Додека ги навикне организмот сепак пиеш нешто ново, телото треба да го прифати, ама тоа кратко трае,недела две,ако продолжи не ти одговара лекот, барај друг да ти препишат.
Последниве денови чувствувам голема вознемиреност. Кога и да се најдам сама со мислите, замислувам болница и апарати. Работата е што неодамна моја блиска личност поминуваше низ тешки здравствени проблеми и сега замислувам како му било, како му поминувало времето во болница, па како толку доктори стоеле над него, што му правеле, како му правеле... Не сакам да се сеќавам на ова, затоа што заврши! Проклето нека е, ни на душман не би му посакала. И сега наместо да сум среќна, јас несвесно гледам такви слики. Техники за дишење, да правам нешто во моментот и така натака, такви работи не ми помагаат. Ве молам дајте ми совет како да се справам со умот и психата, затоа што ужасно е. Дење-ноќе ми се случува, а ноќе не можам ни да спијам.
На претходната страна претложив боење во комбинација со музика или поткаст или аудиокнига. Видеа, серии, филмови исто така помагаат. Шетање и фокусирање на природата, на околината, на зградите и куќите. Решавање загатки, читање книги. Ако имаш двор од зградата или куќата - средување на истиот колку можеш, цвеќенца по дома... Овие работи се добри за одвлекување внимание, а бидејќи не се работи за нешто подлабоко, би требало да имаат добар ефект. Се надевам дека ќе престанеш да ги имаш тие слики.
Decki vo Bugarija sum imam nemir imam samo diezepam od 2mg dali moze da pijam 2 od 2mg i polovina od 2mg i vecerta isto i polovinkata za da mi bidat 5mg za da bidat 5mg sabajle i 5 navecer
Kako da se spasime od ovie apcijna za smiruvajne jas gi pijam od 22 God prvo leksilium posle heleks ama so deka koga dejstvoto mu e kratkotrajno I samata si velam dali ima nekoj lek za voznemirenost strav so ke ne izleci trajno ama zaludno pojdi nekade tresise dojdisi doma tresise satani na sabajle se tresis do koga vakaa....dali ke pomini ova nekogas uzass
Pa mene obratno dijazepamot mi e slab a heleksot me smiruva ama I toa ne e resenie po priroda ne sum nervozna licnost ama pa zatoa sum mnogu plasliva pr.odam na lekar se e ok samo so ke mi go stavi aparatot za pritisok I togas obavezno e visok osobeno niskiot I odma terapija dali samata si stvaram strav vo dusata nezz..bez vrska vo glavata si pram filmoj Razni I posle ne mi e arno cccc
Pijam kako ne Elicea od 20mg ama kako voopsto da ne mi dejstvuvaat heleksot pojke me smiruva nego eliceata
колку време ги пиеш?јас пиев пароксетин па стопирав и сега пак на него ,еве се мачам додека го прифати организмот