Ќе пројде ама додека пројде вознемиреност на највисоко ниво и одма терапија апчиња и сл. Ќе пројде ли ова веќе еднаш
Здраво на сите. Денес ми беше баш лошо на работа. Бев многу напната и цело време ме стегаше кај срцето и градите.. Од време на време дури и се задишував... Многу лошо, не можам веќе вака со ова да живеам. Кои лекови доколку сте земале секако, се најефикасни според вас?
Јас ако имам само вознемиреност о стегање на градите пијам или диазепам или хелекс, акл имам и такихардии пропранолол пијам. Диши длабоко неколку пати полека, пробај да ги насочиш мислите, пушти омилена серија или емисија за да се опуштиш.
Добри луге денесс ми е многу лошооо и тешко ми се повраќааа некако ми се гади од желудниккк многу сум исплашена
Kalince probaj da se smiris samata izlezi malku na vozduh misli pozitivno na nesto ubavo so sakas da ti se sluci, od sto si isplasena te tera na povrakanje i ti se gadi.
ne ne se plasamm se nabiv helekss i kako me zanesuva levo desno eptenn mi e nekakoo losooo si pomislivv da ne zakaciv nekoj stomacen virusss
Ќе ти биде океј, кога не било. Имаш обврски за денот? Ако можеш, појадувај и излези надвор. Прошетка никогаш не ги влошила нештата. Шеткај и не се брзај. Разгледувај наоколу и мисли на тоа што го гледаш. Излози, архитектура, раздвиженост. Ако имаш парк во близина, оди до паркот и седни на клупа малце. Размислувај на природата околу, на разеленетите дрвја, на цвеќињата насекаде. Диши и осети го сонцето. Биди присутна.
Еве ме мене пак, дали сте имале прескоци на срцето после испиена таблета 5htp и вртоглавици, читав на нет и имаат многу нус појави иако се на природна база, вчера испив сабјлето една таблета имав страшни вртоглавици, вечерта кога ја испив втората по еден час почнаа прескоците и никако не можев да заспијам, како да немав сила воздух да земам кога ќе ги затворив очите... Денес од сабајле воопшто не се напив и ок сум. Искрено од памет се извадив со прескоците...
Zdravo , veke cetvrta nedela kako pijam AD, megjutoa seuste ne osekjam nekoja golema promena , mozebi sum samo malku posmirena, no seuste osekjam anksioznost , nemir, negativni misli …dali e rano? Dali terapijata ne deluva?
Хај,хај. Еве сум јас повторно со мојов проблем Вчера имав премногу панични напади и едвај можев да седам во место. Јас стварно не знам што понатаму.
Хмм,зошто мора се да биде толку црно? Напротив,викендов можеш да го искористиш за многу убави работи. Дружење со твоето семејство и пријателите,кршење со јајцата,некаде да направите излет.
Поздрав4е тетка Деј.Те гушкам Најважното е секогаш да останеме позитивни во негативните ситуации и да не дозволиме негативните мисли да преовладуваат со нас.