam vnimanie, koga ke mi zabega pametot so takvi misli, izleguvam, fakjam kniga citam, pustam film, gledam da smenam percepcija i misli
ад се страшна работа,доле како бомбони ги даваат на секој втор,а после оди откачи ги,апстиненција од нив е страшно нешто,ова од искуство го зборувам и кажувам,мислам дека би требало во исклучително ретки состојби и после многу тетсови да се одлучи дали ќе бидат дадени,баш како што прават овде во странство,прв пат со нешто да се согласувам со западњациве
Овие два дена воопшто не сум добро,вчера притисок 125/100 ,главата ми пукаше,а и мислев ќе паднам,утрово станувам уште сум со главоболка,се принапив диезепам б6 и парацетамол,пробав да повратам ама не можам а имам гадење и неубаво чуство во желудников.
Glavobolki so gadenje i nagon za povrakjanje obicno se migreni,a dolniot pritisok e nerven pritisok, moze si se iznervirala nesto zatoa ti se krenal, sepak za pritisokot treba konsultacija so lekar
Zdravo! Anksioznosta jas lichno ja namaluvam so mnogu rabota. Rabotam duri ne premalam. Imam denovi koga rabotata ja zamenuvam so mnogu peshacenje. Sekogash so drushtvo. Najdi nekoj da te pridruzuva, peshacete, ama brzo. Ne shetkanje tuku brzo dvizenje. Ushte podobro ako ponatamu peshacenjeto go zamenish so iskacuvanje na Vodno. Zboruvaj. Na glas, se shto ti e na um. Oslobodi se od ona shto ti lezi na um I na srce. Pa duri nekogash I najgrdo da zvucat tvoite zborovi, ne se pravdaj, kazi gi. Zemi si podrshka vo vid na tableti. Mislam na Bkompleks. I GABA zemi. Se shto e dobro za mentalno zdravje. Nemoj da piesh anti depresivi. Davaat lazhno cuvstvo na bistrina I srekja. Pozdrav!
Ако се тие за спиење... има од повеќе мг и се многу тешки апчиња. Мојот свекор ги пиеше за да го соборат кога беше во тешка манијакална фаза. Еднаш немав хелекс и му побарав на него и ми даде четвртина апче и значи беше страшно, неможев главата да ја држам исправена , кома бев, одма легнав да спијам
Nemoj da prasuvate za terapii,ako ti prepisal doktor znaci toa treba da pies,ako na nekoj mu e loso ne znaci deka ke ti bidi i tebe ,pocni da pies pa ako imas teskotii ke mu kazis na doktorot,sega sigurno posle odgovorot na clenkata ti nema ni da pocnis da pies a mozebi toa ti e lekot,znaci ne se otrov nema da umris da se opasni nema da gi prepisuvaat, i od edno apce nikoj ne poletal ova se lecenja sto traat so godini,Sto ke vi dadat pijte, i ne prasuvajte nisto, i ne citajte upatstva.
јас лично сум активна нонстоп,пешачам во километри и сепак страдам од анкс и панични напади,чак и несоници со денови неспиење,а изморена физички премногу,еве кај мене тоа не делува,ни пак ме смирува,а во принцип петам во шума,покрај езеро