Ako si navlezena vo sostojba na anksioznost, nema samsa da ti pomkgne. Dzabe frlanje pari. Ako si nesto privremeno voznemirena, efekt davaat vakvite vitamini.
Здраво на сите. Едвај наоѓам сила и ова да ви го напишам, ама просто чувствувам потреба да кажам како се осеќам. Пред некое време бев на психијатар, после сеансата се осеќав многу подобро и порасположено. Со денови бев така се додека пред некој ден анксиозноста се врати и е присутна до тој степен што едвај се контролирам на работа, а ноќе не можам да спијам. Самата се измачувам и не сакам да биде вака. Се борам постојано со некои негативни мисли, ама секогаш тие победуваат. Не знам како да си помогнам самата на себе, колку и да пробувам да ги отрфлам тие мисли или да правам активности кои ќе ми помогнат да не мислам негативно, тие се тука, присутни се и ме измачуваат секојдневно.. Поради нив сум расеана на работа, чувствувам дека постојано треба некому да се докажувам, се чувствувам неспособно во работата која ја работам и поради тоа си вршам дополнителен притисок...
@Frosi333 Дојди до коренот на проблемот, околу што се вртат тие негативни мисли. Откако ќе го идентификуваш проблемот, запрашај се дали е тоа нешто во твоја или вон твоја контрола? Ако е во твоја контрола, размисли како да го решиш проблемот. Се е решливо. Ако не е нешто во твоја контрола, let things go. Гледај да се подобриш за себе, не за работата или некој друг. Угоди си и прави повеќе од тоа што те опушта, што те прави среќна.
Eve pak jas da vi se javam veke mesec i nekoj den sum na terapija i mozam da kazam ima mnogu podobruvanje, po smirena sum ne si naogam bolesti panicni skoro i da nemam poveke i najmnogu so me izmacuvase bese spienjeto i vcera bez Mirtazapin zaspav sama, nemozam da vi opisam kolku sum radosna kako malo dete Kolku se plasev od terapijata i deka nema da mozam bez tableti za spienjee a sega kako nova za kratko vreme, normalno i samata doprinesov stresni momenti izbegnuvav, luge koito mi ja crpeja dobrata energija koga razgovaram so niv kolku so mozam ne gi slusam, poveke setanjee, zanimacii ispolnet da mi e denot i eve da cuknam vo drvo na podobro odam. Terapijata mi e super pogodena nus pojavi samo prvata nedela posle nisto, za mesec dva namaluvanje na dozata za poleka da gi prekinam. Ne se predavajte drugarcinja samo pozitivni misli, i dobar napredok
Пред се,како што рече членката погоре треба да го најдеш коренот на проблемот.Да си го поставиш прашањето:Што ми ја предизвикува оваа состојба?Треба прво да знаеш како самата да си помогнеш,и да си ја поставиш целта:да бидеш подобра Пробај да останеш смирена и да не паничиш никогаш,и секогаш искажувај си ги своите проблеми некому. Ништо не држи во себе.Така повеќе ќе си штетиш. Шетај повеќе во природа,слушај весела музика,готви си го омиленото јадење,и најважно од се не останувај долго во средина на луѓе каде што не се чувствуваш сигурна и своја.Тие луѓе само ти штетат. Секогаш кога имаш некој проблем,побарај совет на форумов,ние сме тука.Поздравче
се' може да помогне. Само ако ништо не правиш може да не помогне или да одмогне така да можеш да ги пробаш и видиш како ќе ти влијаат
Wrong.Не се' може да помогне.Некои нешта што треба да ти помогнат,исто така можат да ти одмогнат. @MissChievous сигурно има коментари под сликата.Може таму ќе најдеш одговор,ако веќе тука не ти пишуваат.
Не можеш да пишеш дека нечие мислење е погрешно. Знаеш зошто можеби не си во право? Затоа што ако некој не смени ништо и постојано се премислува - нема да знае дали нештото ќе му помогне или не. Најголем дел од работите помагат. Од 100 работи 95 ќе помогнат, а тие 5 работи мора индивидуата сама да ги открие кои се, а ако не проба нема да знае. Според тоа - се смета за помош и кога некој ќе знае што да се одбегнува.
Па затоа и реков да види под сликата во коментарите за да види дали некој(или некои)пишале дека не дејствува лекот.
Не знам навистина каде да го сместам мислењево, затоа тука... Во последно време кога ќе легнам да спијам многу почнувам да слушам гласови и да ми се појавуваат некои страшни фигури. Морам да кажам дека е многу језиво, обично слушам некои зборови или довикувања, ама вчера почнав да слушам некое језиво вештерско смеење што буквално ме стресе. Фигурите што ми се појавуваат пред очи се најчесто страшни створења, демонски фаци и слично. Ова ми се случува само кога ќе легнам и пробувам да заспијам, поточно кога ќе останам во потполна тишина. Не е парализа во сон, тоа сум милион посто сигурна затоа што не сум заспана, ниту пред заспивање, едноставно целосно свесна ги слушам и гледам тие работи. Имам некои стресови како и секој човек, но ништо претерано страшно до тој степен да ме доведе до халуцинации... Ме интересира дали некој од вас се соочил со истово?
Не природна база се. Не би требало да има ограничување. Ако сакаш можеш да направиш кратка пауза па можеш пак да продолжиш. Можеш за секој случај да се консултираш и со фармацевт. @Maylin ова потсеќа на нешто но нема да напишам мислење за потенцијална можност на база на претпоставки. Може да биде повеќе работи но и да влијаат многу фактори. А потребни се и повеќе индикации, симптоми и историја на дијагноза во семејството како и предиспозиции за да може да се дојде до некоја рамка. Но и да ги имаш не мора да значи дека е нешто со сигурност. Можеби си во фаза на заспивање и полузаспиена и умот да ти прави трикови иако мислиш дека си целосно будна.
Ако мислиш на шизофренија, не верувам, ова ми се случува секогаш навечер кога ќе останам во целосна тишина и пробувам да заспијам, досега никогаш не сум приметила да ми се случи нешто вакво во текот на денот. Исто и не е во фаза на заспивање, би сакала да е така, ама мислам дека можам да разликувам кога веќе почнувам да заспивам, а кога сум целосно будна. Јас па мислев ајде може од стрес е, сигурно и некој друг се соочил со истото, баш да видам. Очигледно поголем е проблемот.
Дилема ме фати... Дали од емоции и потреби потиснати, чувства, зборови неискажани може рак да се добие. Гп гледав интервјуто сега со Лила.. И ете..
Не треба да гледаш сензитивни работи кога ја имаш оваа состојба затоа што си осетлива и ранлива, лесно ќе те изманипулира самата анксиозност односно твоите мисли и ќе почнеш цврсто да ветуваш во измислена болест. Треба да ги избегнувате овие нешта додека сте вака слаби,а да барате нешта што ќе ве зацврстат и зајакнат.