Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.227
    Допаѓања:
    124.500
    Ако мислиш дека тоа ќе ти донеси мир оди. Те разбирам потполно. Истиот пат го поминав. Само да знаеш дека секој втор веќе е со таа состојба само не секој зборува за тоа. Некој оди по цркви манастири, некој се самолекува со алкохол, дијазепами и лексилиуми и слично, некој оди по бајачки.. и најлесно е кога знаеш дека не си сама, не ти се случува само тебе.

На NoirSerpentine и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    10.394
    Да така е полесно затоа и пишувам тука цело време, имам и другарка со оваа состојба, и знам да ја прашувам и неа за симптоми.
    Сакам што побрзо да ми помине ова, свесна сум и сакам да се справам со сето ова. Иако ми е тешко, има мн луѓе што ме разбираат.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Ми остави впечаток реченицава, го нормализиравме нештово иако не е нормално.
    Порано реткост било некој да има акнсиозност/депресија, сега е ретко да ја нема.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.227
    Допаѓања:
    124.500
    За жал стресен живот живееме. И си зема данок. Отвори портал само црнила, несигурност на работа, несигурност во државава (здравство, образование, правда).. се си зема данок. Не само анксиозност, за било која дијагноза наместо да се крепиме психички ние трчаме за лекови, собираме пари со донации ..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Јас мислев и на помлади лица, веќе завршен факултет, па дури и тинејџери. Кај нив е се поголем процентов. Единствени кои малку уживаат во државава се бумери и пензионери.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.227
    Допаѓања:
    124.500
    Па нормално тие ќе се. Не гледаш како живеат. Најлошо е сега да си тинејџер со оваа класна разлика. Не гледаат иднина овде..

7. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Денес сум заникаде сила 0, лошење тежина на цело тело главоболка вртоглавици катастрофа плус 4 часа само сум спиена не знам како ке издржан на работа

8. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Мислам дека е од социјални мрежи, некој вид репрограмирање. Прочитав едно истражување дека социјални мрежи се примарно измислени како еден вид социјален експеримент. И еве го резултатот.
    А инаку да, беспарица си игра улога и тоа голема.

На Mumoftwo30 и nena2010 им се допаѓа ова.
  9. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    93
    Da smenis nes vo zivoto.

На SekojDen_poseben и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. mickey-mouse

mickey-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Moze li da spodelite iskustvo?

11. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Ако ти е некоја утеха, вчера ми беше така. Денес, како преродена, супер се чувствувам. Од седум дена во неделата, барем два мора да ми бидат сјебани и тогаш како парализа осеќам. Не сум тогаш способна за работа, за ништо. И не знам која е логиката на ова.

12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    И јас сакав да прашам истово зошто се враќа анксиозноста, има одреден период се чувствувам супер, но по некое време повторно ми се враќа анксиозноста и станувам најголем хипохондрик и ги имам замислено сите можни болести што ќе ги прочитам, слушнам дека ги имам..еве ова недела цела ми е катастрофа се чувствувам преморено, омалаксано, немам сила за ништо мислам срцев/мозочен удар блабла што ти не ќе ми истекне.. ајде крвна слика па и таа е во ред..која е причината за ова вака да е незнам..
    Зошто кога веќе ќе биде подобро не останува на тоа туку повторно се враќа? :(
    Зарем нема спас од оваа состојба?

13. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Па не знам зошто, искрено. Кај мене е вака откако знам дека постојам, едина разлика е што со тек на време симптомите се ублажија, ама тоа што ме загрижува е што 2-3 дена во неделата не функционирам. Се чувствувам како цела моја животна енергија да е украдена. И кога ќе го поминам тој ден, изутрината како ништо да не било. А за хипохондрик бев, ама го надминав тоа и сега од болести не се плашам.

Да не се лажиме, спас мислам дека нема. Ама можеш некако да го тренираш телото и мозокот за полесно да се справуваш.

На Mumoftwo30, Tarantulla и Kaley им се допаѓа ова.
  14. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Денеска бев одлично,ајде реков да исперам теписи,ги исправи,сега како да ми падна шеќерот,подкаснав,каснав и благо,ама уште не се чуствувам добро,како да ни се повраќа,како да ме фаќа паника,ми трнат рацеве,како да ми се врти,тешко во желудников,се напив хелекс и еглонил па да видиме

15. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    81
    Здраво дечки :)
    Еве да споделам и јас за моите случувања...Цело време ми е нешто,се ме боли,секој ден различно...Читањето по net уште толку ми ствара паника. Снимив врат и искочи дека имам шилци во врат и од тоа да се вртоглавиците и кочењето во раце .Јас искрено незнам дали анксиозност е во прашање или навистина вратот прави проблем. Почнав и физикални ,па ќе видиме како ќе е:)
    Дали некој има проблем со вртоглавици,особено при стоење и чуство дека ќе падне во секој момент и како се ослободувате од тоа?

16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Доживеав огромен стрес пред 4 дена, не спиев две ноќи, денес се разбудив со вртоглавица, буквално цела соба ми се врти кога ја мрдам главата..дали мислите дека е последица од доживеаниот стрес или стварно нешто ми се случува?

17. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    1.550
    Не си спиена само, исцрпена си

На Angie1432 и Ani45 им се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    10.394
    Читам дека мн сте пишале дека имате вртоглавици, и јас сум така посебно вчера, денеска сњ јавувам на др за терапија дали да се покачи, или што да се прави, а чувствувам огромен страв дека нешто ми е, и дека сум болна, и така само во круг се вртам, веќе ми е смачено.

19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    489
    Пиј еглонил за вртоглавиците

20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на: