Дали на некој му се има случено да има трпки од позади глава до челото 2 3 секунди, и после болка во левата страна на главата, имам проблем со вратот дали спондилоза, па може ли тоа да биде причината. А цел ден супер и одеднаш ова, доволно да ми го расипе денот и зголеми анксиозноста. Криво ми е што не можам нормално да функционирам какп другите и да сум безгрижна, а толку се трудам да не мислам на лоши работи.
Здраво еве една анкета која ја правиме како би истражиле една тема која е доста популарна би ви била благодарна доколку одвоите 5 мин....Благодарам https://forms.gle/1VXqh1vFHCD9SJYe9
Eee posle tolku vreme sega me fati panicen napad na najjako ama mu se sprotistaviv i pomina za 5 mins
Decki denes bev super, i sega mnogu loso se custvuvam preziveav stres golem. Osekam deka srceto ke mi zastani, mi se treset nozete, mi se losi, od desnava strana kaj mozokot me boli, me boli vo gradite, me boli kaj srceto, ne mozam da disam. Kako da si pomogna? Vaka ne se imam custvuvano oddamna. Mi se drvi i levata raka, vilicata, nozete i racete i mi se zapira disenjeto ne mozam da disam.
Jas znam dijazepam deka moze i vo bremenost i za vreme na doenje ama pak moras da prasas doktor, za bremenost sum 100% sigurna bidejki piev, ama za doenje ne sum..inaku denes bev so slicni simptomi plus preskoci na srce, se napiv eden od 2mg i se smiriv..
Луѓе, нз дал е од психички премор. На работа под психички притисок, постојано барање на маани и тренинзи од страна на компанијата. Мајка ми вчера завршила сабајлето на болница, висок притисок, отпосле ми кажаа и премногу се стресив. Реков да не пијам Лорсилан, оти цело време пијам,преспав прееска 3 саати ама пак се осеќам омалаксана. Црни мисли, да не умри, па за сите со ред цела фамилија ги помислив. Не знам дали имам вирус од тој тековниот, дали од психички што сум даун.
Jas imam duri i mi seta bolkata niz glavata preku cel den i kako pritisok osekam ko da me stega…se proveriv se e vo red no stravot ostana i seuste se boram imam sekojdnevni glavobolki ((
Zdravo na site imam 19 godini i sakam da ja spodelam mojata prikazna za anksioznosta koja sto ja imam ovoj period od godinata no ovaa godina e najintezivna so tahikardii,branovi na vozbuda vo gradite i se mislam deka nesto mi e deka imam nekoja bolest i slicno,vakvite misli mi go oteznuvaat sekojdnevniot zivot probuvam da bidam poveke vreme vo priroda pijam chaj od kamilica za smiruvanje bedoksin no zaludno se e beter i beter i samo se molam da projde ova i da bide kako porano,ako nekoj ima slicno iskustvo neka spodeli i nekoj sovet kako da se spravime so anksioznosta
Здраво Ова може да ви звучи смешно но јас во последно време доживеав многу стресови и постојано добивам панични напади, денеска од нигде никаде кога јадев и ја отворав устата од десната страна на лицето кај образот осеќав некое непријатно чувство како да ми се тегне некоја жила незнам како да опишам потоа се стегав се масирав на тоа место и сега осеќам како вкочанетост во тој дел, читав на интернет ми излегуваат различни болести и незнам што да мислам повеќе. Ве молам некој ако имал слично искуство да сподели
Знам ни што поминуваш, имав пред 6г иста состојба која беше третирана со лекови и беше ок после се испостави да имам Bipoloar Disorder Rapid Cycling па бев на други лекови, се до пред еден месец кога доживеав огромен страв на работа и почнав да добивам панични напади на почеток, а после бев во болница зошто се потев тресев мислев дека ќе се онесвестам и имав страшни грчеви во мускулите и повраќање тоа траеше неколку дена и по совет ме упатија кај мојата докторка психијатарка Анксиозност може е само пропратна да друга болест како што е кај мене, знам дека е многу тешко да се издржи зошто се случува се почесто и почесто и секојпат е појако, може да е поради тироидни хормони или женски хормони кај мене почна за време на овулација а за време на менст беше веќе неподносливо па морав да пијам дијазепам ако сакаш пиши ми лп
Не си болна можеби физички тоа е обична анксиозност која бара третман зошто може да прерасне во болест која има физички симптоми пролив повраќање нервоза со тек на интензитетот се јавува прво депресија несоница потоа намален апетит потење Ако мислиш дека не можеш сама да се избориш со проблемот побарај стручна помош а у лекови на билна база не верувам само ќе ги замаскираат симптомите а немаш лечење Анксиозност се појавува поради нарушување на концентрацијата на допамин и серотонин во мозокот след траума или друга болест
Како читам гледам дека кај нас Zoldоrm I Valium t. e. Diazepam е најчеста терапија само сакам да потсетам дека симптомите од одвикнување од опијати се полоши од они од одвикнување на хероин